Лято в Албена 2014 г. - (Тема 2)

• 51 747
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
Забравих да ви кажа, за интернета по стаите в Компас. Поискайте си от рецепцията парола и кабел, който се включва  към лаптопа и контакт в стената. И нямаш проблем с нета. Другото, което ми направи впечатление, че тази година шалтетата са платени. От вчера пристигнаха много хора и си става опашка за храната, но не е болка за умиране.

# 121
  • Sofia
 Ние сме доволни от Магнолия. Настатени сме в Магнолия плюс, интернет в стаята имаме, но за всяко устройство дават отделна парола. В момента няма групи с деца, в хотела са основно семейства. Анимацията харесва на децата и нямат голямо желание да ходим на плажа. Междинното хранене в Доростор не е лошо,  плажът е общ за няколко хотела и сутрин има място само на последните линии. По тази причина ходим до морето следобед и винаги има предни места.
 За първи път сме в Албена, но определено много ни хареса.
 На всички, чиято почивка предстои пожелавам хубаво време и никакви вируси

# 122
как е времето на Албена?
Става ли за плаж, какъв е вида на морската вода?
Вали ли вечер?
По-нагоре някой беше писал, че водата е мътна и мръсна.

# 123
Със сигурност в Ралиците (в т.ч. Вита парк), Ком, Компас и Панорама анимацията е и на български. Една от Лагуните и Малибу май се водеха френски клубни хотели и май там анимацията е само на френски. Би трябвало в другите също да е на български, но като цяло аниматорите говорят още английски, немски, румънски и руски.
Аз чакам да дойде и моето време за Ралица - 26.07. - с надеждата да отворят 2-3 дни по-рано аквапарка, защото в противен случай го хващаме за 3 дни.
Весела и здрава почивка на всички!

П.П.: Гледам, че и за Вита парк има някаква промоция явно, защото излизат две цени за 8 нощувки в топ сезона.
Много здраво работят по аквапарка,но много дълбоко се съмнявам да стане за  август.Съораженията са монтирани,но около тях е кално,н
Не е вярно че са само дребни довършителни работи!Съораженията са монтирани,но около тях още копаят ,няма плочки по земята.Цял ден камиони натоварени с пръст я извозват някъде.Денонощно да работят не ми се вярва да са готови за 1август.
От кол центъра на Албена ми казаха, че "тежките машини" вече са изтеглени от аквапарка и се правят последни довършителни работи. На 01.08. го пускат. Успях да си изпрося нощувка бонус и от петък сме в Ралица, живот и здраве.

# 124
Здравейте , в петък тръгваме за Албена, не ми се дърпа дявола за опашката, но понеже съм с две малки деца кажете, здравен пункт къде има дали сте правили някаква допълнителна здравна застраховка.
Поликлиниката е  при хотел Добруджа-.Ние я ползвахме.Минаха и моя и на детето прегледите безплатно.Аптеката е доста скъпа'носете си всичко за всеки случай.Аз заформих гнойна ангина.........кошмар,детенце пък е с ангина и афти в гърлото.Антибиотик в аптеката без рецепта не дават.

# 125
  • на път
Ние би трябвало да сме в Ралица от 4, но ако ще сме на строителната площадка ще пропуснем ... казала съм им да ми връщат парите ако Аквапаркът не е отворен.

# 126
Ние би трябвало да сме в Ралица от 4, но ако ще сме на строителната площадка ще пропуснем ... казала съм им да ми връщат парите ако Аквапаркът не е отворен.
До понеделник съм в Албена и виждам всичко с очите си.Аква паркът е залепен за Ралица.Прахоляка там е страшен.Не знам изобщо хората в Ралица как почиват като им брамчат на 2метра от прозорците-и то постоянно.В 20.30 минахме с влакчето и работниците още работеха.Иначе ще стане много хубаво но......Албенци закъсняха.

# 127
Аквапаркът до коя от двете "Ралици" е залепен, дали се чува шума и в двата хотела?

# 128
Аквапаркът до коя от двете "Ралици" е залепен, дали се чува шума и в двата хотела?
Залепен е до Ралица която я ремонтираха тази година,затова вече се казва Ралица аква клуб.Не мисля че ще се чува в Ралица супериор.

# 129
  • на път
......Аква паркът е залепен за Ралица.Прахоляка там е страшен.Не знам изобщо хората в Ралица как почиват като им брамчат на 2метра от прозорците-и то постоянно.В 20.30 минахме с влакчето и работниците още работеха.Иначе ще стане много хубаво но......Албенци закъсняха.

И аз видях същото ....
Всъщност Аквапаркът е между двете Ралици, но едната си е на стоежа просто. И на басейна ми се видя прашно и шумно. Горките почиващи.
Остават само десетина дни до 1 август и не ми се вижда реално да приключат.

# 130
Плажа как е, в морето има ли много водорасли и други плуващи твари?

# 131
Ние сме доволни от Магнолия. Настатени сме в Магнолия плюс, интернет в стаята имаме, но за всяко устройство дават отделна парола. В момента няма групи с деца, в хотела са основно семейства. Анимацията харесва на децата и нямат голямо желание да ходим на плажа. Междинното хранене в Доростор не е лошо,  плажът е общ за няколко хотела и сутрин има място само на последните линии. По тази причина ходим до морето следобед и винаги има предни места.
 За първи път сме в Албена, но определено много ни хареса.
 На всички, чиято почивка предстои пожелавам хубаво време и никакви вируси

Е това е най големия минус на албенци според мен. Хубав плаж, но просто си на огромно разстояние от морето ако не отидеш сигурно в 5часа на плаж, нямам представа кога ходят хората, та ние като ходехме към 8:30 някъде вече бяхме на една от най-задните линии. Няма ли как тия свободни зони да се стеснят за сметка на тези с чадърите? Така или иначе стоят празни...

# 132
  • Пловдив
Плажа как е, в морето има ли много водорасли и други плуващи твари?

Да, има ( поне до 16-ти имаше).... Плажът иначе е чист, почиства се редовно,но като цяло водата в морето е мръсна..

# 133
  • Sofia
Е това е най големия минус на албенци според мен. Хубав плаж, но просто си на огромно разстояние от морето ако не отидеш сигурно в 5часа на плаж, нямам представа кога ходят хората, та ние като ходехме към 8:30 някъде вече бяхме на една от най-задните линии. Няма ли как тия свободни зони да се стеснят за сметка на тези с чадърите? Така или иначе стоят празни...

Преди все се чудех какъв е точно проблемът да си на някой по-заден ред. После видях, че някои хотели имат много тесни редове, които стигат толкова навътре, че направо не виждаш морето.
Ние винаги сме отсядали в крайните хотели, където редовете са 7-8 и такъв проблем няма, дори на последния ред пак си на морето.

Ето например Мура:
http://albena.bg/uf/gallery/69/pool%20mura%287%29.jpg
Гергана:
http://albena.bg/uf/gallery/47/gergana.jpg

Общо 6-7 реда общо, на който и ред да си все е добре.

За сравнение ето плажът на централните:
http://i1.wp.com/www.holidaysblacksea.com/wp-content/uploads/201 … ?resize=540%2C400

Така че за проблема с шезлонгите има значение и хотелът.

Последна редакция: сб, 19 юли 2014, 18:18 от NBM

# 134
Ха, направо след като видях плажа на Мура ми се прииска да сменя резервацията, макар че като цени са несравними Компас и Мура. Когато бяхме в Оазис фактически бяхме на същия плаж дето ще сме и сега - плаж Нептун. Е, от задните редове наистина не се вижда морето.

Ето от плаж Нептун...

Скрит текст:

Гледайте къде са децата, къде е морето....някъде в далечината
Скрит текст:

И понеже до нас беше плажа на Лагуните бях останала с впечатление че навсякъде е така, а гледката пред Мура и Гергана просто радва окото  Peace

Общи условия

Активация на акаунт