СЕДМОКЛАСНИЦИ пред прага на гимназията-тема 53

• 52 450
  • 730
  •   1
Отговори
# 615
Дъщеря ми пътува сама от 2 години в междуградски автобуси до по далечни дестинации, дори миналата година никой не я изпраща до автобуса сама се оправя някак на автогарата.
Тази година дори отиде и стоя сама при дядо си  (човека е болен с неголяма подвижност) в околностите на София - там има 2 приятелки. Сама е спала на 1 етаж от къща, приготвяла си е храна, мила съдове,прала ... Аз бях доста резервирана и притеснена, но тя настоя.
Оплакването беше: "Знаеш ли колко е трудно да измиеш цяла мивка пълна със съдове и всеки път като приготвяш храна да се цапат нови и това пранеее"  Mr. Green
Обаче сега пак иска да ходи.
Учебници не сме купували, незнам как се организира закупуването на ползвани учебници от бивши осмокласници в езиковите гимназии - в самото училище или?

# 616
Нашата родителска среща е на 02.09.14г. и въпреки че има списък с учебници публикуван на сайта на училището специално ни предупредиха да не купуваме нищо

# 617
Нашата родителска среща е на 02.09.14г. и въпреки че има списък с учебници публикуван на сайта на училището специално ни предупредиха да не купуваме нищо
Коя гимназия?

# 618
III ПМГ "Акад. М. Попов" извинявам се ,че не уточних Embarassed

# 619
  • Варна
III ПМГ "Акад. М. Попов" извинявам се ,че не уточних Embarassed

Да, племенникът ми е там и на тях са им казали така. Странно, защо ги публикуват на сайта.

# 620
  • София
Не знам дали изобщо някой може да помогне, но все пак ще питам.
Синът ми, този виден столичен заплес, е загубил медицинския си картон от училище.
Идея нямам как се вади дубликат и дали изобщо има такава процедура, но за всеки случай реших да питам, ако някой друг се е сблъскал със същото.

# 621
  • София
Бърди, аз, видна столична заплесия, съм сътворила същото  Mr. Green.
Имах едно минаване покрай медицинския център и мимоходом споменах на сестрата какво е положението. Тя ми каза, че част от информацията за ваксините се предава в някакви си служби (не запомних кои и какви) и ще трябва да се изискат от тях и да се направи копие. Явно е връткава процедура. Понеже много набързо ги коментирахме тези неща, не съм напълно убедена в това, което пиша, но бих те посъветвала да говориш с вашия личен лекар.

# 622
  • София
Говорих и аз набързо с нашата, спомена Риокоз и че от 1 септ започват да работят сестрите в училище, които започват да подават информацията натам.
Което не съм съвсем сигурна как ми помага  Laughing Laughing
Основното послание на лекарката ни беше - Търсете!!!  Laughing

Ама яко му дупе, да си ги гони сам документите, не мога все по Д-то да му ходя. Дали им ги, той 'май' го сложил в чантата в някой учебник, който после 'май' бил предал.

# 623
  • дядовата ръкавичка
Нашите медицински картони никога не са били в училище. Сигурни ли сте, че не са при вас у дома?
Освен това лл трябва да поддържа медицински картон на всяко дете с въведени всички направени ваксини.

# 624
Нашите медицински картони никога не са били в училище. Сигурни ли сте, че не са при вас у дома?
Освен това лл трябва да поддържа медицински картон на всяко дете с въведени всички направени ваксини.
Точно така е и при нас и за двете неща - картона не го взеха в училище при мен си е, а при личния доктор има досие.
В здравната книжка няма ли ги ваксините, за детска снимат страниците от здравната книжка.

# 625
  • София
Нашия картон го върнаха от старото училище, но в него няма никаква информация относно ваксини или пък нещо друго.  В синята книжка пише имунизацийте, но се съмнявам и там да са всички  newsm78 А доколкото знам може да си изкарате нов, купува се от книжарницата и се започва наново.  Самата аз имам 2 картона, единия го бях забутала някъде и трябваше вътре да ми се отбележи един болничен и си направих нов... Embarassed  Така, че това не е страшно  Hug

# 626
  • София
Ами аз, честно казано, никога не съм разбирала точно как работи системата. При ЛЛ има със сигурност информация за ваксините, вадила съм му имунизационен паспорт като се местихме при нея, а последната си му е направи тя. Затова и се обърнах към нея и тя ми обясни това за училищата. Иначе си представях просто да му ги препише в един нов картон, какво толкова?
В крайна сметка може би просто трябва да настоявам по-отчаяно за това Simple Smile

Аз лично не виждам никаква причина в училище да искат нещо различно от противната Здравна профилактична карта, за която всяка година висим по опашки при личната, ама ей на, искат.

# 627
  • София
Хора, не знам в някоя гимназия да искат картон в смисъла, който вие влагате. Иска се здравно-профилактична карта ( един бял формуляр от картон, който се сгъва на 2), която се попълва преди началото на учебната година от личната лекарка. Има адресни данни, ръст на детето, тегло, описание на алергии и т.н. ЛЛ може да впише в тази карта направените на детето имунизации и готово. И такава карта се изготвя ежегодно.За пръв път чувам да искат картона на детето Confused

# 628
  • София
Русалке, жива да си и дано това е отговора на моите мъки!!!  Laughing Ама не съм много сигурна, иначе за какво ще им връщат медицинските картони сестрите в училище? Не е ли за да ги занесем в новото училище?

Ние ЗПК правим всяка година, отработена ни е там процедурата. Явно сама съм си внушила, че ми трябва медицински картон, от темата бях останала с такова впечатление - че като се записвахте, повечето казахте, че от старото училище взимате отпусното и мед.картон и ги носите в новото.

Дано пък да съм се объркала  newsm78 както казах, за 7 училищни години и 14 години Здравна каса, така и не можах да им схвана системата.

# 629
  • София
Бърди, при нас нищо не са връщали. То няма и как да върнат, при положение, че никога не са съхранявали картоните на децата. Но щом при вас е било иначе, то ви го връщат картона, за да си го съхранявате  вече вие. Съвсем логично е предвид това, че детето вече не учи при тях. В 8 клас голямата ми дъщеря отиде в новото училище  с дежурната здравно-профилактична карта. Имам смътни спомени, че искаха да са упоменати направените имунизации, затова лекарката отвори тетрадката-досие в кабинета си и чинно ги преписа в профилактичната карта. И това беше. През следващите години пак носеше такава карта, но май вече  без вписани ваксини. Thinking
Не се впрягай излишно, няма да върнат детето и да не го пуснат на училище Simple Smile
Всичко това обаче ми напомня да ги строя моите госпожици да отиват при личната лекарка. По-добре сега, че после през септември мелето пред кабинета й ще е внушително.

Последна редакция: пн, 25 авг 2014, 11:45 от пенсионирана русалка

Общи условия

Активация на акаунт