Умеете ли да ползвате асансьор?

• 8 098
  • 80
  •   1
Отговори
  • Galaxy 13197853088
Прави ми впечатление, че много хора които ползват асансьор
не знаят кое от двете копчета да натиснат в зависимост в коя
посока искат да отидат и като резултат асансьора движещ се
нагоре, се пълни с пътуващи надолу...
Вие знаете ли кое копче кога се натиска? А децата ви?

# 1
  • София
Ами ако искам да отида нагоре натискам нагоре и обратното. Как така другите не го знаят това?
Нямам деца ,но когато имам и на тях ще им кажа същото.

# 2
  • Пловдив
Е, децата ми, три годишния любител на копчета притичва и натиска по-достъпното до него, обикновено за надолу. Няма значение накъде всъщност отиваме.

# 3
Да не ги съдя хората, където живеят  най-вероятно няма асансьор с две копчета за повикване, но все пак....
Натискат за надолу, качват се в асансьор, който отида за нагоре, натискат по-нисък етаж и се стряскат като тръгне асансьора нагоре.

# 4
Винаги се съобразявам с посоката, в която искам да отида. И винаги ме гледат умно, че не натискам копчетата и двете и по много. Да изчакаш било тъпо и нямало гаранция, че ще дойде.  Rolling Eyes
Има хора, живеещи с мисълта, че няма да дойде  ако не натиснеш и двете едновременно... И това дълги години.

Скрит текст:
Как пък селяндурите за всичко имат мнение непоклатимо и абсолютно правилно, без сянка на съмнение за неговата безпогрешност. Нямат оборване! Започнеш ли да има говориш, слагат тапите за уши и отварят път на пренебрежителния поглед. Преди два дни един ме гледа така - отвисоко - и ме пита "Ми кой е написал "Опълченците на Шипка??" пред двама други като него. Явно трябва да си поне Нобелов лауреат, че да имаш спомен от училище... Това не по повод асансьорите, извинявай за флууда

# 5
не натискам копчетата и двете и по много.

Joy Е може ли да не знаеш, че копчетата се натискат: едновременно, няколко пъти (поне три!), СИЛНО!
Иначе асансьора не идва  Crossing Arms

# 6
  • София
Въпросът първоначално ме разсмя, но веднага се сетих за случка от тази седмица с асансьора в блока на баба ми - от '62г., с решетките - вратата е с дръжка, която трябва да се завърти, за да се затвори. Едно девойче, отиващо на гости гледаше много стреснато цялата манипулация, а като започна да се движи, клати и трака нагоре по етажите - определено се уплаши.  Simple Smile
Не всеки цял живот е ползвал всевъзможни по вид асансьори, но определено ми е смешно като видя някой да натиска копчето за повикване по няколко пъти - така няма да дойде асансьорът-стрела  Simple Smile.

# 7
Аз работя на предпоследен етаж и като натисна копчето за надолу асаньорът първо отива на последния етаж ако е викнат и там и тогава слиза надолу, пълен. Затова като се сетя натискам копчето за нагоре, асансьорът първо спира при мен, разхождам се до последния етаж, но не го чакам още курс надолу и нагоре.

# 8
  • Galaxy 13197853088
Забелязах и аз подобни нещица сред служители в бизнес сграда.
И се чудех дали наистина е толкова сложно да се научи ... не, че
е нещо кой знае какво,но от 1 до7 етаж 4 пъти да спира за да се
качат слизащи, леко дразни.

# 9
Баси дребнавостта.
Работя на партера, но в 17-етажна сграда и чат-пат се налага да се качвам и по горните. Никога не са ми пречили подробности като - колко пъти спира по пътя и кой кое копче натиска.

# 10
  • София
не натискам копчетата и двете и по много.
Joy Е може ли да не знаеш, че копчетата се натискат: едновременно, няколко пъти (поне три!), СИЛНО!
Иначе асансьора не идва  Crossing Arms
И обезателно разпитваш другите чакащи за кой етаж са. Naughty

# 11
Въпросът първоначално ме разсмя, но веднага се сетих за случка от тази седмица с асансьора в блока на баба ми - от '62г., с решетките - вратата е с дръжка, която трябва да се завърти, за да се затвори. Едно девойче, отиващо на гости гледаше много стреснато цялата манипулация, а като започна да се движи, клати и трака нагоре по етажите - определено се уплаши.  Simple Smile
Не всеки цял живот е ползвал всевъзможни по вид асансьори, но определено ми е смешно като видя някой да натиска копчето за повикване по няколко пъти - така няма да дойде асансьорът-стрела  Simple Smile.
на леля ми асансьора е с две вътрешни вратички с дръжка. Дръжката се счупи и двете вътрешни вратички трябва да се придържат с ръка допрени, като на всичкото отгоре лампата светва едва тогава, когато си ги допрял една до друга и държиш здраво.
Аз винаги си слагам ръката на копчето, после силно дръпвам вратичките, за да може да стоя на тъмно максимално кратко време...после натискам и асансьора тръгва придружен от скърцащи звуци.
Единствено заради мързела си продължавам да ползвам това съоръжение.
Ако има външен човек  дошъл на гости без подробни обяснения не би могъл да ползва асансьора.
Чудя се как още някой пенсионер не е получил инфаркт в тази кабина-но явно входа се обитава от яки старци... Simple Smile

# 12
  • До морето
Е, как, в мола е задължително да видиш, че асансьора отива на горе, ама да се натъпчете 5 човека вътре, нищо, че сте за -2 и да се разходите 6 етажа като м/увременно пречите на всички останали, които чакат на другите етажи и пътуват в посока нагоре да се качат, защото в асансьора няма място  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 13
Знам.
Дъщеря ми - не. Не е ползвала такъв. Като видим ще й покажа.

# 14
Доживях и такава тема да видя...  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт