Банята-21 тема

• 88 339
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Предстои ни ремонт на отделни баня и тоалетна.
Възнамеряваме в банята да има втора тоалетна чиния, мивка и вана.
Започнали сме да оглеждаме и да купуваме това-онова за бъдещия ремонт. До момента сме купили 2 казанчета Geberit за висящи тоалетни чинии и душ-смесител на Grohe с терморегулатор, който е със стационарна пита, подвижен душ-слушалка и чучур за пълнене на вана.

Сега сме започнали да гледаме тоалетни чинии, мивки и вани.
Моя приятелка ми препоръча тоалетни чинии на Catalano. Някой друг има ли впечатления от тях? Кои други марки са добри? Бюджетът за тоалетна чиния ни е около 500лв

Голямо предизвикателство е и ваната. Някой може ли да ме ориентира от какъв материал е добре да е направена, какво трябва да се гледа при избора на такава с хидромасаж? Кои марки осигуряват добро качество? Изобщо всяко инфо и опит по темата ще са ми от полза. Бюджетът за вана е леко неопределен, предвид че аз поне нищо не разбирам, но предполагам, че около 3000 лв. може да се бръкнем, пък ако много ни хареса и малко повече.

Давам бюджет, защото видях по магазините, че едни и същи неща са между 200 и 2000лв. в зависимост от производител, марка, материал, т.н.

# 646
  • Отвъд алеята зад шкафа
На Каталано са много хубави нещата, но са скъпи. Попитай изрично за какъв срок ще бъдат доставени, понеже не се поддържат наличности, а каталозите им са огромни. Един приятел си чака ваната 6 месеца.

# 647
  • София
Аз съм с Каталано тоалетна чиния - става. Още две приятелки имат същите и навсякъде един и същ проблем - разбиват се едни пластмасови подложки на дъската. Не че е драма, могат да се сменят, ама някак си  леко разочарована останах. Не мисля, че има кой знае какво да се прехвалят.

# 648
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз под много хубави имах предвид на дизайн, като качество не мога да кажа.

# 649
Запис

Последна редакция: чт, 18 дек 2014, 11:08 от Oceanborn

# 650
d_koleva, да, хигиенен душ е. Видях го тук - в темата и ми хареса. Лошото е, че си върви в комплект с батерията на мивката и няма разнообразие в избора, но е много удобен за ползване.

# 651
И аз да задам въпрос тук, че вече сили не ми останаха от обикаляне и мнения на продавачи.
Избирам плочки за баня на тавански етаж и едната стена е с височина 130 см и там в ниското смятам да подредя пералня и сушилня. Исках да избера плочки, които са по контрастни и на цена около 25лв/м2, но продавачката ме увери, че са полски и понякога в партидата имало криви. Почнахме да оглеждаме испански и харесахме други, но там цената отиде на 45-50 лв/ м2. Реших да ида и друг магазин и харесах подобни на испанските и на цена 25лв/м2, но пък били на Фиоре-българска фирма и се напуквал гланца след време..................Някой слагал ли е плочки на Кай групи давали ли са дефекти........Сън не ме хваща вече. newsm78

# 652
Аз да кажа за интимния душ-има и само душ,аз си купих преди 3 месеца за 8лв
Все още не е монтиран,но и аз си мисля че ще е много удобен  Simple Smile

# 653
 kokor4eto, нашата тоалетна е със сръбски плочки Зорка от Боймар.
Скрит текст:
http://www.boymar.com/фаянс/фаянс/zorka-keramika-сърбия/фаянс-и-гранитогрес__1605
Според мен са доста прилични за цената си. Банята е с турски плочки и излязоха по-некачествени.

# 654
  • на кой му пука, майна
И аз да покажа моята  Simple Smile

# 655
  • София
Много красива баня. Със здраве да е  използвате.

# 656
  • Sunshine state
Страхотна баня! Със здраве да си се къпете в нея!   bouquet

# 657
Здравейте! Включвам се в темата с въпрос. Преди няколко дни довършихме банята, но имаме проблем с фугирането . Купихме цветна фугираща смес, избирахме я  така, че да подхожда на плочките. За наш ужас, точно, когато майстора е фугирал, отсъствахме и когато се прибрахме с ужас видях, че цветът на фугите е различен от този, който беше на мострата в магазина. Не си намирам място,като гледам фугите. Освен това, на места фугинът е засъхнал в/у плочките и така се получили не съвсем еднакви фуги.
Моята молба е - ако някой е имал подобен проблем, моля да сподели  1. как бих могла да почистя фугина, така , че да се оформят добре фугите и 2. Ползвали ли сте Фуга Фреска - това е полимерна боя за освежаване цвета на фугите. Ето тук има повече информация за продукта:
http://www.mapei.com/BG-BG/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA% … 0%BA/%D0%94%D0%BE
%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4
%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8/FUGA-FRESCA

Обмислям да потърся ( не зная къде може да се намери), но се притеснявам от ефекта, който може да не е толкова добър, колкото е описан.
Надявам се да помогнете със съвет.
Благодаря предварително!

# 658
Както писах по-рано в темата, предстои ни ремонт на банята през ранната пролет и в момента пазаруваме малко по малко.
Преди месец бяхме в магазин Хикови във Варна, харесахме си казанчета за вграждане Geberit. И тогава започна една доста дълга и неприятна одисея.
Ние сме от Русе и когато харесахме казанчетата не бяхме подготвени да платим капарото (50% от стойността), след ден-два им се обадихме, че искаме да си поръчаме въпросните казанчета и искаме да им платим капарото. Но жената по телефона ни каза, че това можело да стане само на място, нямало друг вариант.
Мъжът ми след седмица пак имаше път към Варна и отидохме в магазина да поръчаме казанчетата. Коментирахме тяхната липса на гъвкавост за поръчка по телефона и плащане на капаро по банков път, и явно друга служителка като започна да ни обяснява, че това не е вярно, те имали такава практика, след кратка полемика тя се нацупи (наистина се нацупи точно като 4-годишната ми дъщеря).
Е, най-накрая поръчахме заветните казанчета. Обаче нямали възможност да ни ги пратят по куриер до Русе, трябвало пак от магазина да си получим.
След седмица мъжът ми пак пътуваше служебно до Варна (добре, че работата му е такава, че иначе 3 пъти Русе-Варна, казанчета златни ще излязат), отива в магазина да си вземе казанчета и те ми казват, че ще ги получи от склада им в Западна промишлена зона.
След кратко лутане в ЗПЗ, намира склада, там пък одисея докато напишат гаранцията и най-накрая приключим приказката "купи си казанче от Хикови".
За капак на "доброто" обслужване видяхме, че кашоните с казанчета имат стикери на Еконт за пратка от София до Варна (питаме се какъв беше проблемът да ги пратят от София в Русе, а трябваше ММ да пътува от Русе да си ги вземе от Варна).
Успех и здрави нерви на всеки, който е решил да пазарува от Хикови, Варна. Аз лично повече няма да стъпя в този магазин (само се моля, казанчетата да не са чупят докато са в гаранция).

# 659
  • софия
В една от темите някой беше пуснал линк към (пловдивски по спомен) магазин, в който имаше дъски-бидета. Не мога да открия. Бихте ли помогнали, моля  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт