Съдомиялна-каква?

• 55 904
  • 299
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
И да, миялните мият силно загорели тави, просто трябва да се използват правилните препарати.
Признавам, още не съм пробвала хваления тук Феъри Платинум. Дано той ме изненада.  Peace

Досега таблетките на Лидл (ОК, без загоряло обаче), всички видове Финиш (остава препарат и загорялото), сега съм на Грюн грийн (ОК, но без силно загоряло, слабото го свали).

# 226
И с гланц, съдовете не са идеално сухи. Много по-малко вода имаше, отколкото, когато беше само с таблетка 3 в 1, но не е идеално сухо. Имаше капки. Отворих я почти веднага, след като програмата свърши. Беше горещо, но не и сухо. Да не би да трябваше да изчакам да изстине???
Объркана съм от тази глупава съдомиялна.
Вашите, които не изсушават съдовете, какви марки са? И вече стана важно дали са 45 см.

Аристон е моята. Най-странното е, че имам и голяма от същата марка и е безупречна! Всичко е сухо и лъскаво и каквото още искаш....

Последна редакция: вт, 18 ное 2014, 14:30 от Bastet

# 227
Не, просто за половин час си изсъхват сами, все едноса на сушилника.
То си е топлина в машината защото до сега е мила с топла вода и сушала, не защото тепърва ще суши.
(освен ако по книжка не пише нещо друго, но ме съмнява). Като работи какво чуваш последния половин час от  машината си? Защото моята суши и е пълна тишина, само последната мин преди края има някакво източване на вода.

Точно така - ако ги оставяме, независимо дали в машината или на сушилката, след измиване, те ще си изсъхнат от самосебе си. Моята я пускам вечер късно на нощна тарифа, т.е. като свърши има цяла нощ да си съхне и пак има локви, ако не съм я отворила, защото не съм я изчакала и съм си легнала.

# 228
Къде са тия локви  Rolling Eyes

При моята остава вода само ако дъната на купичките или чашите примерно са много вдлъбнати, затова се мъча винаги да са наклонени, да се изтичат

# 229
Къде са тия локви  Rolling Eyes

При моята остава вода само ако дъната на купичките или чашите примерно са много вдлъбнати, затова се мъча винаги да са наклонени, да се изтичат
Точно във вдлъбнатото - нещата са под наклон в някаква степен, доколкото е възможно - не мога да се занимавам и с измерване на необходимия наклон. Уредите са за удобство, а не да им робуваме, нали Simple Smile...Просто сравнявам и забелязвам, че имам и тясна и нормална Аристон и голямата Аристон, независимо какво и как е наредено не прави никакви капки, локви или да ме занимава със специални препарати Grinning

# 230
  • София
... ако не съм я отворила, защото не съм я изчакала и съм си легнала.

Признавам, че досега не съм се интересувала от миялни машини и какво могат да правят, но моята 25 годишна ветеранка взе, че сдаде багажа и започвам да се оглеждам за нова. След като свърши не се ли открехва автоматично вратата на машината? И аз мия на нощна тарифа и на сутринта я намирам открехната около 2 пръста, парата е излязла, а чиниите са сухи.

И тъй като споменавате Аристон, а преди години се отказах от марката заради ужасното обслужване в сервиза им в София, ми се иска да попитам дали някой е ползвал услугите им? Дали са все още толкова некадърни и неразбрани?

# 231
  • SF
Моята стара миялна също си отваряше сама вратичката и я задържаше отворена около 2 см. Оттам излизаше парата и когато отворех вратата след като е излязла, всичко беше сухо. Наистина тази пара вътре, при плътно затворена врата, би трябвало да се втечнява. Другият момент е, горещината да я изсушава.
Има логика. Просто исках да споделя как суши с добавен допълнително гланц, защото ви бях обещала.
Също предпочитам да мие нощно време - вечер късно, когато я заредя след най-последното ползване на прибори. Няма да има кой да й отваря вратата. Ще видим на сутринта дали ще има капки, така както имаше при първото миене - мокри съдове, все едно сте ги махнали току-що от течащата вода на мивката.

# 232
  • София
Есме, какво стана с твоята?

Моята Беко остава затворена, но всичко е сухо след като изстине.
Слагам само таблетка Всичко в едно.
Вода остава само в едни халби, но тях ги слагам легнали, защото просто няма как. Много мърморя за тях на ММ.

# 233
  • SF
Ами нали това писах в последните два поста. Изми, отворих я веднаха, вътре беше горещо, доста по-сухо от първите ми опити без допълнително количество гланц, но не и съвсем сухо.

# 234
  • Русе
И да, миялните мият силно загорели тави, просто трябва да се използват правилните препарати.
Признавам, още не съм пробвала хваления тук Феъри Платинум. Дано той ме изненада.  Peace

Досега таблетките на Лидл (ОК, без загоряло обаче), всички видове Финиш (остава препарат и загорялото), сега съм на Грюн грийн (ОК, но без силно загоряло, слабото го свали).

С тези таблетки и прахове е така, пробвай Феъри-то, ще намериш разлика Simple Smile

Нормално е в някой по-дълбоки вдлъбнатини да има вода, не е проблем. Имам 2 чаши и купата на миксера, много са дълбоки отдолу, не само леко вдлъбнати, там се задържа.

# 235
    Някой има ли представа каква е тази гаранция на Whirlpool - 6 години?

# 236
  • София
Ами нали това писах в последните два поста. Изми, отворих я веднаха, вътре беше горещо, доста по-сухо от първите ми опити без допълнително количество гланц, но не и съвсем сухо.

Изчакай да изстине, без да я отваряш.
Моята е така - ако я отворя гореща, е влажна. Ако изчакам - всичко изчезва!

# 237
  • София
    Някой има ли представа каква е тази гаранция на Whirlpool - 6 години?
2 години пълна + 4 години безплатни частите, но си плащаш за труда.

# 238
   Мерси за отговора, все пак е нещо! А за самия уред на Whirlpool ADP 500какво бихте казали? Или да стягаме колани да спестим още за Бош?

# 239
  • София
Аз си я харесвам, не съжалявам, че не взехме бош.

Общи условия

Активация на акаунт