Липса на изхождане при 3-месечно кърмаче

• 5 385
  • 50
  •   1
Отговори
# 30
  • Драгоман
Здравей, случайно попаднах на темата ти и ми напомни какъв зор имахме и с нашия син в този си период...започна около 3тия месец и продължи 2-3 месеца, докато не го захраних в 5тия месец и половина така(дотогава беше само на кърма). Дори и до Пирогов бяхме стигнали след като не беше акал седмица и там хирургът ни се накара. И той ни насочи към глицеринови свещички, точно името им не мога да се сетя в момента, но определено имаха ефект и бяха безвредни. Ние така си решихме проблема тогава - слагах му през 2-3 дни, после той сами си вършеше работа няколко дни после пак и така го избутахме този тогава така кошмарен период. Дано съм била полезна!

И при нас същата работа!!! Само на кърма, обаче си личеше, че малката се чувства зле, неспокойна беше,постоянно се напъваше, изкарваше газове,но не се изхождаше  ooooh! При нас мисля, че се получи от капки за колики Ентерокинд мисля, че се казваха така   Embarassed Дуфалак давах по няколко дни и нищо, много се бях уплашила и пробвах с термометър - не стана!  Confused Тогава пробвах с малко от бебешкото сапунче като задържах малко време и усетих натиск... и работата стана! Не беше твърдо акото , а кашаво, но в огромно количество! Няма да ви обяснявам какво мазало стана  #Crazy И оттогава почнах да прибягвам до този метод като не се изхождаше дълго време, а това се случваше често! Като се захранихме на 5 месеца се регулираха нещата, почнах и да я издържам над легенче - казаха ми, че позата подтиквала към вършене на голямата нужда! Научи се така да ака и оттогава почти винаги си ака извън памперса (вече сме на гърне и сме на 11м.)  Simple Smile

# 31
  • София
С термометър и мушкато в никакъв случай, може да навредиш сериозно.
Глицеринови свещички са най-безобидния метод, но  не знам продават ли се  в бг, по едно време бяха изчезнали.
Може би не е зле да почнеш да даваш пробиотик ако не даваш.
Някаки капки или нещо друго като добавка даваш ли - за колики примерно...може там да е причината.
Дуфалак или лактолоза, може би е хубаво да поговориш с лекар как и кога да даваш, т.е. може да ти препоръча някаква по-редовна схема, за да влязат нещата в ритъм.
Ти също самата може да пробваш да ядеш по-разхлабващи храни,  някои казват, че помагало при кърмените.

Като цяло съм чела, че при кърмачетата може да е нормално и до 10 дни да не се изходят, стига да не изпитват дискомфорт и да не излиза после трудно и на топчета, не се приема като  проблем, защото кърмата просто се усвоява напълно...

Като цяло намирам за не съвсем излишно да направите консултация с детски гастроентеролог.

П.С. http://xedra.wordpress.com/2009/11/27/poop/ тази статия може да ти е от полза.

# 32
  • Куциндрел
Колко доктора стоят зад тезата, че 10-дневно не-изхождане на кърмено бебе е нормално?
Или това е от ЛЛЛ и техните проучвания.

/нашата педиатърка каза, че по неакане повече от 48 часа не е добре, но каза, че няма проблем в 5-6 пъти изхождане на ден при кърмено бебе. Даже и зеленото ако не я тревожеше, каза след захранване се оправя цвета и беше права./

# 33
  • София
Нещо против проучванията ли имаш, на една световна организация?

Моето бебе беше дрисливо, докато беше само на кърма, за това писах, че съм чела по въпроса, че може и да не е притеснително.

Както и последното ми изречение е да се консултира със специалист, който да прецени нещата и да направи ако се налага стратегия за нормализиране.
Детето е прекалено малко, за да му дава на своя глава каквото и да ило, да го ръчка  по лична преценка със свещички, термометри и т.н.

# 34
  • Куциндрел
Нищо против. Питам само в тези проучвания има ли мнения на специалисти?

Повечето доктори, поне в БГ, няма да сметнат за ОК неходене по голяма нужда 10 дена.

# 35
Нищо против. Питам само в тези проучвания има ли мнения на специалисти?

Повечето доктори, поне в БГ, няма да сметнат за ОК неходене по голяма нужда 10 дена.

Извинете, че се намесвам но моята докторка е в България, и сметна че не е ОК, повече от 4 дена при кърмено дете  Peace

# 36
  • Куциндрел
Точно за това питам.
Във форума се повтаря, че е нормално 10 дена да не ходи по нужда, защото СЗО и ЛЛЛ така казали.
Обаче, като отидеш на доктор, светило или не, се казва обратното.
Някой сблъсквал ли се е с докторско мнение на живо, че 10 дневната липса на изхождане при кърмаче е нормална?

# 37
Аз съм ходила, казаха ми до 4 дни, казах вече, на 5-ия лактулоза и работата е ОК. После линекс бейби, но доколкото разбирам повечето са привърженици на биогая, идеята е пробиотик и се оправи детето. За мен също не е нормално 10 дена, каквото и да ми разправят, съдя по себе си за повечето неща свързани с детето.

# 38
  • София
Незнам как би се чувствало и би било спокойно дете не ходило 10 дни по голяма нужда.Ако някой има личен опит да сподели.

# 39
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Моето 2ро дете не акаше по около 1 седмица и се чувстваше отлично, според нашата лекарка не е проблем щом всичко останало е наред и детето се чувства добре. Въпреки това, аз съм на мнение, че нормалното е бебето да си ходи всеки ден и ако не ходи, то има нещо. Или някаква промяна в режима, или липса на разни полезни бактерии, или някакъв дискомфорт и е хубаво да се вземат мерки дори и бебето видимо да е добре. Като казвам мерки имам предвид промяна в храненето на майката, повече пробиотици, масаж на коремчето и гимнастика за бебето, физиологичната поза. При нас тези неща дадоха резултат, при други майки с такъв проблем - също (освен когато не иде реч за намаляла кърма).

# 40
Здравейте отново, когато ние бяхме с този проблем, определено мненията на докторите бяха коренно противоположни - едните, от по-старата генерация твърдяха, че детето трябва да се изхожда на поне веднъж на 48ч, другите, по-млади пък ни казваха, че нямало проблем и една седмица без изхождане. Честно, за мен истината е някъде по средата. При нас, нито разхлабващите храни помогнаха, нито чайове, нито гимнастики, нищо - дори и мушкатото, термометъра и сапуна не подействаха. По съвет на педиатърката започнахме Дуфалак, но тъй като вече беше минала цяла седмица направо отидохме в Пирогов. Хирургът ни изгледа като гръмнат, като разбра, че му даваме Дуфалак, накара ни се едно хубаво и ни прати за глицеринови свещички. И оттогава повече от 3-4 дни не съм го чакала. След захранване нещата се оправиха.

# 41
Дотук само мненията на Ceca си заслужава да бъдат прочетени. Нормално е да се изхожда 1-2 пъти на ден.
Значи вие наблюдавате бебето си по 24 часа в денонощието и не можете да се справите с един елементарен проблем, а светилото, което работи само за пари и вижда детето ви за 5 минути всичко знае. Значи сокове и пюрета от натурални чисти плодове и зеленчуци са много вредни, а Дуфалак и Лактулоза с консерванти и химия са направо безвредни, така ли?
От опит с четири рано захранени бебета мога да споделя, че при запек ни помогна Пробиотик Протексин Рестор и сокове от домати и краставици или от пъпеш и диня. Просто трябва да се пробва с различни видове храна и пробиотици, а не с лекарства.
А във форумите за захранване на бебета най-много се смея на това: " Аз имам много кърма и ще го кърмя докато се подуе цялото като балон. Няма да захранвам до 6-и месец, защото съм модерна майка. Не ми пука, че е със запек и че му претоварвам бъбреците и отделителната система само с течна храна."

Последна редакция: сб, 26 юли 2014, 15:34 от Инера

# 42
боботоо, моето дете получи запек от захранването. За това гледах да суче повече и да яде поне по 1 плодово пюре  на ден, като му давах плодови пюрета, които го разхлабват.
И сега, на почти 3 години е, почти всеки ден яде плодово пюре. Peace

Моят син всеки ден след обед яде приготвено от мен плодово пюре -круши, кайсии, ябълки.
Всеки ден яде и пресни плодове - пъпеш, круша и кайсия и пак ходи трудно до тоалетна и то на твърди топчета.
Ще пробвам с пробиотика и сок от краставица и диня, които споменахте по горе.

# 43
  • Куциндрел
Боботоо, давай му манго. Това при нас е вълшебната съставка.  Peace
Ако не можеш да намериш плод манго, вземи на БиоБамбини пюре ябълка с манго или круша с манго.
За тези пюрета съм сигурна, че много помагат. Hug

# 44
Мили мами , детенцето ми има запек още от родилно. дайте ми съвет с какъв плодов или зеленчуков сок да започна захранването да има по голям ефект за да се изхожда само, че чета и в различни статии различно пише и кога да му го давам.

Общи условия

Активация на акаунт