Банята-21 тема

• 88 317
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте,
Най-накрая се реших да правя ремонт на банята  и се надявам за мнения, коментари и акъл от ваша страна.  Grinning
Банята е 4 кв.м. Таванът не е хоризонтален, а под 45 градуса, т.к. е трети етаж на къща със скатов покрив. Понеже няма как да сложа лунички мисля да сложа лампа/лампи в огледалото + още една лампа някъде по стените. Предпочитам лунички на тавана, но както казах таванът е наклонен и светлината ще се изкривява и ще се отразява в огледалото.
Решила съм целите стени догоре да са в плочки – по-лесно е за чистене. Таванът ще е от водоустойчив гипсокартон + латекс.
Тоалетната ще е моноблок от Видима, за смесителите и душа се колебая, но ми се иска нещо приемливо по отношение на цена/качество.  newsm78
Вана и душ кабина няма да има, т.к. няма достатъчно място.  Sad

# 661
Едва Ви открих. Ще следя, че започва големият ремонт на всички помещения. Първо обаче баня и отделно мокро и тоалетна, което да преустроим и да има и душ за втора бяна.

# 662
  • Пловдив
Fata,
Там, където си поръчах моя параван, изпълняват по поръчка всичко. Включително подобни паравани като искания от теб, вратите се сгъват чрез едни панти и се прибират плътно до стената, все едно ги няма. Може да се сложи лентов сифон вътре, не е необходимо да има корито. Изключително подходящо за малки бани. Така тоалетната, мивката остават напълно изолирани при къпане, а когато не се къпеш, не е нужно да се блъскаш в стъклените прегради. Обаче излизаше солена цена, да предупредя.

Къде си поръчала твоя параван и изпълняват по поръчка сгъваеми на панти?

# 663
Едва Ви открих. Ще следя, че започва големият ремонт на всички помещения. Първо обаче баня и отделно мокро и тоалетна, което да преустроим и да има и душ за втора бяна.

Не разбрах? В мокрото, което е едно помещение с тоалетната и където искаш да има и душ? В мокрото не са ли пералнята и евентуално сушилнята?

# 664

Не разбрах? В мокрото, което е едно помещение с тоалетната и където искаш да има и душ? В мокрото не са ли пералнята и евентуално сушилнята?
Да в мокрото в момента е пералнята и срещу нея имам стелажи в ниша. Минава се през него и се влиза в малка тоалетна, коя е разделена със стена и врата. Над пералнята в момента е и бойлера. Вече го измислихме без много да бутаме. Между сегашната тоалетна и мокрото ще има плъзгаща врата. В тоалетнат а ще сложим душ и ще се опитаме моноблока да изтеглим максимално назад, ако може тръбите дори да са в мястото с вертикалните щрангове. В мокрото си остава пералнята, върху нея бойлер, но поне 120 л. само, че преместен на другата стена, а в нишата мивка със шкаф, огледало и рафтче/та. В началото на нишата вградено осветление.
В банята трябва да някакси да скрием меки тръби и връзки от локално отопление на камина с водна риза, както и разширител. Така обаче, че да има достъп до връзките за обслужването им при теч. Още го  мислим как да стане, за да е красиво.

# 665
  • София
И аз да задам въпрос тук, че вече сили не ми останаха от обикаляне и мнения на продавачи.
Избирам плочки за баня на тавански етаж и едната стена е с височина 130 см и там в ниското смятам да подредя пералня и сушилня. Исках да избера плочки, които са по контрастни и на цена около 25лв/м2, но продавачката ме увери, че са полски и понякога в партидата имало криви. Почнахме да оглеждаме испански и харесахме други, но там цената отиде на 45-50 лв/ м2. Реших да ида и друг магазин и харесах подобни на испанските и на цена 25лв/м2, но пък били на Фиоре-българска фирма и се напуквал гланца след време..................Някой слагал ли е плочки на Кай групи давали ли са дефекти........Сън не ме хваща вече. newsm78
От около 2 години имаме баня с плочки на Кай, никакви проблеми нямат. Не са се напукали или разлепили  Laughing

# 666
  • Русе
fatalina, а защо ще ги вкарвате тези неща в банята, оставете ги в мокрото? У нас е така, в мокрото от едната страна са пералня и сушилня, от другата - бойлер с две серпентини от камината и слънчевите колектори и всичките други тръби и кабели.

# 667
fatalina, а защо ще ги вкарвате тези неща в банята, оставете ги в мокрото? У нас е така, в мокрото от едната страна са пералня и сушилня, от другата - бойлер с две серпентини от камината и слънчевите колектори и всичките други тръби и кабели.
Те и сега са в банята, защото влизат от едната спалня в нея и захранват малък стенен радиатор. Ще мислим още, като дойде майстора за баните ще коментираме и с него. Ако махнем радиаторът в банята може тръбите да ги отведем по коридора под плочките в мокрото и да прехвърлим всичко там, включително и разширителя. Но пък се притеснявам, че без радиатор зимата ще ни е студено за къпане, защото няма да слагам душ-кабина. Евентуално може да има само малък стъклен параван колкото да не пръска от душа. Хареса ми тук от снимките на една баня на форумка. А съм го ползвала и виждала и на живо в някой хотелски бани и ми се струва удобно. Банята не е голяма и не искаме душ-кабина. Затова следя темата и преглеждам и старите Ви теми, за да взаимствам различни идеи. Освен това не смятам да вкарвам много сериозен бюджет за ремонта на баните. Искам да е ново и чисто, без излишен лукс. Много красиви бани сте си направили, всяко по своему.

# 668
Хайде да се запиша и тук в очакване на новата си баня  Hug
Ето това са плочките  за пода, като от тях ще има и два реда вертикално зад шкафа с мивката:
Скрит текст:
,

а това -
Скрит текст:

за стените, както за стените в тоалетната (нея ще я правим с плочки на 1.20 -1.30м. височина, а нагоре или тапет, или латекс.

Пода на тоалетната -
Скрит текст:
.

За тавана на банята мислех първоначално да е хънтър (сега е гипскартон - изчистен, без флинтифлюшки), но майсторът при огледа сподели, че е имал клиенти, които са искали само боядисване на гипскартона в боя/латекс за баня, без хънтър. И уж било успешно, нямало проблеми. Имате ли впечатления как се държи този гипскартон във времето? Не мухлясва ли от влагата  newsm78

# 669
Моля за мнения за качеството на плочките на Керос България. Мерси!

# 670
  • Русе
Rallichka, моята е с боядисан и няма грам проблем. Старата и тя така беше. Трябва хубава вентилация все пак. Сега съм с прозорец и е още по-лесно.

Mary_Angel , не са лоши, които са първо качество.

fatalina, все си мисля, че в пералното ще е по-добре, но зависи как ви е инсталацията и дали може да се преправя. То винаги може, но си зависи от бюджета най-вече. На мен лично ми е много удобно всичко извън банята.

# 671
Благодаря, Мегисан.
Аз за първо питам. Харесала съм 2 варианта - единият е 25лв/кв2, другият е почти 2 пъти по-скъп. И сега драмата е кой, в случая парите не са водещите, а стилът на плочките да се върже с този на апартамента.

Последна редакция: чт, 22 яну 2015, 09:36 от Mary_Angel

# 672
Меги, благодаря  Hug И ние сме с немалък прозорец, та се надявам да са ОК нещата. А с каква боя е - латекс за мокри помещения ли? А цвета - бял може би?

# 673
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте, на нас ни предстои да правим баня, вече сме започнали де. утре ще ни доставят плочките, ето ги: http://baniastil.com/плочки-за-баня/halcon/плочки-за-баня-life-(14)-4745.html .
И аз като Раличка имах идея плочките от пода да продължават някъде по стена, но ни казаха, че са различни като цяло подовите и стенните и затова се отказах и избрахме съвсем други плочки. Помещението на банята ще е трудно за работа - скосен таван и много чупки, малки ъгълчета и местенца ще има. Та питането ми е, тъй като мъжът ми сам ще лепи плочките, как и с какво се режат малки парченца плочки, ъгълчета и подобни.

# 674
Манди, хубави плочки   bouquet
Само гледайте щом има разлика във височина и разни чупки, да не е претрувана откъм цветове и форми, че ще изглеждат още по-забележими тези особености  Peace

Има машина за рязане на плочки- можеш да питаш познати дали имат (предполагам, че хора от по-старото поколение имат, моя свекър например има такава) :
http://el-mashini.bg/product/178/mashina-za-plochki-rd-tc18.html

Общи условия

Активация на акаунт