Умеете ли да ползвате асансьор?

• 8 103
  • 80
  •   1
Отговори
# 75
  Аз лично избягвам. В работата ми - сградата е паметник на културата - ако асансьорът не се повреди поне по веднъж на седмица, смятай, че е чудо.

# 76
Има си фирми, който се грижат за асансьорите и всеки месец се плаща абонамент. Съответно, оттам на определен период идва техник за преглед.

Оказва се обаче, че надзора на тия фирми е много оплетена работа.

Има залепен на асансьора стикер с координати. Да. При повреда ги викаш.
Аз питам кой ги вика, за да надзираят? Без да ти се е повреждал асансьора, ей така да дойдат.
Или те има списъци и вървят наред?

# 77
 Във фирмата имат график кога трябва да направят профилактика на поддържаните от тях асансьори. И си го следват, като определен служител отговаря за някакъв брой асансьори. При нас периодично идва един, прави преглед, освен това различни части имат определен живот и се сменят на определено време.
  Тези фирми имат надзорен орган, който пък периодично ги проверява дали си поддържат документацията, спазват ли се графиците, колко човека за колко асансьора отговарят и т.н.

# 78
  • Варна
Те хубаво имат график и (уж) го спазват. Снощи споменаха за техник на над 70 години, който трябвало да поддържа няколко хиляди асансьора. Съжалявам, че нямах време да изслушам и запомня точните числа, но бяха огромен брой. Също така не коментирам възрастта на човека - за всеки би било непосилно да си върши качествено работата при такава ситуация. Вероятно в офис сградите и учрежденията нещата са по-стриктни, но за жилищните сгради, за съжаление, имам съмнения.
Не допускам, че двете жени може да са претоварили асансьора, проблемът е друг. Едно от въжетата е липсвало, пружините, вместо да изпълнят функцията си, са пробили пода на кабината. С една дума - ужас!

# 79
Никога, за 10 години в нашия блок не е идвал такъв да си гледа профилактично. Идвал е на повикване за отстраняване на повреда.
На други места, където сме живели-аналогично-никога не сме чули и видели да идват ей така, да гледат. Може да не сме разбрали, но е повод да проверя.

# 80
................. Може да не сме разбрали......
нищо не сме разбрали и нищо не разбираме .... виж, ученото си е учено  ooooh! :
http://www.focus-news.net/opinion/2014/08/21/29666/prof-boyan-du … vro-programi.html
"Проф. Боян Дуранкев, икономист, преподавател в УНСС, в интервю за Агенция „Фокус”

Фокус: Проф. Дуранкев, БНБ печата спешно 60 млн. банкноти, каква е причината за това според вас?
проф. Боян Дуранкев: Първо само искам да кажа това, че този асансьор доказа глупостта на т.нар. модерна западна икономическа теория. При перфектна конкуренция, която искат всичките либерални икономисти, при ценови войни въобще се оказа, че от всички тези работи страда само и единствено човека. ............ "

newsm20

Общи условия

Активация на акаунт