Банята-21 тема

• 89 084
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
 rumen_iankov, благодаря за отговора. В банята и тоалетната са с отделен кабел и ключ. Просто ми направи впечатления за тези, които продават в момента. Ще се разходим с ММ и ще огледаме какви да купим.

# 466
Моята баня е почти готова, но ме притеснява нещо. Сменихме тръбите само след водомера нататък, защото майстора обясни, че не може да реже вертикалната тръба, която минава през апартамента, а и щранга трябвало да се смени и в съседните апартаменти, за да стане като хората. Каза ми, че нямало особен ефект да се сменя вертикална тръба само в моя апартамент, защото не се знаело какво ще стане,като почне да се реже тръбата, можело да се разпадне цялата. Освен това ми обясни, че нямало особен ефект да се съединяват пластмасова и старата поцинкована тръба, защото имало риск за тръбата да даде дефект точно при свръзката. Не знам дали съм го разбрала правилно, но горе-долу това каза Embarassed

# 467
  • София
   Прав е човека.

# 468
  • София
Не знам за кое е прав човекът, но ние си сменихме в апартамента старите тръби с нови - при смяната извикахме фирма, която тества и водомерите.

Новите тръби, се включват във водомера, а той във вертикалните щрангове.
Проблем в това отношение вече три години нямаме.

А когато им дойде ред на щранговете, а вие не сте си сменили старите тръби вътре в апартамента, пак ли ще къртите за да ги сменяте?

п.п. Тестването на водомера беше нещо като 6 лева на бройка с монтаж и демонтаж, те си задвижват и данните към ВиК и подаването на информацията за новите пломби и данните от водомерите там.

# 469
  • София
   Ами прав е, защото тя говори за вертикални тръби - или има пред вид тези в щранга след водомера или тези на парното от апартамент в апартамент, които не се режат и сменят самосиндикално, наистина, а от горе до долу в целия блок. Още повече пък да прави връзка на пластмасови с поцинковани. Та затова е прав, а ако става въпрос за нещо друго без схема и обяснения от човек който разбира как да се разбере за какво става въпрос. Още повече, че едва ли се е отказал без причина от работа за която да вземе пари...  newsm78

# 470
Е как ще е прав бе момичета. Ще си изкъртя банята и ще вложа 5-6 хиляди в матеряли и няма да си сменя трабите . И после ако ти се спука тръба какво правиш ? Аз си смених всички тръби в банята сложих си нов водомер и сега съм си спокойна. А на вас ако ви се дават пари по 2 пъти давайте. Това е безумие да чакаш всички да решат да сменят тръби за да си ги смениш и ти.

# 471
Вертикалните щрангове са общи за блока и се сменя от всички заедно. За тях се оставя ревизионен отвор, през него ще й ги сменят като сменят на входа
Хоризонталните, които са ти зад плочките, доколкото разбрах жената си ги е сменила, така че драма няма

# 472
Да, сменените в апартамента ми тръби са тези, които почват от водомера, влизат в стената и включват тръбите на тоалетната, мивката и душа. Даже го изместихме водопровода, защото махнахме ваната, отвори се място и ги разположихме по друг начин мивката и душа.
А несменените тръби са вертикални, зад водомера, които минават през апартамента ми, но са общи.Ние сме ЕПК и е много сложно, системата е на кръгове-първи кръг, втори кръг. Та точно за тези вертикални тръби ми обясни майстора, че е безсмислено да се режат и сменят между пода и тавана ми. Първо било риск, защото не знаел какво ще стане като почне да реже, можело да се разпадне тръбата. И второ, каза, че няма никакъв смисъл само в моята час тръбата да е пластмасова, а да е захваната и в двете посоки със старата тръба. По-голяма била вероятността даа стане авария, точно заради това пипане, рязане, и опити да се свърже старо с ново.

# 473
Точно така е
Ако ти е оставил ревизионен отвор, като сменят тръбите ще ти ги сменят през него
И ние се борим да се сменят тръбите в едно височко ЕПК  Twisted Evil И на двата кръга едновременно
Е, няма такъв цирк. Оставихме една големичка ревизия, като се накандърдисат останалите, само отварям и сменят, ама а де...

# 474
Здравейте, за добро или лошо нашият майстор смени тръбите за чистата и мръсната вода в нашата баня, като старите са поцинковани, а новите ПВЦ. Дано да няма проблеми....  Praynig
Сега идва въпроса за тавана. Бихте ли ми дали съвет какъв да е? Той предлага някакви ПВЦ плоскости, а аз си мислех с гипсокартон   newsm78 Та сега това е чуденката...

# 475
Здравейте, за добро или лошо нашият майстор смени тръбите за чистата и мръсната вода в нашата баня, като старите са поцинковани, а новите ПВЦ. Дано да няма проблеми....  Praynig
Сега идва въпроса за тавана. Бихте ли ми дали съвет какъв да е? Той предлага някакви ПВЦ плоскости, а аз си мислех с гипсокартон   newsm78 Та сега това е чуденката...
аз личносъм с гипскартон и съм много доволна

# 476
  • София
Момичета, млечно жълти плочки за баня да сте срещали някъде. Не откривам моите. Бах се спряла на жълтия Елемент на КАИ, но ми се иска да е по-млечно...

# 477
  • София
 Vergia щом за тези става дума да, няма смисъл.

Ние сме с гипсокартон и специален латекс за баня, за три години няма промяна в тавана.

# 478
Момичета,предстои ни обзавеждане на баня с WC в нова къща.Решила съм да не е цялата в плочки,да бъде и със стени боядисани с латекс за баня.Помещението е  3х2,5м ,ще има душ кабина,мивка и тоaлетна.Дайте идеи,снимки ,   умувам още  а  зациклих.Благодаря ви!

# 479
Аз мислех да слагаме гипсокартон на тавана на банята. Майсторите ме посъветваха да са растерни плоскости, тъй като над окачения таван минават тръбите на мръсния канал на съседа отгоре. Ако някой ден потечало, щяло да е много по-лесно да се махне някоя плоскост от растерния таван, за да се види къде е проблема. Искаше ми се гипсокартон, че е по-красиво, но с тези вечни течове в старите блокове... Cry

Общи условия

Активация на акаунт