Перилни препарати и омекотители - 23

• 56 098
  • 733
  •   1
Отговори
# 30
Вие по колко кърпички слагате на едно пране?

# 31
  • Стара Загора
На опаковката на съответната марка си пише по колко. Например в момента ползвам едни, на които пише в зависимост от интензивността на цветовете, се слагат от 1 до 3 кърпички. Слагала съм 3 на пълна пералня 6 кг. с тъмни и червени дрехи и кърпичките си бяха оцветени, а дрехите-не.

# 32
Отдавна им се чудя на тези кърпички. Досега не съм ползвала.

# 33
Аз си взех едни от Елитис,но на тях нищо не пише  Thinking

# 34
  • оттам, откъдето започва България
Каква марка са?

# 35
  • Варна
Мацки, я кажете на каква температура и колко оборота да изпера тънките си бели пердета - тип тюлени, или както там им се казва  Mr. Green
Ама така че хем да са добре изпрани, хем да не са измачкани, хем да могат да се закачат без да висят цял ден на простира  Wink
И един много важен въпрос - колко прах горе-долу да сложа, че да не стане някоя ПияНена фиеста в цялата кухня  Mr. Green

# 36
  • Стара Загора
Моите пердета ги пера на 50 градуса, центрофуга 650 об.( това е максимума на моята пералня) и като ги извадя направо ги закачам влажни на корниза и те си се поизпъват. Прах/течен слагам с около 1/3 по-малко, за да не се разпенва много.

# 37
  • София
Имате ли впечатления от спрея за петна на DM ?
Мерси много.

# 38
Моите пердета ги пера на 50 градуса, центрофуга 650 об.( това е максимума на моята пералня) и като ги извадя направо ги закачам влажни на корниза и те си се поизпъват. Прах/течен слагам с около 1/3 по-малко, за да не се разпенва много.
Когато имах пердета и аз така ги перях. Наистина не трябва да се прекалява с праха, защото ако са от една стая са около 1 кг. А центрофугата съм пускала на 400 и също влажни ги охачвах на релсите.

# 39
  • София
Моята програма за пердета е на 40 градуса и без центрофуга. Особеното й е, че пълни страшно много вода и прането вътре плува - когато се завърти барабанът, то не се завърта с него, а стои на повърхността на водата. Но моите пердета, които не са дантела и коприна, ги пускам на стандартна програма за синтетика (1 ч, 40 гр) и най-ниски обороти на центрофугата (400), за да не се мачкат, после директно на корниза.

Последна редакция: сб, 12 юли 2014, 16:39 от Ev_e

# 40

За цветоулавящите кърпички и  при мен така - ползвам си ги повторно смело и безотговорно като не се е оцветила. Но тези на ДМ са едни рехави, не са като хайтмана. И те ще се ползват.....но еднократно.

# 41
didnik, предполагам, че под "тип тюлени" имаш предвид органза. Моите са от органза и ги пера на програма за пердета - предпране, 30 градуса, леко въртене на барабана, ниски обороти на центрофугата (600 об. - нямам по-ниски). Според мен всяка по-лека програма с предпране и ниска температура ще свърши работа. Вероятно материята ще издържи и 40 градуса, но не съм пробвала.
Слагам горе-долу 1/3 доза прах за предпрането и около 1/3 до 1/2 - за същинското пране. Последният път ги прах с Омо, нищо че са цветни, и се изпраха по-добре, отколкото с Персил прах за цветно.
И няма такъв филм да не се мачкат. Мачкат се ужасно и си искат гладене. Ако не те дразни, закачай ги така. Когато купувах моите, продавачката ме предупреди, че трябвало да се гладят, на което аз се изсмях и си казах "Да бе, ей сега пердета ще гладя!" Мислех си, че като ги закача леко влажни, ще се изпънат от само себе си. Нищо подобно. Оттогава ги гладя и всеки път пустосвам и се заричам, че повече никога няма да си купя пердета от органза, колкото и елегантно да стоят.

# 42
Мислех, че говорим за тюлени. Те наистина не се мачкат.

# 43
На всяка пералня са ѝ различни програмите, но аз пера пердетата на програма „деликатно“ задължително с предпране. На предпрането не слагам перилен препарат, за да може само да се изплакне праха, а за основното пране слагам наистина минимално количество - 20 - 30 мл прах.

# 44
Мислех, че говорим за тюлени. Те наистина не се мачкат.
Е, в такъв случай вероятно аз не съм разбрала правилно какво има предвид didnik

Общи условия

Активация на акаунт