Умеете ли да ползвате асансьор?

• 8 110
  • 80
  •   1
Отговори
# 30
  • София
АЗ пък се сещам за моловете,там си се возят нагоре надолу ,без да ги интересува и все са пълни.

# 31
Прави ми впечатление, че много хора които ползват асансьор
не знаят кое от двете копчета да натиснат в зависимост в коя
посока искат да отидат и като резултат асансьора движещ се
нагоре, се пълни с пътуващи надолу...
Вие знаете ли кое копче кога се натиска? А децата ви?

Брей, брей, още ли се питате "Вярно ли че американците са много тъпи?"

Аз пък си казвам изненадано "Това сериозно ли, наистина ли толкова много хора не знаят как се ползва асансьор? Много тъпи тия бе."

А не смяташ ли, че част от тях знаят, но го правят нарочно? Все пак от форума разбрах, че ако спазваш правилата, значи си залюхан. В противния случай, колкото повече сравнявам, толкова повече не е в полза на българите.

Тук в Америка всеки си натиска подходящото копче, не съм виждала някой да не знае. Естествено, децата обичат да си натискат всички копчета, които могат да достигнат, ако някой не ги спре, така че това не се брои.

# 32
АЗ пък се сещам за моловете,там си се возят нагоре надолу ,без да ги интересува и все са пълни.

Аз пък чудя от къв зор се ползват асансьори в моловете (изключвам хора с бебешки или инвалидни колички)?
Мол над 3, 4 етажа и без ескалатор не съм виждала... какво е това бутане по асансьори...  Crazy

п.с. Мразя асансьори (ама това вече си е моя фобия).  Laughing

# 33
  • ту тук, ту там
Преди няколко години туристи-англичани на Слънчев бряг се оплакаха на представителя на агенцията си, че асансьорът им пътува твърде дълго до четвъртия етаж и спира на всеки етаж без да има други хора да слизат/се качват! Оказа се, че  те като влязат в асансьора, натискат всички копчета -1,2,3,4- щото си мислели, че така се прави! Та не само българите не знаят как се ползва асансьор! Wink

# 34
....щото си мислели, че така се прави!

Ooo знаят, знаят, но се чудят от какво да се оплачат за да им върнат пари и да почиват на аванта!  Wink

# 35
  • ту тук, ту там
Не, тези не знаеха, честно!
Иначе е ясно за оплакванията... но това е друга тема, доста дълга при това!  Sad

# 36
  • София

Аз пък чудя от къв зор се ползват асансьори в моловете (изключвам хора с бебешки или инвалидни колички)?
Мол над 3, 4 етажа и без ескалатор не съм виждала... какво е това бутане по асансьори...  Crazy

п.с. Мразя асансьори (ама това вече си е моя фобия).  Laughing
Ти мислиш така,защото не харесваш,но повечето се тъпчат като сърдели да не би нещо да им стане ако се качат на ескалатора или може да имат и фобия от него знаеш ли.

# 37
  • Варна
На мен ми се завива свят от ескалаторите. Винаги когато слезна съм леко дезориентирана. Може и други да са така, затова да предпочитат асансьора.

# 38
Леле, аз наистина не знаех защо има две копчета да си повикаш асансьора.  Embarassed Благодаря! Малко ми се виждаше странна темата, добре че влезнах да видя.  Embarassed Embarassed Embarassed

# 39
Моите двете големите деца, трябва да са били голямото на три, малкото на една. Казвам им викнете асансьора. И двамата се затичват и в един глас: Асансьора! Асансьора! Simple Smile)))))))))))

На този етап вече и двамата са специалисти и дори нацелват копчето на вярния етаж. (Малкият предвид ръста си успява да ни качи само до по-ниските нива Simple Smile))

# 40
Забелязах и аз подобни нещица сред служители в бизнес сграда.
И се чудех дали наистина е толкова сложно да се научи ... не, че
е нещо кой знае какво,но от 1 до7 етаж 4 пъти да спира за да се
качат слизащи, леко дразни.

Аз, ако съм за 3 етаж, предлагаш да не натискам копчето, за да не спира асансьора там ли? Да се возим всички с теб, за да стигнеш без да ти спира никъде на никой етаж?
Не разбирам.

# 41
haho123456, има се впредвид следното.
Асансьора е тръгнал от 1 към 7. Ти си на 3 и искаш да отидеш на 1. Натискаш копчето за надолу и асансьора те подминава, защото си в различна посока.
Асансьора е тръгнал от 7 към 1. Ти си на 3 и искаш да отидеш на 1. Натискаш копчето за надолу и асансьора те взима.

# 42
Да. Но когато това е асансьор в сграда с много етажи и ползващи има и такива, които са натиснали, чакали, недочакали, защото се бави и тръгнали пеша. Тогава асансьора пак спира, отваря вратите и никой не се качва. И на това ли се дразните? Може да е натиснал човек бутон за надолу, защото отпървом е щял да ходи надолу, после са се променили нещата и тръгва в друга посока. Особено в такива сгради не иде реч за неумеене да се "борави" с двете копчета на кръст, извинете.
В нашата сграда на 1 етаж има само едно копче. И в МОЛ-а гледам на началния етаж е едно. Ако натисна копчето, защото ще се качвам, а впоследствие тръгна пеша, защото се бави, пак ще ви "разходи" вас, ако сте вътре.

# 43
  • Galaxy 13197853088
За чакали-недочакали и за хора с променени намерения не говорим.
Много ясно, че на първия етаж ще има само едно копче, тъй като не
отива в мазе или гараж. Но когато имаш две,  натискай правилното.

# 44
Кой, аз ли?

Общи условия

Активация на акаунт