Интериорен стил по аматьорски - 24

• 76 614
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте! Чета ви отдавна и все повече започвам да се съмнявам в правилния избор за заглавие на темата. Наистина очаквах да видя плахия опит на хората да си направят дома по-уютен, а заварвам някакви страхотни красоти и за това все отлагах да покажа моя скромен опит в дизайна. В рамките на две години ми се наложи да обзаведа изцяло два апартамента - единият малък, бутиков, младежки, другият - огромен, уютен, семеен. Това, с което имах най-големи затруднения обаче беше детската стая. В крайна сметка се спрях на подобен стил

Можете да разгледате още снимки на стаята тук, въпреки, че публикацията е по-скоро за това как да обзаведем стаята на нормална цена.

http://mamadnes.blogspot.com/2014/07/blog-post_22.html

# 316
http://mamadnes.blogspot.com/2014/07/blog-post_22.html

Дори си позволих да разчупя дизайна като избрах и съчетах два текстила. Получи се страхотно...

Наистина страхотно, браво!
Но защо не включите и малко по-общи снимки от стаята, за да можем да си представим цялата картина.

mamaSunshine, и на теб това се канех да напиша. Simple Smile

# 317
А, да и аз така, малко повече снимки, ако може.
Много е хубаво това, което се вижда Simple Smile !

# 318
Много по диагонал четох, извинете ако леко неадекватно се включвам, но... Ема, интересува ме от къде е теракотения войник до синята саксия?  Laughing  Знаеш, че ми харесва, няма начин просто! Кухнята имам предвид, не войника. Мен картината до аспиратора ме кефи. То е вече собствен стил, говори за характера и живота на домакина. Подправки там всеки има, но картина - не.

Съпружка - тази етажерка беше опит да се сътвори домашна етажерка тотем. Аз тогава не знаех как се казва, само си я бях харесала от блогове. Барба е просветителя  Grinning  Изработи я мъжа ми с талпи иглолистна дървесина от Практикер, лакирани, подсилени с метални крепежи, с дюбели в стената е.

Лампата с червения кабел - леле, на коя ли снимка я видя? Че тя в момента е в срамен вид - кабела е навит и вързан и виси в нищото (антибебе система), дали не съм я снимала и пльоснала така?!  #Crazy  Иначе това е отново авторска изработка, вдъхновена, айде да не е имитация, от дизайнерски пендел (забравих му името) Оригинала е доста скъп. Нащо е с прост цветен кабел, керамична фасунга, но крушата е много яка - юбилейна серия на (май Филипс, забравих), която копира оригинала на едисонова крушка. Това не се вижда на тази снимка. С нажежаема жичка е, на огромна спирала. Повече топли, от колкото свети - това сериозно. Енергиен клас Е.

Ема, надявам се до няколко дни да оформим и да се украся с твоето творчество в блога!  Grinning

# 319
О, да! Така съм я сложила!  ooooh!

# 320
Леле, разбира се, веднага ще я наснимам цялата!

# 321
Barbabeau може като направя.. но идеята ми беше да се включа с нещо дребно като детайл, иначе като направя фото стеничката ще пусна снимки Simple Smile

# 322
Пина, ще може ли по детайлна снимка на лампата, че така много не добих представа, а имам идея за нещо подобно в кухнята.

# 323
но крушата е много яка - юбилейна серия на (май Филипс, забравих), която копира оригинала на едисонова крушка.
Да! Аз в една железария в Амстердам попаднах на пълната колекция и се колебах и посочвах с пръстче като дете в сладкарница, докато не си купих три различни. Simple Smile)))) Продавъчът беше много учтив и всъщност се забавляваше, приятно му беше да пускаме и да гледаме крушките - те са с едни красиви спирали вътре. На кутиите изрично пише, че не стават за домашна употреба и май дори е посочена някаква забрана. Обясни ми, че било понеже не отговарят на европейските норми за енергийна ефективност, а не че наистина не стават.

Ето, тази е едната, която купих.

Последна редакция: ср, 23 юли 2014, 16:03 от Barbabeau

# 324
Точно така е! Стават и още как, но са извънредно неикономични. Всъщност много не стават, защото доста интимно осветява, а наистина здраво грее и може и да запали нещо, ако има в близост.

Съпружка, ще видя какви снимки имах.

# 325
Съпружка, тази и следващите две снимки.

https://www.flickr.com/photos/41550053@N02/6466385607/in/photostream/

Иии, Барба, много яка! Ние имаме два броя от тази на пендела, не се сдържахме и си купихме още една - да има!  Mr. Green

# 326
Пина, все забравям да те питам - малката стои ли в детската си стая Laughing

Вие станахте на годинка, нали? Честито ви! И на порасналото момиче, и на мама, разбира се!
Голяма е сладурана Peace

# 327
Птиче, там спи от как навърши 2 месеца, без проблем и от първия път. И през деня, и през нощта спи там. Денем преди не ходеше, но сега държим вратите разчекнати, а и тя пълзи много (още не ходи самостоятелно) и си ходи самоинициативно там. Любимо ѝ е да събаря всичко от онази етажерка, която съм показвала тук, дето пак мъжа ми я прави и е подобна на икейските. Също икейския гардероб ѝ е любим (пак от нейната стая) и обича да вади дрехите си от там и да ги разглежда. Изобщо - да, стои и то много!

# 328
Пина, благодаря за снимките. Припомних си колко хубав е домът ти!

# 329
Стефчо, това е художникът. Не ми е някакъв любим. Просто когато споменах преди няколко месеца, че съм си купила три негови пейзажа, в които се влюбих на мига, в който ги видях, Пина изяви желание да види негови работи в мой интериор, може би защото изкуството му е прекалено абстрактно за моя стил. Но тези му картини са си съвсем нормални.

Птица, знам, че точно тази картина звучи малко странно за останалата част от интериора, но както и Пина е писала, това съм аз - малко нетипична, дръзка, леко хулиганка. И понеже стаята като цяло излъчва едно смирение, прекалена подреденост, с тази картина показвам, че не съм съвсем типичната домакиня, да не се обърка някой Laughing

Катри, не ми се иска да я пипам масата, така ми харесва. А стъкло ще пасва, знам. Особено след като видях тази маса преди време. Тогава реших, че масата ще остане в този си вид, иначе умувах дали да не я пребоядисвам.

Съпружка, много е заразно преправянето на мебели, стига веднъж да започнеш. След това се чувстваш като магьосник, който може да превърне почти всяка жаба в принц Simple Smile

Пина, теракотения войник не съм го донесла от Китай Simple Smile. Но той всъщност не е теракотен, а оловен (честно!). Тежи около килограм и съм го купувала от holandeca.com

Александра, прекрасна детска стая!

Последна редакция: ср, 23 юли 2014, 18:11 от Емa

Общи условия

Активация на акаунт