Интериорен стил по аматьорски - 24

• 76 561
  • 743
  •   1
Отговори
# 525

съпружка, пак ли се върна на тези варианти ...
Преди дни Bunnyslava  даде разумния вариант за помещението и наличните преходи с други стаи. Сега и птица  Peace

http://media.snimka.bg/s1/3713/033669593.jpg?r=0

и на мен този ми се струва най-удачен, въпреки, че харесах и предложението на гадамер за пейката пред прозорците. според мен кресло пред камината пак ще натовари обстановката. може би само някакви табуретки пред дивана   ще са достатъчни

# 526
Съпружка Laughing

Идвам да подкрепя Shh.  Peace Послушай я!

Правете жилището за вашето семейство, за гости има заведения за обществено хранене. И да попитам сега само гледаш или вече искаш да купуваш маса и столове. Обърках се от толкова съвети, представям си на теб какво ти е. Laughing

П.С. Проектът на Бънислава е много по-практичен от този направен от "проектанта" в магазина. Кой слага диван на пътя на вратата, нали оттам минава целия пътникопоток, трябва да го заобикаляш по сто пъти на ден...

Последна редакция: пн, 04 авг 2014, 01:00 от Цонна

# 527
  • София
Преди дни Bunnyslava  даде разумния вариант за помещението и наличните преходи с други стаи. Сега и птица  Peace

http://media.snimka.bg/s1/3713/033669593.jpg?r=0
Peace
Съпружка, и аз мисля, че това разположение е най-доброто за вашето помещение. Имаш прекалено много врати, камината също "изяжда" повече от 1/4 от помещението. Не бих сложила и бюфет също. Красиво е, но когато човек разполага с кухня+трапезария и отделно дневна зона.
Това за гостите го казах в смисъл да се предвиди разтегателна маса  Wink
Показах ти нашето разположение, защото се сетих, че и моят мъж страшно много искаше камина. Но като му начертах на пода мебели с реални размери, бързо се отказа. А помещението е даже по-голямо. Можеше да усвоим терасата и да спечелим още 3,6 кв.м, но след дълго премисляне решихме да усвоим другата, която е голяма /за кухня/, да оставим малката за въздух и градинка, и да се откажем от камина.

Последна редакция: пн, 04 авг 2014, 08:02 от sofyia

# 528
# 529
Ох, много благодаря на всички, които се включиха в моите терзания!   bouquet

Птица, права си, че изглежда малко руско, защото те обичат класически мебели с орнаменти и по-тежко обзавеждане. Повечето канапета, които видя наистина бяха доста претруфени. Под висок диван - имах предвид тип кухненски като височина, просто аз не обичам кухненските. Иначе определено има дивани, които са много ниски и такива, които са по-високи, казвам го като прясно седнала на половината дивани в София.  Laughing

Цонна, засега гледам, ще купя когато съм сигурна, че е това, което искам и което ще ми върши работа. Не съм на зор да купя, но не ми дава мира да го измисля като разпределение.

Иначе проектът на Бънислава наистина е най-удачен, стига да мога да убедя ММ, че ще може да гледа ТВ-то и от дивана и от масата и че ще може да се минава, че той се опъва засега.

# 530
Съпружка, Грета Ей беше споделила, че е сложила висок диван до трапезарната маса, някакъв
от икейските беше. Дано се появи да разясни дали им е удобно. От снимките в блога
на Лулуто също се виждаше висока маса + диван. На мен ми хареса онази снимка, която пусна и не ми бие на руско, но наистина не знам дали е практично.
Титина, много хубава кухня и червената стена е готина, а и сивото диванче също Heart Eyes.

# 531
Цитат
... определено има дивани, които са много ниски и такива, които са по-високи, казвам го като прясно седнала на половината дивани в София.   Laughing

Може, може, признах си, че не съм наясно какво има по магазините. Вече 2 години се информирам от темата само.

Цитат
стига да мога да убедя ММ, че ще може да гледа ТВ-то и от дивана и от масата и че ще може да се минава, че той се опъва засега.

Вие пък като че ли за бална зала говорите, нямало било да вижда телевизора hahaha Стаята хич не е голяма!
Обещай му Wink стола отляво на прозореца. Срещу кухнята и телевизора. Ако трябва и клетвена декларация подпиши, че няма да имаш претенции към това място Joy
междудругото, гледане на тв по време на хранене не е препоръчително

Много ми се иска да видя снимки на ремонтираните вече помещения. Пускала ли си? Вие сериозно прекрояване на апартамента май направихте? По спомени, това помещение не беше ли по-голямо преди ремонта?

# 532
Точно защото не е бална зала и помещението е малко, според него или дивана ще застъпва в някаква част масата или масата дивана - и то в тази част в средата на стаята където е ТВ-то, а за него ТВ-то е религия.
Иначе и на мен ми се иска да видя снимки на  готовите помещения.  Laughing Прекроихме целия апартамент - сегашната кухня беше една голяма стая, която разделихме на кухня и кабинет, което предвид сегашните терзания считам за грешка, но няма сега как да бутна стената. Предишната кухня с килера към нея направихме спалня с баня. Мога да пусна снимки как е било при предишните собственици и как е сега - в процес на ремонт - неизмазано и разбито.

# 533
  • София
съпружка точно при това разположение, което обсъждаме, ТВ-то ще се вижда най-добре и ще има максимално място за минаване Wink

Аз пък си търся тюркоазена тапицерия или друго подходящо, да си ушия калъфи на две табуретки и на няколко възглавнички. Някой питаше за пердета скоро - днес ходих в едно магазинче в Младост 1А, имат много неща на мостри, материи и цени всякакви. На топове съвсем малко неща, то е повече ателие за изработка.  Ще ходя пак, мострите с моят цвят точно били занесени някъде  Simple Smile

# 534
  • Отвъд алеята зад шкафа
А вариантът да обърнеш масата по дължина на прозореца? Така ще можеш да спестиш място и по-малко да навлизаш към дивана.

Аз днес ходих до Домко за дамаска, имаше доста мостри, но срокът на доставка е 35 дни и нямам толкова време да чакам. Затова избрах дамаска от наличен топ. Купих две възглавнички днес - едната по мой избор, другата - потресаващо цикламен плюш  Laughing избра дъщеря ми:

Скрит текст:

И тази пътечка, която обаче нямам идея къде ще ползвам, но ми хареса много:
Скрит текст:

За пред входната врата:
Скрит текст:

А това го взех за детската стая, едната ми дъщеря носи очила, абсолютно същите като на бухалите  Mr. Green
Скрит текст:

# 535
  • Пловдив
Здравейте сръчни хора. Намерих нещо готино в нета, може да е подходящо и за темата " от нищо нещо", но го поствам тук http://www.comfort.bg/bg/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1 … BE/view/2765.html
Много ми харесва и си мисля да дам нов вид на белите плочки в кухнята, че докато чакам да дойде ред на нещо ново, ще стана на 100 години. Дали ще стане удачно върху бели фаянсови плочки от преди 30 години?

# 536
 Титина, браво и честита завършена кухня. Да кажа само, че на живо кухнята е по-хубава отколкото на снимките, макар че беше още не завършена когато я видях.

Съпружка, защо ти е бюро в дневната като имаш кабинет?
Диван за хранене се обесмисля за мен, защото не можеш да си полегнеш да гледаш тв.

# 537
mama mariana, не знам дали си струва усилието и разходите, при все че белите плочки в момента са по-актуални от всякога.

gadamer, честити покупки! Много са симпатични.

Ей тук ми се почива Simple Smile

Скрит текст:

# 538
gadamer, честито. Вече се оформяме като група- "не знам за какво ми е, ама ми трябва" Laughing

# 539
  • ту тук, ту там
gadamer, какви са размерите на пътечката и каква е цената й, ако е удобно да споделиш? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт