Умеете ли да ползвате асансьор?

• 8 104
  • 80
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Не се спазва това за товароносимостта, доста често. Да, все ме успокояват, че "те изпитанията са правени с двойно на написаното, тегло". Абе, не ми говори глупости. Пише 240кг (примерно) и 3 лица. Това са 3 лица, ама с нормално средно тегло. Ако има един мъж 150 килограма вътре,какво правим? То малко трябва да се мисли. ooooh!
Скрит текст:
Преди 2 години, в хотел. На асансьора пише точно толкова товароносимост. Качваме се с мъжа ми и нахълтват двама араби. Еми... минахме си теглото отвсякъде. Четирима високи, едрички... Да не говорим, че кабината е тясна, при 4 човека вътре няма въздух. Докато кажа, че сме "overweight" онези натиснаха копчето за, забележете, втория етаж (това става на първия). Ние бяхме за петия, последен за хотела. Това чудо тръгна... и спря след 40 см, примерно. Вече вратата не се отваряше. Продължиха да натискат. Пак тръгна кабината и спря между етажите, с 20 см видими от долната врата и 25 - от горната. Ей тук бях готова да ги удуша. Само фактът, че щяха да изхабят нужния ни въздух, ги спаси. Мъжът ми им изръмжа и забрани да пипат копчетата, натисна веднъж и бавно, бавно се изкачихме до втори етаж. Ония излязоха, тъкмо си отдъхнах и насреща друг арабин се опитва да се качи... Как точно съм му изсъскала, не знам, но почти влезе в отсрещната стая. Качихме се догоре без проблеми. При следващо ползване на този хотел бяхме на ІІ етаж и нито веднъж не ползвахме асансьор. Уточнявам, че има два, и се движат бързо, та дори това не оправдава въпросните господа.

# 61
Аз изпитвам панически страх от асансьори, защото винаги си представям как спират тока и аз оставам вътре. Апропо чудя се какво би станало в такъв момент, дали има начин да ме измъкнат ако съм между етажите например... Аз попринцип не мога да стоя в тясни помещения, задушавам се и вдигам кръвно. Разбира се, понякога се возя на асаньор, но винаги съм напрегната.

# 62
  • Варна
Представи си това, което си написала, в комбинация с описаната от мен ситуация. Защото и аз съм същата. През 20 или 25-сантиметров процеп трудно бих минала. Да не говорим, че големият ужас идва от въпроса "Ами, ако в този момент тръгне?". ooooh!

# 63
  • Варна
Аз изпитвам панически страх от асансьори, защото винаги си представям как спират тока и аз оставам вътре. Апропо чудя се какво би станало в такъв момент, дали има начин да ме измъкнат ако съм между етажите например... Аз попринцип не мога да стоя в тясни помещения, задушавам се и вдигам кръвно. Разбира се, понякога се возя на асаньор, но винаги съм напрегната.

Аз съм клаустрофобичка дива. Заключих се в тоалетната и полудях докато не ме измъкнаха - за пример.
Така заседнах в асансьор като спря тока, с него и светлината дори. В случая ми беше по-добре (колко ли по-добре да е било), но поне не виждах стените около себе си. Дойде след около половин час сервизния работник и отвориха вратите - бях си между етажите и по някакъв начин изтеглиха кабината до единия етаж. Така излязох.

# 64
Ужас!

Аз заседнах преди две години. Мъжът ми ме извади, асансьорът беше между етажите, имаше малка дупка.
Ужасно ме беше страх, да не тръгне асансьора, докато излизам. Щях да полудея. Мисля че от този стрес, имам доста проблеми...
Рядко се возя на асансьор оттогава. Sad

# 65
УЖАСНО ,тъкмо преглеждах темата и се канех да пиша друго но видях това  Praynig  http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1312550&cl=1&p=1

# 66
  • Пловдив
Признавам си не знаех до преди 2 - 3 години. Както и за ескалаторите. Мъжът ми ми обясни кое как се ползва. Просто никога не съм живяла на различно място от 1 етаж. Пък и навремето асансьорите си бяха само с 1 копче и не „помнеха“ какво си натиснал преди да се затвори вратата (това донякъде обяснява питането на всички за кой етаж са).
Иначе много атрактивно засядане имам в асансьор, но нито тогава се уплаших, нито придобих страх от тях.

# 67
Ужас!

Аз заседнах преди две години. Мъжът ми ме извади, асансьорът беше между етажите, имаше малка дупка.
Ужасно ме беше страх, да не тръгне асансьора, докато излизам. Щях да полудея. Мисля че от този стрес, имам доста проблеми...
Рядко се возя на асансьор оттогава. Sad
По принцип, асансьорът има защита. При отворена врата на кой да е етаж, веригата се прекъсва. Помните ли как като деца чакахме асансьора да тръгне и дърпахме вратата и той засядаше? Е заради такива келеши често в старите сгради защитата е изключена..

# 68
Това с асансьора в София е тотален ужас. Бог да прости горката жена!
И дано другата жена да успее да оздравее.
Нещо тотално се е скапало в този асансьор. Твърдят, че въжетата се скъсали, но по мои скромни познания всеки един асансьор има механизъм (нещо като механична спирачка) който пречи на кабината да полети надолу при скъсване на въжетата. Та не ще да е било само въжетата...

Нямам думи!!!! Това не е безотговорност само-това е просто абсурдна ситуация!

# 69
В жилищните сгради кой се грижи за асансьорите?
Самите живущи, свикали общо събрание, следва да назначават проверки и ремонти?
Обикновено, от таксите, събирани във входа има такса за това перо.
Профилактично веднъж в годината да се вика техник за поддръжка.
Но техник се вика само при проблем, не и профилактично.

# 70
 Има си фирми, който се грижат за асансьорите и всеки месец се плаща абонамент. Съответно, оттам на определен период идва техник за преглед.

Оказва се обаче, че надзора на тия фирми е много оплетена работа.

# 71
Вие хубаво натискате копчетата, а спазвате ли инструкцията за товароносимост?
Справка - асансьорът в Майчин дом.
Даже и да се претовари един асансьор механизъм просто му пречи да потегли. Не може да падне при претоварване ако е в изправност!!!

Това, че обвиниха хората в Майчин дом, че паднал асансьора беше поредния абсурд!
Има си лампичка, която светва при претоварване и асансьорът просто не може да потегли. Даже и старите асансьори са така (само че без лампичка)

Вие да не си мислите, че като се качат трима дебелаци то асансьорът полита към шахтата????

# 72
При нас ,когато стане пренатоварване, единият започва да пищи.

# 73
Вие хубаво натискате копчетата, а спазвате ли инструкцията за товароносимост?
Справка - асансьорът в Майчин дом.
Даже и да се претовари един асансьор механизъм просто му пречи да потегли. Не може да падне при претоварване ако е в изправност!!!

Това, че обвиниха хората в Майчин дом, че паднал асансьора беше поредния абсурд!
Има си лампичка, която светва при претоварване и асансьорът просто не може да потегли. Даже и старите асансьори са така (само че без лампичка)

Вие да не си мислите, че като се качат трима дебелаци то асансьорът полита към шахтата????
То е ясно, че и асансьорът не е бил изправен, но все пак последната капка..
От друга страна, асансьорът, с който ме качиха след като родих второто дете в ТК падна сам - празен, на следващия ден.

Това най не харесвам в момента в нашата мила, родна страна. Обща безотговорност.

# 74

От друга страна, асансьорът, с който ме качиха след като родих второто дете в ТК падна сам - празен, на следващия ден.

Това най не харесвам в момента в нашата мила, родна страна. Обща безотговорност.
Боже мили. Значи не е първият случай това. Явно тук освен камъни, падат и асансьори..... ooooh!

в Майчин дом, между другото, не можа да се разбере дали е бил претоварен асансьора или не. Както се вижда падат и празни и с по две жени ---както се случи.

Освен да избягвам асансьори за друго решение в момента не се сещам. Последствията за тези инциденти ще бъдат както всичко друго у нас-Ще се пошуми, ще се повика, ще се позамаже, някои ще се посниши и накрая битият бит.......

Общи условия

Активация на акаунт