СЕДМОКЛАСНИЦИ пред прага на гимназията-тема 53

• 52 423
  • 730
  •   1
Отговори
# 705
И аз ще ходя с осмокласничката.Чудя се само какви цветя да взема-но има време да реша.
Миналата година Г-жа Христова предупеди на РС, че вместо букет иска цвете в саксия за да украси стаята. Стана хубаво.

# 706
  • Sofia
много практично Peace

# 707
   Вие ще ходите ли с децата на 15 септември? Щерката последните 2 год. само дето ограничителна заповед не ми издаваше, но сега помоли да я закарам и да постоя с нея първите 10-20 мин.. Явно й е притеснено, нищо, че половината вече се познават от ФБ групата  Simple Smile
Това обаче точно за испанската надали е възможно, тъй като преди официалното откриване на уч година в 10.00ч, са насрочени часовете на класа за 8 клас , от 8,30 часа.
В коя паралелка е дъщеря ти?

# 708
  • sofia
С португалски, а вие? Grinning Да, гледах, че имат час на класа преди официалното откриване, което ми е супер удобно защото малкият ми пък тръгва на предучилищна и се чудех как да се клонирам, за да съм и с двамата едновременно.. Така ще мина с каката, ще я изпратя да си влезе при класа и от там нататък предполагам, няма да съм й нужна и после отиваме с дребното в другото у-ще..

# 709
  • Варна
И аз ще ходя да го изпратя на 15-ти. За моя изненада чак се зарадва, като му казах, че смятам да отида с него. За първа година с брат си няма да са заедно в едно училище на 15-ти и на мен ми е едно такова...., ще видим как ще го съчетая, все още не им знам смените.

Маями, МГ трябва да са 2-ра смяна Simple Smile

# 710
  • Варна
ina_19761, така и предполагах и най-вероятно ще са в една  смяна с брат си. Надявам се довечера след родителската среща на шестокласника да ми се изясни картинката относно организацията на първия учебен ден.
Класната на големия ги събира в училище на 11-ти да се запознаят, така че ако не днес, то на 11-ти със сигурност ще трябва да съм наясно с какво, къде, как.

# 711
аз няма да ходя със сина си на 15.09. защото ми обяви, че е мъж и не върви да го водя! Crossing Arms Joy Joy Joy а после ще тичам един месец докато купя всички искани учебници на мъжа! Laughing защо не дават един списък с всички искани учебници по предмети, а ни ги съобщават на час по лъжичка? и това ме подсеща - говореха, че има някъде борса за учебници втора употреба(тази година за първи път ще ги купуваме) някой знае ли къде да търсим?

# 712
  • някъде ... тук ...
Аз рових в нета. Бях чула, че всяка година правят борса до/в НДК и бях се засилила натам. В крайна сметка ходихме до Младост по други причини и купих от първия адрес, който бях намерила в нета. Исках да ги видя, иначе има и онлайн. Разликата в цените е 1-2-3лв от новите.

Аз ще ходя на 15.09 по желание на Радо, тъй като съм по-наясно с града и познавам доста хора там. Отделно, че ще ходим всички на 14ти за настаняването. Баща му ще води дребния (все пак е още 3ти клас) Simple Smile

# 713
  • Варна
аз няма да ходя със сина си на 15.09. защото ми обяви, че е мъж и не върви да го водя! Crossing Arms

Е, кажи му ,че има начин никой да не разбере, че е с мама де!  Twisted Evil
Едва ли някоя от нас ,които сме ходили в гимназия на 1ви учебен ден сме били за ръчичка със златните отроци.  Joy

# 714
  • Пловдив
И аз няма да ходя с госпожицата на първия учебен ден. Учебниците почти съм ги набавила.ФЕГ-Пловдив е пуснала в сайта учебниците за тази учебна година на всички класове.

# 715
Аз съм много доволна от организацията в IV ЕГ. На сайта непрекъснато има обновена информация, РС беше  информативна, синковеца също беше с мен, запознахме се с класната, обменихме телефони. Затова не смятам на 15.09 да ходя с него. Утре ще вземем униформата.  Peace Искат снимките за картата и бележника да са с униформата.

И сега чакам да обявят на сайта учебниците, за да търся някои втора употреба.

# 716
ЕГ Пловдив канят всички осмокласници на опознавателна среща няколко дни преди 15-ти. Да се огледат един друг, да си видят класните, да си кажат по някоя дума. Списъците с класове са ясни вече, децата започнаха да се намират във ФБ. Синът ми няма търпение, много му се ходи.  Откри едно свое приятелче от съседния му клас от старото училище - ще са в един клас , и разбира се това го прави безкрайно щастлив, няма и следа от безпокойство на лицето му. А и щом ще е с брат си заедно в едно училище... кой като него.
Като си спомня моя бивш осмокласник миналата година - от неговото училище бяха 5 деца - скупчиха се едно до друго, не смееха да погледнат в страни. Другите деца обикалят насам-натам - зер, половината училище познават - все бивши съученици. Нашите от кварталното училище - дето и автобус не бяха ползвали до тогава - беше им страшничко. После обаче се отпуснаха и всичко си дойде на мястото.
Митко е в клас с отлична учителка. Обнадеждена съм, и си мисля - ако си седне здраво на д... то, по-леко ще премине тежкия начален период когато новите  думи ги затрупват  ежедневно.
В сряда сме на родителска среща, вероятно тогава ще даваме пари за учебниците по езика. Другите са ясни - но то и няма кой знае какво - една математика и литература, по другото може и без учебник - музика, рисуване, ИТ - миналата година не ги отвориха дори.
Впечатлена съм от ЕГ Пловдив тази година. В сравнение с миналата разликата е огромна.  Дано най-сетне случи на директор това училище и позабравената му слава на най-елитното  пловдивско школо се завърне.

# 717
С португалски, а вие? Grinning
В един клас сме Hug пиши на лични да се запознаем на родителската

# 718
ЕГ Пловдив канят всички осмокласници на опознавателна среща няколко дни преди 15-ти. Да се огледат един друг, да си видят класните, да си кажат по някоя дума.
Кога ще бъде тази среща, че ние май сме от тези, без приятелче в класа?

# 719
ЕГ Пловдив канят всички осмокласници на опознавателна среща няколко дни преди 15-ти. Да се огледат един друг, да си видят класните, да си кажат по някоя дума.
Кога ще бъде тази среща, че ние май сме от тези, без приятелче в класа?

В петък, на 12-ти - мисля че беше от 9,30 сутринта. Но за по-сигурно звънни в училището, или в сряда на родителската ще разбереш от колко часа точно ги викат.

Общи условия

Активация на акаунт