Бъдещи и настоящи майки от Стара Загора - тема 2

• 23 663
  • 205
  •   1
Отговори
# 165
  • Стара Загора
Ходила ли си на друго място освен при него:) ?
Наясно ли си , че специалистите в България по ф.м се броят на пръсти ? Явно не.
Всеки има право да избира къде да отиде . Аз ходих на няколко места и затова изказах мнение...ти с кого друг имаш база за сравнение?
Не искам никого да обидя , не съм казала , че Тодоров не е добър лекар , но чак пък специалист  на много високо ниво за ф.м  Stop

ЕТО

ОРАЗОВАНИЕ : Завършва Висш медицински институт "Иван П.Павлов" -гр Пловдив 1980 год.

РАБОТА : От 1981 до 1985 год. работи като лекар ординатор към АГ клиника Стара Загора.
                         През 1985 год. пидобива специалност по акушерство и гинекология -МА гр.София
                         От 1985 до 1989 год. завежда кабинет по медицинска генетика
                         От 1989 до  1997 год след конкурс работи като асистент  и старши асистент по Акушерство и гинекология в МФ към Тракийскиа университет Стара Загора.
                         От 1987 год е главен асистент към катедрата по АГ МФ -МА Стара Загора.

КУРСОВЕ ЗА КВАЛИФИКАЦИЯ :                   

1.Сертификат от Българска Асоциация по ултразвук в медицината  N 06/573 за признаване на право за работа с ултразвукова апаратура в областта на акушерството и гинекологията
     2.Медицинска академия –отдел СДК – удостоверение N 7 – 50/28.05.1987 –индивидуално обучение за следдипломна квалификация по ултразвукова диагностика
     3.Курс по фетална медицина от 07.06 до 29.06.1993 год. В Harris birthright research centre for fetal medicine  ,department of obstetrics and gynaecology kings college school of medicine -London
     4.Удостоверение от БАУАГ за лекционен курс – категориа „А” на тема  Ултразвукова диагностика в акушерството и гинекологията 26 – 28 09.2008 гр Банкя
     5. Удостоверение от БАУАГ за лекционен курс – категориа „А” на тема  Ултразвукова диагностика в акушерството и гинекологията 2 – 4 .10.2009 гр. Велинград
     6. Удостоверение от БАУАГ за лекционен курс – категориа „А” на тема  Ултразвукова диагностика в акушерството и гинекологията 15 – 17.05.2009 год ,гр Варна
     7. Удостоверение от БАУАГ за лекционен курс – категориа „А” на тема  Ултразвукова диагностика в акушерството и гинекологията 5 – 7.10.2010 год , Правец
     8.School of Medicine , Wright State University –Сертификат за онлаин обучение The  11 – 13 Weeks scan 2011 год.
    9.Advances In Fetal Medicine Course 19 – 20 11.2011 год. London
    10.Сертификат  за First Visus course in Bulgaria 20-21 .04.2012 год  София
    11.Свидетелство за  професионална квалификация  Серия ПК , N 76/26.03.2010 „ Диагностична лапароскопия в гинекологията „ I-во ниво гр.Плевен
    12.Удостоверение  N2-51/13.05.1994 год индивидуално обучение за СДК –„ Ендоскопска техника в АГ лапароскопия и хистероскопия
    13. Удостоверение за индивидуално обучение курс по колпоскопия 26.11 – 30.11.2007 год – Медицинска Академия гр.София
    14. .Удостоверение  N 1235 /25.02 – 08.03.1980 год  „въведение в педагогиката „ индивидуално обучение  СДК –гр.София
    15.Удостоверение  11.11 – 23.11.19805 год  „Генетични проблеми в акушерството и гинекологията „обучение  СДК –гр.София
   16.Оперативна лапаро и хистероскопия
   17.Гинекологични проблеми в АГ
   18.Колпоскопия

ТОЧКА 3. 1 МЕСЕЧЕН КУРС В ЛОНДОН =СПЕЦИАЛИСТ ВИСОКО НИВО Ф.М Joy

Последна редакция: нд, 18 яну 2015, 04:57 от AnMary

# 166

doh
Aма ти това сериозно ли го мислиш? Моля ти се, подобно твърдение е просто смешно.
Не оспорвам кадърността на Тодоров, аз също съм доволна от него. Но да се определя високо ниво, заради няма и месец курс в Лондон... несериозно звучи. Да не говорим, че един курс, не в Лондон, ами и на Марс да го изкара човек, не му ли се отдава професията, няма как да стане.

# 167
  • Стара Загора

doh
Aма ти това сериозно ли го мислиш? Моля ти се, подобно твърдение е просто смешно.
Не оспорвам кадърността на Тодоров, аз също съм доволна от него. Но да се определя високо ниво, заради няма и месец курс в Лондон... несериозно звучи. Да не говорим, че един курс, не в Лондон, ами и на Марс да го изкара човек, не му ли се отдава професията, няма как да стане.
г-жа Irukandji и аз това се опитах да обясня на потребителката  ualimay  , разбира се че Тодоров е добър Гинеколог , но не и специалист Фет.Морфология за какъвто се смята .То в Ст.Загора такива няма .Незнам защо ,когато стане дума за ф.м и всички в един глас казват Тодоров/той си е един обикновен гинеколог, дори раждания не прави/.

# 168
Аз си следих бременността при д-р Иван Иванов , много съм доволна , но той ни прати в София в 19 г.с.  заради вероятност пак за някакъв синдром. Наистина там нивото е друго. Ходих при д-р Сигридов в мбал Надежда . Много добър .

# 169
Момичета, не го знам доктора, за който спорите. Слава Богу не ми се е налагало да ходя на ФМ. Но от това, което е постнато ясно се вижда, че от т1 до т9 става въпрос за Образна и конкретно ултразвукова диагностика. Мога да ви уверя, че това е една изключително трудна дисциплина. И ако ще и 300 седмици курс по ФМ да има изкаран, ако даден доктор не може да разчита ултразвук всичко е излишно. Другото, което се вижда, е че всяка година човека си ходи на опреснителни курсове, което говори, че има желание за усъвършенстване в работата. Не съдете така строго..

# 170
Никой никого не съди. Не сме тук за това Simple Smile
Но ти също си го казала... Та, това е основната идея тук. "Специалниста от високо ниво" в дадена област, не идва само от учебниците и курсовете.  Peace
И ако ще и 300 седмици курс по ФМ да има изкаран, ако даден доктор не може да разчита ултразвук всичко е излишно.

# 171
Аз пък съм много доволна от Тодоров. Вярно, тук при никой друг не съм ходила. До 4-ти месец бях в Кипър и там си следих бременността. После като се прибрахме при Тодоров. Не помня дали на първият преглед при него или на следващият, ми каза, че трябва да следи бебето малко по-затегнато (ако мога така да кажа) заради евентуален проблем с бъбреците. Всичко, което ми каза докато бях бременна се оказа точно така и след раждането. Да чукна на дърво, няма проблеми малката, но за мен беше важно, че той обърна внимание. Може да не е най-великият специалист, но аз съм доволна от вниманието, което отделя.

# 172
  • Стара Загора
Момичета , никой не оспорва качествата на доктора , аз също съм ходила при него и имам уважение към този лекар.Спора е  конкретно за фетална морфология .

# 173
Конкретно за фетална морфология др Тодоров е специалист на високо ниво. Не ми трябва да съм ходила при други, за да го твърдя. Ако се изискваше втора специалност по ФМ щеше да е въведена като дисциплина, това си е чисто надграждане на компетенциите, за което е необходим КУРС.  А малко ли са хилядите бебета, които гледа и е гледал?. То ако се ставаше добър диагностик с четене и дипломи... И пак да попитам, колко лекари познават синдром от преглед с ехограф в първия триместър? В София няма начин да не са добри, но това не означава, че тук качеството е по-ниско.
Dilibaby, как може да твърдите, че имате уважение към др Тодоров, когато публикувате професионалната му биография и се надсмивате на точка еди коя си... Надявам се Вашата професионална биография да е поне наполовина съдържателна спрямо неговата.
 А пък да се твърди, че точно на този човек не му се отдава професията, не ми се коментира изобщо... Naughty

Последна редакция: пн, 19 яну 2015, 08:28 от ualimay

# 174
Всъщност ФМ не си ли е задължително изследване за спокойствието на майката?Малко ми е трудно да приемам мнения от жени,които твърдят,че ''слава Богу не им се е наложила ФМ''.Ми то не боли бе,булки  Laughing.
 Както по-горе са ви обяснили-с курсче специалист по ФМ не се става.Истинските специалисти с многото дипломи и сертификати от чужбина са в София и са малко.Те се откриват бързо,когато обаче налице е сериозен проблем със забременяването,износването и т.н.Факт,че в София в 12 г.с. ми казаха пола на бебето,тука не могат.Апаратите,познанията,нивото са съвсем различни,ама дано не ви се налага ''слава Богу да ходите на ФМ'' и всичко да е наред и без препятствия.

# 175
  • В къщурката на хълма на феите
Четох, четох и накрая не се стърпях, та ще си кажа .. Лекаря ви може и в село Горно Нанадолнище да практикува с ехограф от венчалната нощ на прабаба си и пак да е несравнимо по-добър и от най-прехваления градски специалист с ултра модерна техника .. Не е важна техниката, а кадърността, възможностите и най-вече желанието на специалиста да бъде лекар, а не печалбар, независимо кой е той .. Всеки от неговата си камбанария .. Един видял добро, друг видял лошо .. Няма да си промените мнението една друга, просто си лазите по нервите ..

# 176
  • Стара Загора
Здравейте, нека и аз си кажа опита от раждането и престоя ми в НиаМед. Родих нормално при д-р Христов миналия юни, за което винаги ще се радвам, че избрах него.Детето ми беше с увита пъпна връв през рамото и вратлето, но всичко мина много бързо и без проблемно.А отношението след раждането беше блестящо, всички са изключително любезни и усмихнати, помагат за абсолютно всичко, за което ги помолиш и нощно време съм натискала звънеца няколко пъти за едно и също нещо - исках АМ за моя лакомник, но нито са ми отказали, нито са ме погледнали лошо, а обратното даже му се радваха как си хапва Simple Smile Не съм и очаквала, че има клиника на такова ниво и останах много приятно изненадана и съм с две ръце за д-р Христов, който е изключителен професионалист и персонала са просто страхотни - от санитарки до акушерки Simple Smile Надявам се да съм била полезна Simple Smile

Последна редакция: сб, 24 яну 2015, 20:29 от Inchetoоо

# 177
  • Стара Загора
Всъщност ФМ не си ли е задължително изследване за спокойствието на майката?Малко ми е трудно да приемам мнения от жени,които твърдят,че ''слава Богу не им се е наложила ФМ''.Ми то не боли бе,булки  Laughing.
 Както по-горе са ви обяснили-с курсче специалист по ФМ не се става.Истинските специалисти с многото дипломи и сертификати от чужбина са в София и са малко.Те се откриват бързо,когато обаче налице е сериозен проблем със забременяването,износването и т.н.Факт,че в София в 12 г.с. ми казаха пола на бебето,тука не могат.Апаратите,познанията,нивото са съвсем различни,ама дано не ви се налага ''слава Богу да ходите на ФМ'' и всичко да е наред и без препятствия.
Слава богу има и информирани потребители , благодаря ти smile , всеки ще се съгласи , че читав лекар с двупотопен апарат в село Горно Нанадолнище  е смешно дори да се коментира Simple Smile Дори лекарите които не са печалбари , за да станат добри им трябва практика, специализации и дори допълнителни курсове, които няма как да осъществи докато е на село  Joy
Нека всеки избира най доброто за себе си и както е казала smile  Дано не ви се налага, но ми е интересно какво значи "не ми се е налагало" та нали на Ф.М се откриват евентуални проблеми /да пази господ/ то и затова се прави това ехографско специализирано изследване.

# 178
Булка, ФМ ми направи наблмдаващия лекар и е нямал съмнения заради, които да ме прати на специалист. Вземете изкарайте по едно медицинско образование, че тогава сядайте да учите хората или да казвате кой колко може..

# 179
  • Стара Загора
Наблюдаващия ти лекар БУЛКА , ти е правил обикновен ехографски преглед .Не смятам да продължавам .

Общи условия

Активация на акаунт