Лято в Албена 2014 г. - (Тема 2)

• 51 737
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
@ivaatan, явно сме били в различни хотели  Laughing
Първо, на рецепция бях впечатлена от отношението на момичетата и момчетата, пък и винаги денем бяха поне по трима души и никога не е станало струпване. Усмихнати, приветливи, напълно адекватни, обръщащи внимание на всеки и то на съответния език. Ние пристигнахме час по-рано - подариха на децата шапки, дадоха ни брошурки и ни настаниха.
Много ми е интересно как така човек решава, че е хванал вирус от ресторанта. Ако беше от развалена/заразена храна, давате ли си сметка, че половината хотел ще пази стаите.... и на плажа няма да е претъпкано.
И аз да кажа, като другите пишещи, че за толкова години ходене в Албена (от началото на 90-те, не само там, разбира се) нито веднъж човек от семейството или компанията, с която съм била, не е хващал вирус. За разлика от Созопол, Ахтопол, Несебър и т.н. Не твърдя, че няма. Има навсякъде - и зиме, и лете. Но в Албена няма фекалии в морето и долнопробна храна. Т.е. основните "проводници" на вируса, типични за нашето Черноморие, там липсват.
Единствено за ръганицата на плажа съм съгласна. Албена трябва да разширят зоните на горските хотели, това е начинът. А моят начин е: сутрин на басейн/аквапарк, следобед на плажа. А за спасителите ми стана безкрайно смешно. Какво значи да ти обръщат внимание - да дойдат да ти веят с листо ли? На тях работата им е да предотвратят инциденти във водата и да ти спасят живота, не дай си Боже.
Отношението спрямо българи... ами и на нас ни правеха намаления за това, че сме българи, на лунапарка пускаха бонуси на децата, плетенето на косите ни струваше по-малко, а да не говорим за отношението на аниматорите към българите и българските деца.Абе май е както си го направиш  Twisted Evil

Последна редакция: чт, 04 сеп 2014, 08:57 от Принцеса Лея

# 661
В Албена никога повече!!!

И говоря по специално за една от Ралиците, тази реномираната. Да започна първо с хубавите неща. Така хотелът е наистина много добър, новичък и спретната. Аквапаркът беше хубав, но не толкова колкото на Златните, но все пак сме доволни от него. Аниматорите се представиха наистина добре, забавляваха нас и децата. И от тук започваме с лошото- още първото впечатление ми беше изключително недодяланото отношение на рецепцията- нямат никаква представа какво правят там, когато отидеш да питаш нещо едва ли не ти се карат, а най- лошо впечатление ми направи главната администраторка, на която съжалявам, че не запомних името. Беше безкрайно нагла и децата ми се оплакаха, че се е отнасял злобно към тях. Следва ресторантът- накратко бяхме болни заради него. Плажът беше ужасен- претъпкано и спасителите обръщат внимание само на Румънците. Лошо впечатлени ми направи по- специалното отношение към чуждестранните туристи, а ние получаваме нагло държание и двудневно стоене в стаята заради болест. АЛБЕНА НЕ МЕ ЧАКАЙ ПОВЕЧЕ!!!
Ние бяхме в реновирания хотел, а не в реномирания, може би оттам идват несъответствията   Wink
@ivaatan, препоръчвам ти аквапарка на Несебър и той не е лош  Peace.

# 662
# 663

Някакво менте ми се вижда това.... 43 лв. на човек в Калиакра при 120 лв. нормална цена... странна работа

# 664
  • Sofia
Доколкото следя темата за Албена, а и от впечатления на близки, почивката в Калиакра не е каквато беше преди няколко години. Май има повече недоволни напоследък.

# 665
И аз така си мислех , подобна оферта имаше пак за определени дати- 01.06 - 04.-06  по 35 лв. Тогава тук коментирахме, и аз се чудех как е възможно за тоя хотел такава цена да пуснат. Очаквах като се обяда в агенцията и да кажат- ми няма места. Но не- резервирах и ходихме наистина на тази цена. От тогава си оглеждам и тази агенция за някои промоции, а дотогава не бях я чувала даже/ а имам доста запаметени агенции през  които резервирам.

Ето ми поста от м.юни
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=758815.msg28261446#msg28261446

# 666
Тук има които са ми чели изказванията и от предни години,тогава бях казвала че даже от Добротица сме по-доволни отколкото от Калиакра, но тази година много ни хареса храната. Бяхме в началото на май-по майските празници с дъщеря ми,първо в Златните х-л Сънрайз-изобщо не ни хареса,голяма навалица,пълно с румънци и почти никакво разнообразие на храна а и не оставаше почни нищо. После имахме 2 нощувки в Калиакра- малко хора,предимно германци и малко българи- много спокойно и хубава храна. После в началото на м.юни с познати в Калиакра- пак всичко беше чудесно. Стандартните стаи бяха по 35 лв. а супериора по 40 лв.
До сега в Каликра сме били началото нам.май, края на юни, тогава и Little wingels бяха след нас, те бяха много доволни, а ние не толкова/всеки си има критерии разбира се,но те закачиха и от м.юли-може би има значение/ , били сме и септември, е тази година беше най-добра храната.
Но за сега е добра оферта, другите албенски хотели са на цени от 55- 70 лв. , а за Калиакра -43 лв.,ултра инклузив, хотел на плажа.

Последна редакция: чт, 04 сеп 2014, 10:17 от mandy2

# 667
Като гледам как вали и колко е мрачно днес....въобще не ми е морско вече.

# 668
# 669
  • София

Проверих офертата.Места има от 09,09. За пет нощувки второто ми дете, което на 01,09 направи 2год и за което не искам допълнително легло, защото спи с мен ми искат 107лв. С това ме отказаха  Crossing Arms

# 670
Звъннах на кол центъра на Албена и ми казаха, че тази оферта е абсурдна и е менте.
Хотелът бил абсолютно пълен и има само 5 свободни стаи за периода на "промоцията".

# 671
Аз пак погледнах в сайта на тази агенция- сега дава по 52 лв.
Наистина интересна работа, но пък началото на м.юни ние наистина бяхме по тяхната оферта на 35 лв. UALL

# 672
Не искам в нищо да ви убеждавам, само споделям къде и кога съм била,доста хотели в Албена сме посетили.
Тази агенция както казах ми е напълно непозната, от тук някой беше сложил линк към тази оферта за м.юни и резервирах въпреки че и аз се усъмних в ниската цена.
А що се отнася до кол центъра в Албена  - аз пък на тях не вярвам. Имало е случаи когато са ме подвеждали с информация-Г.Вълчев по-точно. И не съм убедена че те са наясно с всичко в курорта.
Установявала съм , че дават умишлено невярна информация./когато съм говорила с тях преди години, отдавна не кореспондирам с тях/

# 673
Ние пък като си търсихме хотел се обадихме на кол центъра и от там ни дадоха оферта, която в Панорама ни казаха,че е при резервация от 3 нощувки, а ние бяхме за 2 , но все пак бяхме настанени от офертата , дадена от кол центъра.

# 674
Разбира се, всеки си резервира от там ,откъдето получи най-добра и удовлетворяваща го оферта. Аз споделих при мен как се е получило някога. А и съм разбрала че кол центъра и хотелите не винаги имат връзка помежду си, всеки дава различна информация за каквото и да било.Ама то цялата Албена е така.

Общи условия

Активация на акаунт