Отговори
# 675
Здравейте, отскоро се запалих да плета, основно на една кука (на две съм плела като малка, баба ми ме учеше и имам някакви смътни спомени, но пък си взех и обръчи да плета по нататък  Mr. Green).

Засега се уча да правя най-вече апликации - дъщеря ми има няколко много хубави и страшно мекички памучни блузки, които отказва да носи, защото са едноцветни  Crazy Въпреки че са с набрано ръкавче и дантелено джобче и стоят много красиво - няма сила на света, която да я убеди да носи едноцветни "скучни" блузки. Това ме накара да се науча да правя плетени апликации за да мога да ги украся с някакви шаренийки - пеперудки, цветя и т.н.

Някой може ли да ме посъветва каква прежда е най-добре да ползвам за апликациите? Блузките са тънки, памучни, а аз ползвам в момента прежда Ланосо Бейби Котон - апликациите стават по-дебелички отколкото бих искала за тънка блузка и ме притеснява, че ще убиват или запарват (малки са 5-6 см пеперудки и цветя, но все пак). Чудя се нещо тънко с лен или бамбук примерно? Това как е като материя и дали става за апликации (гледам малкия вкъщи и всичко поръчвам само онлайн, нямам магазин наблизо в който да ида и да пипна или поразгледам)

И друг въпрос, освен апликациите другото над което работя е ей тази разкошна шапка:

http://www.get-hooked.net/free-patterns/peek-a-boo-flower-hat/

Проблемът ми отново е преждата. Шапката е лятна и ми трябва лятна прежда, да не спарва. Но пък се плете на кука 6мм, а има и подобна шапка но на 10 мм. На няколко пъти изплетох с различна кука различни размери с прежда Нако Калико - 50% памук и 50% акрил. Струва ми се обаче доста неподходящо за лятна шапка, всъщност май е нито за лятна, нито за зимна  Crazy Освен това е от материите, които след едно две пранета се раздърпват и разтеглят. Някой ако е плел подобни летни шапки с голям размер кука моля посъветвайте ме за подходяща прежда   bouquet

# 676
  • Бургас
Малина лятна блуза имам с Ярн Арт Самър /сега си плета друга/ много добра прежда, не спарва, не се развлича след пране /в пералня/

# 677
Виж, можеш да използваш 6мм кука и с по-тънка прежда, нали цялото е на дупки. Друг е въпросът, че американките не знаят да плетат с по-тънки куки и затова....ако разгледаш модела, ще го нагодиш и на по-малка кука с повече наддавки...
Между другото провери Хавана на Стенли дали би ти харесала за този проект.

# 678
Като ги гледам  Ярн Арт Самър и Хавана на Стенли са сходни - памук и вискоза в 70-75% на 30-25% съотношение. Ще ги пробвам.

Иначе шапката я плетох първо с 4мм кука. Губи се чара на модела, иначе става много приятна и лесна плетка. Ще правя такава сигурно за есента за дъщерята, освен ако не ми хареса нещо друго дотогава  Mr. Green

Пробвах и с по-тънка прежда, но не става. Доста грозно ми се получава, аз не съм още достатъчно опитна в плетенето и бримките стават едни... и самата плетка не ми харесва как се получава  Crazy Трябва си по-плътна прежда.

Просто се чудех с какво се плетат тези летни неща, които са с такива дупки, а са на дебела кука плетени. Летните прежди са тънки  Thinking

# 679

Някой има ли идея как да направя такова започване с такива папулки - чудя се дали не е плетено допълнително на 1 кука  newsm78  Thinking Моля за помощ   bouquet

# 680
# 681
  • София
Може и започване: нанизваш 5 бр с cable cast on, завършваш (cast off) 2, нанизваш нови 5 и т.н.
Тази жилетка съм плела с такова пико, само че вместо cable cast on, с който се получават равномерни триъгълничета, ползвах друг метод за нанизване на бримки (не помня какво, импровизирах  Simple Smile):

# 682
Оо, благодаря много и на двете  Hug ! И двете ще са ми от полза Peace
А изобщо не ми мина през ума да търся с пико (picot)  ooooh!  Grinning

# 683
Здравейте момичета Simple Smile Аз плета на една кука от три години вече и чак сега ми хрумна да потърся дали няма тема за плетене във форума, все четох на английски разни неща. Много се радвам че ви открих Simple Smile
малина защо не пробваш с по-тънка прежда и голяма кука, но вместо double crochet и chain-1 не правиш triple crochet и chain- 2, така може да успееш да запазиш ефекта на плетката с по-големи дупки.

# 684
заглавието на темата отново е актуално Simple Smile

ro6li4ka, многото народ е във Фейсбук.

една блуза за прохладно лято от мен - тази и следващите снимки https://www.facebook.com/153376458201754/photos/a.15475880473018 … ype=3&theater

# 685
  • София
Тити, много е хубава!  Heart Eyes
Кажи нещо за ализе бодрум, вчера се загледах точно в твоя цвят,
търся си прежда за лятна жилетка (че нямам достатъчно  Laughing)

# 686
Бодрумът е само в такива, леко избледнели цветове - убито червено, оранжево, имам още един меланж на зелено-сиво-бежово и съм му замислила шал за есента. Леко промазана и лека, много приятна за плетене(малко пуска мъхчета, аз съм алергична и усещам), равно стои. за това ми отидоха 350 г, малко много ми се стори, но ръкавът е ластик, а и самият модел беше много широк. Бих си купила пак, идва ми някак еко, аз обичам.

не мога да повярвам, че искаш още жилетки Simple Smile

аз пък вчера ти гледах в блога за някоя идея за жилетка. Но започвам Harvest moon на Хайди Кирмайер, плете ми се нещо такова много семпло.

# 687
  • София
Харесала съм си това моделче на Ким от последната й книга:
http://www.ravelry.com/patterns/library/coral-9

Обаче не мога да реша каква прежда му подхожда. Гледах оранжевия бордум и този сиво-меланжовия, но на мен сиво ама никак не ми ходи. Моделът е семпъл, може би трябва да избера по-атрактивна прежда.
Чудя се и за Шарлот (памук/вискоза)  Thinking

Harvest moon е страхотен модел, ти без копчета ли мислиш да я правиш?

# 688
http://www.garnstudio.com/lang/en/pattern.php?id=6653&lang=en
Ето тази жилетка искам да си оплета аз, но в летен вариант.
Каква прежда би била подходяща?
Тази, в описанието, нищо не ми говори, а и май е като за есенно-зимен вариант...

# 689
а Харвест има ли вариант с повече от едно копче?

оранжевият Бодрум е по-добре за теб.

делиа, би ли пробвала с Джинс?

Общи условия

Активация на акаунт