СЕДМОКЛАСНИЦИ пред прага на гимназията-тема 53

• 52 428
  • 730
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Местата в София са повече от децата, защото има предвидено да има места и за деца идващи от други области. При положение, че като цяло броя на децата е по-малък от броя на местата то логично е да заключем, че ще има училища в които накрая да останат свободни места. Е това няма да е никак добре за съответните училища, защото може да е свързано и с намаляване на бюджетите им. Затова директорите на някои училища прилагат доста агресивна реклама и понякога едва ли не насила се опиват да задържат ученици.

От любопитство преброих свободните места останали за 3-то класиране според файла на РИО-София -град. Ако нещо не съм отървала има 883 места общо.

Иначе тази година в София са се дипломирали малко под 10000 деца ( май бяха 9922)
Местата в държавните училища са били почти 8000 ( по файловете на РИО ги докарах 7896), а в  частни и други училища още около 2000.

Тъй че места има за всички, въпроса е как точно да се разпределят. Накрая остават по-нежеланите места и ако детенце има по-нисък бал ще му се наложи да се примири с някое по-малко популярно място.

# 61
Замислям се, дали тези 400 незаписани деца с бал над 30.00 не са същите онези приети в АК, ПЧМГ, ТУЕС, НГДЕК, училищата по изкуствата и отказалите се от софийско училище за сметка на друго в родния град.

Госпожа директорката е казала " неприети", а не " незаписани.  Peace

# 62
Привет и от мен!Успех на всички, които са явяват на 3-то класиране!
Иначе при нас е активирана опцията "активно мързелуване" Mr. Green

# 63
Вени , Копче , успех на младежите  ! Успех и на другите участващи на трето класиране  Hug

Ние вече стягаме куфарите . След три дена летим .  Качила съм книги на Киндела . Надявам се да остане време да почетат Simple Smile Аке не , здраве да е . Ще почиваме пълноценно Simple Smile

# 64
  • София
И аз подадох документи със сина ми.
Бяхме го записали там, където беше приет на второ класиране и трябваше да изтегля документите му. Хич не й стана приятно на директорката, много конфузна ситуация се получи, въпреки че се извиних около пет пъти и през цялото време спазвах добрия тон..., за разлика от нея Confused ooooh!.
Тя ме застреля с информацията, че имало 400 неприети деца с бал над 30,00  Shocked.

Мисля, че за София вчера чух някъде по новини, че около 400 деца са извън класирането. Явно директорката си е прикачила "с бал над 30".

# 65
  • София - Рим и обратно
"Извън класирането" включва ли и тези, които изобщо не са подали за първо класиране? А тези, които просто не са се записали?

# 66
Успех  Peace и от мен на децата в третото класиране и  още малко търпение на майките  Hug

# 67
  • София
Не зная какво имат предвид. Само мога да гадая.

# 68
  • София
Тия 883 места за места ли ги броите? Някои са в толкова забити училища, че по-добре в някое непрофилирано квартално.

# 69
Какъв ли ще е балът на мястото в 91 НЕГ... newsm78 Ние не се решихме да рискуваме с 3 класиране.

Балът ще е висок - от 33.638 може да стигне и над 35. Мястото е 1, което си е руска рулетка. По-вероятно е момиче с бал към/малко след края на "първа дивизия" да го спечели. Обаче е възможно да е дете с много висок бал, което междувременно е размислило,
Ако някой "играе" за това място, трябва да пише и останалите "апетитни" и не дотам "апетитни" места.

Местата в София (и не само) са повече от децата. Прави се с цел конкуренция, естествен подбор. Затова има училища с нулев прием през някои години, после успяват пак да съберат паралелка.
След 3-то класиране пак ще съкращават паралелки. Ето данни за 2013 г.
http://btvnews.bg/article/bulgaria/desetki-paralelki-v-stranata- … adat-zakriti.html

Успех на всички, които участват в трето класиране.

# 70
Въпрос за 3 то класиране:
 нали не се изискват никакви документи/медицинско/копие на у-ние; и служ.бел/ Само се попълва заявление в училището гнездо?
  bouquet

# 71
Обаче това трето класиране май не е толкова рисково. Нали гледаме статистиката - ако според нея детето е имало шанс да влезе на някое от първите 500 места, сега има същия или по-добър шанс - няма как да го изпревари дете с по-нисък бал. Това наново попълване на желания е за случай, в който дадено дете си е надценило късмета, писало е по-малко желания и е отпаднало от класацията. Но едва ли тези деца са толкова много - всеки се застрахова с дълъг списък от желания или ако все пак пише по-малко, той си и влиза още на първо или второ класиране. Тези, които все пак са отпаднали, не вярвам да са с много висок бал. Така че ако едно дете има бал за френската, но иска в испанската, спокойно може да се пробва, без да има опасност да загуби мястото си.
Риск има, ако дете с по-висок бал по погрешка е написало на по-предни позиции училище, в което се влиза с по-нисък бал, и третото класиране му дава шанс да се поправи. Но не ми се вярва тези случаи да са много.

# 72
Въпрос за 3 то класиране:
 нали не се изискват никакви документи/медицинско/копие на у-ние; и служ.бел/ Само се попълва заявление в училището гнездо?
  bouquet

Напротив! Изискват се всички документи т.е. трябва да се изтеглят документите от училището, в което е записано детето и да се подадат отново в училището- гнездо , при което се губи мястото и не може да се върне отново там!

# 73
Какъв ли ще е балът на мястото в 91 НЕГ... newsm78 Ние не се решихме да рискуваме с 3 класиране.

Балът ще е висок - от 33.638 може да стигне и над 35. Мястото е 1, което си е руска рулетка. По-вероятно е момиче с бал към/малко след края на "първа дивизия" да го спечели. Обаче е възможно да е дете с много висок бал, което междувременно е размислило,
Ако някой "играе" за това място, трябва да пише и останалите "апетитни" и не дотам "апетитни" места.

Местата в София (и не само) са повече от децата. Прави се с цел конкуренция, естествен подбор. Затова има училища с нулев прием през някои години, после успяват пак да съберат паралелка.
След 3-то класиране пак ще съкращават паралелки. Ето данни за 2013 г.
http://btvnews.bg/article/bulgaria/desetki-paralelki-v-stranata- … adat-zakriti.html

Успех на всички, които участват в трето класиране.

Да, и ние с дъщерята преценихме, че ще е висок за 91 НЕГ и не ни се рискува. Ама така ни примамваше само...

# 74
А аз си мисля, че за 91 НЕГ няма да е много висок бала. Децата с висок бал са приети в хубави училища и ще имат по-малко смелост да рискуват от дете, прието в не-толкова желано училище.
Не съм много сигурна, но мисля че в 91 НЕГ не е имало място за трето класиране в последните години.

Общи условия

Активация на акаунт