Съгласна на 100% не всички можем да сме Майки Терези.... не всички сме достатъчно силни да си подадем и другата буза.... и на мен ми идеше да грабна пушка и да загърмя по глудницата, която нападна щерката, но.... имам приятелки, които не се уморяват да ловят бездомни животни, да им помагат да бъдат осиновени, виждала съм снимки на такива животинки, които вече си имат семейства и все си задавам въпроса ако бях грабнала пушката с какво щях да се различавам от глудницата.... е не съм светица... черни мисли не рядко ми минават... "ей... тази котка ако не спре да цирика ще я ловна за врата".... обаче като ги погледна в очите.... и... не става....
Първото куче, което изгледах беше улично превъзходно.... този сладур никога не е бил връзван, крачеше винаги до мен, нямаше случай да не ме послуша когато извикам..... после гледах елитен пекинез с китап и родословно дърво.... нямаше команда, която да изпълни, никога не идваше когато го повикаш, хапеше наред.... когато почина на 12 години зверски ревахме всички в къщи и се бяхме зарекли, че тази мъка повече няма да си я причиним... след няколко години в къщи се разхожда поредния елитен субект- мопсче вече на 3 години. Страхотен лигльо, милва се, гушка се, проси... когато му отърва и иска нещо.... никога не изпълнява команда, никога не тръгва когато ти искаш, всичко прави, когато на него му хрумне..... Една позната все ми казваше... толкова си мечтая да си имам кученце, а нямам парички да си купя- ами отиди до кучкарника, там има и малки породи.... казах го почти на шега, не вярвах, че ще го направи.... вече втора година си има домашен любимец, който я гледа в очите и изпълнява всяко мръдване на устните ....
Много хора подценяват интелекта на уличните кучета.... изпитанието да оцеляваш вярно прави повечето от тях много агресивни, но... не малко от тях подаряват толкова благодарност на спасителите си, че просто няма еквивалент....
Гери, винаги се стига в такива теми до кучетата, защото те най често нападат хората.... за хлебарките и мишките не говорим, защото тях просто тихомълком си ги изтребваме