Лято в Албена 2014 г. - (Тема 2)

• 51 761
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
  • Северо=Западналия край
Ехааааа, то ти трябва бинокъл за да видиш морето....Аз по напред из темата попитах дали може да си дръпна само шезлонги в свободната зона  и да си сложа наш чадър - някой да е забелязал такава практика? Най ме притеснява че като влезем да се къпем няма как да си наблюдаваме багажа...

# 136
  • Sofia
Ние на Гергана редовно си дърпахме в свободната зона и слагахме наш чадър, че бяхме навалица с деца, басейни, надуваеми чудеса и прочее. Но както вече писах там е толкова леко положението с плажа и местата, че няма скандали и сърдения.
За нас беше направо шок, когато се разхождахме по алеята и видяхме редовете, които Mother of Princess е показала  Shocked Наистина не се вижда морето  #Crazy

# 137
  • Пловдив
Ние на Гергана редовно си дърпахме в свободната зона и слагахме наш чадър, че бяхме навалица с деца, басейни, надуваеми чудеса и прочее. Но както вече писах там е толкова леко положението с плажа и местата, че няма скандали и сърдения.
За нас беше направо шок, когато се разхождахме по алеята и видяхме редовете, които Mother of Princess е показала  Shocked Наистина не се вижда морето  #Crazy

Ами, ние бяхме в Магнолия и понеже бяхме и с родителите ми,моята майка ходеше много рано сутрин,но по-напред от 2-3 ред шезлонги не можахме да се вредим ( не че е болка за умиралка)..
За успокоение,може да е поназад,но места винаги има.Може би,защото част от гостите стоят на басейните по хотелите и не слизат до морето. Ние например един-два дни също не ходехме до плажа ,по принцип стояхме до 11,30-12 часа на плажа, а следобед на басейна на хотела..
Единствено ми направи впечатление,че събота и неделя местата с шезлонгите са фул..

# 138
Oсвен да обърна практиката и да сме сутрин до басейна, а следобед на плаж, че винаги следобед е по рехаво на плажа.

# 139
  • София
да не говорим за отвратната практика, като си метната сутрин хавлиите, и местата запазени вовеки #Cussing out
на обяд ходят, обядват, спят и ако се появят към 17ч на плаж добре, ако ли не просто идват и си вземат хавлиите. а чадърите и шезлонзите си стоят запазени-това беше честа гледка. Ние затова си носим чадъри и на свободната зона сме си на първа линия. нямам нерви да тичам да запазвам места в ранни зори и да си късам нервите с нахални румънци и руснаци. 

# 140
  • There I was on a July morning
Завърнахме се и ние от Албена.
Мога да споделя изцяло положителните си отзиви от хотел Малибу. Доволна съм от персонала на хотела - на първо място от готвачите, много са добри   bouquet, от камериерката, от любезните служители  на рецепцията, от аниматорите, въпреки, че не се включвахме много в програмите. Хотелът е сравнително малък и няма опашки за храна в ресторанта /понякога се чака на външната скара, но палачинки имаше винаги в наличност/. Няма напрежение и за чадъри и шезлонги на плажа.
Иначе в Албена си е все така хубаво, както и преди. Неприятно впечатление ми направи наличието на много комари тази година. Морската вода е чиста и прозрачна, но имаше голям брой малки медузи през последните дни.

# 141
На нас днес ни е последен ден от почивката в Ком!От всичко в хотела сме много доволни!Чисто,кърпи сменят всеки ден.Храната-супер,има от всичко по много.Хотела пълен'но опашки няма никъде.Палачинки има всяка сутрин свободно .Лошо впечатление ми направи паркирането вече и в тревните площи.И в горната и в долната част на комплекса.Вече и по пешеходните алеи са наспирали!Срамота!Утъпкали са тревните площи.Иначе морето е чисто,плажа също,но водата си е хладна.Комари има,но като се напръскаш с репелент....няма проблем.Шеслонги на басейна има винаги но за морето трябва да се отиде до към 9.30 иначе си на на най крайните редове.Албена за мен си е най хубавия курорт на морето.

# 142
  • София
Здравейте. От 11 август ние ще почиваме в Амелия. За първа година ще сме в Албена и се надявам да ни хареса. Привлече ме спокойствието и плажът. Simple Smile

Ние сме там от 10-ти,   Hug   с деца ли сте?
Не, все още нямаме деца и сме само двамата с мъжа ми.  Hug

# 143
  • София
......Аква паркът е залепен за Ралица.Прахоляка там е страшен.Не знам изобщо хората в Ралица как почиват като им брамчат на 2метра от прозорците-и то постоянно.В 20.30 минахме с влакчето и работниците още работеха.Иначе ще стане много хубаво но......Албенци закъсняха.

И аз видях същото ....
Всъщност Аквапаркът е между двете Ралици, но едната си е на стоежа просто. И на басейна ми се видя прашно и шумно. Горките почиващи.
Остават само десетина дни до 1 август и не ми се вижда реално да приключат.

Хайде и аз в кюпа - нереално е да отворят на 1 август. Имат още доста за довършване. Въобще не виждам как ще започне да работи Аквапаркът през този сезон.

# 144
  • София
 Ние се върнахме от Сенди. Хотелът, морето и курортът са все така прекрасни.

Атмосферата тази година е тягостна - туристите са доста по-малко спрямо миналите години по същото време. Струва ми се, че румънците са намалели значително, но пък руснаците и жителите на бившите съветски републики са в достатъчно количество.

Този сезон беше най-спокоен - няма опашки и блъсканици в ресторанта, има свободни места на плажа, а по централната улица и по крайбрежната алея може да се ходи нормално, а не в непрекъсната битка с тълпата от хора. Но пък комарите тотално ни оглозгаха  Mr. Green

# 145
да не говорим за отвратната практика, като си метната сутрин хавлиите, и местата запазени вовеки #Cussing out
на обяд ходят, обядват, спят и ако се появят към 17ч на плаж добре, ако ли не просто идват и си вземат хавлиите. а чадърите и шезлонзите си стоят запазени-това беше честа гледка. Ние затова си носим чадъри и на свободната зона сме си на първа линия. нямам нерви да тичам да запазвам места в ранни зори и да си късам нервите с нахални румънци и руснаци. 

А аз на плажа на Малибу не разбрах защо има хора, които си забиват чадър пред първата линия?!? Нали има свободна зона отстрани - и никой не им прави забележка. То какво ли да очаквам - момчетата, които отговарят за чадърите всяка година са под всякаква критика.

# 146
А аз на плажа на Малибу не разбрах защо има хора, които си забиват чадър пред първата линия?!? Нали има свободна зона отстрани - и никой не им прави забележка. То какво ли да очаквам - момчетата, които отговарят за чадърите всяка година са под всякаква критика.

Някои хотели - Доростор и Камелия раздават на туристите чадъри и те ползват свободните зони, каквато е и там. Те имат същите права да ползват плажа, както и ти. Не виждам основание да ги гонят.

# 147
Аз мислех, че свободна зона е тази между шезлонгите, предвидени за съответните хотели. Rolling Eyes

# 148
Според мен - пред и зад шезлонгите също е свободна зона. Предполагам, че ако си забодат чадърите, зад шезлонгите на Малибу, няма да те дразнят  Wink Така или иначе, не смятам, че е фатално  наличието на 3-4 чадъра отпред  Peace

# 149
  • София
Уникално е Албена - Симпли Хевън!
Свободната зона е където намерите - отпред, пред чадърите, надали ще стане, евентуално отзад и между хотелите!

Общи условия

Активация на акаунт