Лятото дойде,Януарчето в мама си расте 4

• 24 656
  • 725
  •   1
Отговори
# 75
Сега пък и завършен триместър и начало на 4ти месец не било едно и също..  ooooh!
Уфф, ми ще си казвам по седмици и това е  Laughing Laughing

# 76
Ми то най-лесно е да се гледат календарните, както е писала звездичка, както писах и аз преди, може и някоя друга мама... При термин 14 януари, на 14 юли започва 4-ти КАЛЕНДАРЕН месец. Така е по-ясно и за съседки и приятелки и за всеки който се интересува  Mr. Green
Ясно, че всеки си го разбира по негов си начин, за това по-добре да не задълбаваме  Simple Smile

# 77
Пуфи, аз изрично споменах календарни - ти си в 3 месец календарен - смятай го по последна дата от цикъл, а за триместрите и за лунарните месеци, те са 10, но това е друго,. едно е да напишеш завърших триместъра, т друго е в 4 месец съм, защото не си! това с Г.С ако порчетеш ще видиш че от 14 седмица реално ти  си в 4 календарен месец! и аз страдах то заблуда дълго време и не можех да се ориентирам.

не че е най-важното нещо на света но една бременност е 9 месеца. ако тръгнеш назад да вадиш от 19/01, дори излиза, че от 19/07 си в  4 месец, а до тогава има 8 дни, т.е. имаш 1 седмица и 1 ден до 4 месец и не си в 4 месец и 5 дни Simple Smile

проста математика

Не мога да направя разлика между лунарен месец и календарен  newsm78 може да ми се смеете, четох, но не можах да разбера...  ooooh! даа, аз ако си го смятам по датата на терммина така излиза амааа аз пък искам да съм в 4-ти  Laughing  не  знам и аз в кой съм вече, то няма да остане в мене ама нещо съм объркана  newsm78

# 78
  • София, Bulgaria
Гинеколога ми написа на 1 лист за лунарния и азликата е , че 1 лунарен месец има 28 дни, а календарен /зависи от месеца - този има 31, предния имаше 30/ даде ми и обяснение : 7*40 седмици = 280 дни = 10 лунарни месеца  1 лунарен месец = 28 дни= 4 седмици/гестационни/ и 12г.с - 3ти лунарен месец; 16г.с. -4ти лунарен, 20г.с - 5ти лунарен Simple Smile

# 79
g24may ,

проста математика е- след като знаеш кога ще родиш минус по месеци назад и виждаш в кой месец си. аз съм в 14 седмица и 1 ден и това си е 4 месец. ако погледнеш който и да е календар гестационните седмици са 40, като го разделиш на 4 са 10 месеца!!!! една бременност не трае 10 месеца, а 9 Simple Smile  

казвайте каквото искате - просто казвам, че 12 седмица не е 4 месец. 12:4, прави 3 т.е. 3 месеца и дори това не е точно така, защото вие не сте бременни от 1 ден ан цикъла ви, а гестационните седмици се броят от последен месечен цикъл.

просто казвам, зашото и аз отначалото се бърках, а тези калкулатори - наистина дават различна информация - това е!

в крайна сметка казвайте каквото си искате, това си е ваш личен изобор, но няма калкулатор, с гестационни седмици, който да ви ги изкара 36 и освен това, човек трябва да види и как се развива бебчето - върви напред или назад - това най- лесно се вижда на ехографа - там диркетно ти дава датата според развитието на бебето!

тази разлика се появява от факта, че някой жени имат ранна О други късна О и самото бебе, разбира се.

споделям инфо, защото на мен мие  пръва бременност и бях доста объркана в началото.

това е само мнение, моля никой да не се засяга и обижда, просто  казвам много лесен начин, по който аз смятам Simple Smile

хубав ден на всички

# 80
Пуфи, аз изрично споменах календарни - ти си в 3 месец календарен - смятай го по последна дата от цикъл, а за триместрите и за лунарните месеци, те са 10, но това е друго,. едно е да напишеш завърших триместъра, т друго е в 4 месец съм, защото не си! това с Г.С ако порчетеш ще видиш че от 14 седмица реално ти  си в 4 календарен месец! и аз страдах то заблуда дълго време и не можех да се ориентирам.

не че е най-важното нещо на света но една бременност е 9 месеца. ако тръгнеш назад да вадиш от 19/01, дори излиза, че от 19/07 си в  4 месец, а до тогава има 8 дни, т.е. имаш 1 седмица и 1 ден до 4 месец и не си в 4 месец и 5 дни Simple Smile

проста математика

Не мога да направя разлика между лунарен месец и календарен  newsm78 може да ми се смеете, четох, но не можах да разбера...  ooooh! даа, аз ако си го смятам по датата на терммина така излиза амааа аз пък искам да съм в 4-ти  Laughing  не  знам и аз в кой съм вече, то няма да остане в мене ама нещо съм объркана  newsm78

Пуфи и ти като децата бърза6  Simple Smile  Hug

# 81
g24may ,

проста математика е- след като знаеш кога ще родиш минус по месеци назад и виждаш в кой месец си. аз съм в 14 седмица и 1 ден и това си е 4 месец. ако погледнеш който и да е календар гестационните седмици са 40, като го разделиш на 4 са 10 месеца!!!! една бременност не трае 10 месеца, а 9 Simple Smile  

казвайте каквото искате - просто казвам, че 12 седмица не е 4 месец. 12:4, прави 3 т.е. 3 месеца и дори това не е точно така, защото вие не сте бременни от 1 ден ан цикъла ви, а гестационните седмици се броят от последен месечен цикъл.

хубав ден на всички

Щом 12:4 =3 , значи щом навършим 12 седмица и почнем 13, тоест 12+1 значи сме в 4 месец smile3534

А ти как така си в 14+1 като аз май съм преди теб и още не съм свършила 14 Wink

Аз тези ранните месеци обичам бързичко да ги прескачам, едно, че са малко несигурни, едно, че нямам търпение да ми проличи и всички да знаят Wink Така, че и аз като пуфи не задълбавам, а бързичко минавам в следващия месец. Heart Eyes

Не спорете девойки.  Hug Hug
Аз сега отивам да нагледам бебчо, че взех да се притеснявам, от миналия понеделник не знам какво става, а на много хора казах и.... нали си говорихме, че хората не са особено доброжелателни...

Стискайте палци. Ще пиша...

# 82
еми нали съм си детенце, на 19 г  Laughing  Laughing Hug

ето още един календар, който пък ми изчислява датата на термина на 17.01 http://www.moetodete.bg/calculator/termin.html

а по този http://www.mamaibebe.com/calc.php са написани гестационните седмици от коя дата са  Peace

ее, бгзвездичка няма смисъл никой да се сърди, то навсякъде го изчислява различно, факт е, че сме бременни и ще дебелеем, а Януари бебче ще люлеем!  Hug хехе, това се получи малко като заглавие на тема, отвътре ми дойде  Laughing

стискаме палци тръст   bouquet

# 83
момичета, много е просто- ще дам пример със себе си! имам ранна О. последна дата на МЦ 10/04.

терминът ми е 11/1.

от април до декември:  12- 4= 8 месеца+1 за януари - ето ги девет! затова 11 януари е датата на термина ми Simple Smile

Пуфи,

ето при теб - 12/04, но си с дата 19/01 като гледам то спъсъка

ако си имала овулация на 12 ден, бебето щеше да се роди на  16.01, но си имала по-късно О, затова и датата която ти изиза е 19/01. тя ти служи за ориентир.

всеки 19-ти ти е датата на нов месец Simple Smile

Гестационните седмици са от последния ти цикъл, но ти си забременяла веднага щом ти е дошло, така че не брой тях - те служат за да се гледа развитието на бебето и на лекарите и както казах - ако отжориш и видиш те са общо 40.

най-добрият оринетир е ехографа, защото той показва развитието на бебето и на коя седмица отговаря, а за да ти е лесно на теб, гледай 19-ти.  на 19-ти юли  вече си в 4 месец, сега си още в трети, реално! на 19.08 ще си в 5 , 19/09 - 6ти, 19-ти окт - 7-ми, 19/11 - 8ми, 19/12 - първи ден на 9 месец Simple SmileSimple SmileSimple Smile и съответно на 19-01 дата за раждане Simple Smile

Hug Hug Hug Hug

# 84
тръст  стискаме ти палци.

дам, по калкулатор ми беше датата 15/01, но сега излиза 10 по ехограф и бебето расте напред, докторът каза и жената от  мрофологията също, че сме напред почти с една седмица. терминът го изместиха за 10/01, а ако се наложи секцио ще бъде дори по-рано.

просто бебето отговаря на тази седмица по размери - затова!

# 85
 ooooh! то било много сложна материя тази работа с месеците.. Ужас!
Аз пък веднага ще кажа - щом ще са календарни, не трябва ли да се съобразяваме и
с различните брой дни в месеците  newsm62  smile3533
Шегувам се! Да сме живи и здрави и бебенцата да растат както си трябва,
пък изобщо няма значение в кой ден точно влизаш в кой месец и т.н.
 newsm51

# 86
Да, като отидем на преглед в понеделник ще видим колко сме пораснали  Peace

Аз пък да ви се оплача от тая мойта АГ дето ми води ЖК... вчера й звънях два пъти, е не беше никак спешно, исках да я питам в колко часа да отида в понеделник, а тя не вдига...  ooooh! викам си, ако ми е станало нещо тя жената няма как да ми помогне! Ужас.... добре че тя само по документи ми води... и уж ме преглежда Close

# 87
Здравейте всички!
Много мнооооого пишете бе! Laughing Сега се връщам от морето /снощи де/ и току що ви изчетох - не мога да ви смогна направо!!!
Беше много хубаво с две ръце гласувам за - Синеморец - уникална вода, уникално време, топло, не горещо, слънчево, чисто навсякъде....направо рай на земята!
Исках да ви кажа много неща, но половината докато четох ги забравих... newsm78

Основно - благодаря за новата готина тема на Никид   bouquet

На мамите с водата - много вода също не е много добре да се пие - защото:
през бременността бъбреците са по-натоварени по принцип, а допълнителното количество ги затормозява да го преработват, т.е. не е хубаво твърде много. Разбира се и малко не е добре, особено по жегите. По 1,5 мин и 3 литра макс е добре. Така знам аз, никой да не се сърди!

Аз си имам кафявата линия от първия ден на морето /по пътя натам я видях Party/, но е само от пъпа надолу.

И последно, преди да забравя - гледам, че имаме нови попълнения - ДОБРЕ ДОШЛИ на всички   bouquet и леко бременеене!

# 88
  • София, Bulgaria
Да, като отидем на преглед в понеделник ще видим колко сме пораснали  Peace

Аз пък да ви се оплача от тая мойта АГ дето ми води ЖК... вчера й звънях два пъти, е не беше никак спешно, исках да я питам в колко часа да отида в понеделник, а тя не вдига...  ooooh! викам си, ако ми е станало нещо тя жената няма как да ми помогне! Ужас.... добре че тя само по документи ми води... и уж ме преглежда Close

Да не дава господ на някоя да и стане нещо, че вс лекари са..... пожелавам на всички  лека и безпроблемна бременност....

# 89
Звездичке, съвсем не съм съгласна с теб. Grinning Ехографа не е никакъв ориентир, защото измерванията по него са ориентировъчни и съвсем не са толкова точни Peace На мен последния път ехото ми даде термин 10.01, но това е на база на измервания, които са субективни.

Самият термин е константа, той не се променя и се приема календарния принцип. Освен това не се изчислява така както си написала. Ако последната М. е 10/04, то терминът ти е 17.01, без значение кога е била овулацията.

А за по-ранното секцио, аз не бих се съгласила, тъй като 9-ят месец е особено важен за развитието на мозъка на бебчо. Просто нашите доктори обичат да си връзват гащите. Ако можеш максимално да го отложиш , по-добре.

ГГМ, за водата си права, повече от 3 не е добре и защото се измиват електролитите от организма

Последна редакция: пт, 11 юли 2014, 13:20 от trust

Общи условия

Активация на акаунт