Слънчеви лъчи озаряват ФЕВРУАРСКИТЕ очи

• 24 067
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Сладурки, привет! Simple Smile

Върнахме се с Рали от нефролог и за щастие всичко е както трябва, та мама вече е спокойна.

По отношение на обръщането на внимание и аз се чувствах в началото малко странно, но си изградих нещо като програма (между храненето, повиването и разходките). До обяд пера, простирам, подреждам и чистя. През това време малката си играе на килима и се справя сама, не ѝ е скучно, като пускам прахосмукачка се кефи много и си общуваме даже. Simple Smile Следобед гледаме заедно сериал, а след него е ред на гимнастиката и четенето на приказки. И аз като Кръстева наблягам на коремните преси, а от книжката четем по 3-4 странички. Не че ми се обръща много внимание  Rolling Eyes, но гледам да свиква с правилния български. И общо взето е това. Слава Богу, и моят мъж готви, а и пазарува често пъти, така че не мога да се оплача. Simple Smile А и аз не умея да драматизирам излишно, пак като Кръстева.  Hug Но все си мисля, че като ни пролазят/проходят февруарчетата, ще ни свърши времето отведнъж!  newsm62

Я и аз да питам нещо - само моята ли Ралица е така лакома?  newsm78 Като види шишето, мигом се разтреперва, върти се цялата в посока на това шише и докато не го получи не мирясва. Страшна работа сме, ей такава - smile3512

# 646
Sahasara блазе ви Simple Smile моята мома заспива като яде, независимо дали е от мен или от шише, а интерес към яденето засега не показва Simple Smile

Аз преди да родя си мислех, че ще се опитам да й огранича гледането на тв и компютрите, ама сега като гледам няма да е много лесно...тя от сега се дърпа по телефоните и лаптопите. и се зомбира на телевизора...не знам до колко са им вредни екраните за малките очички  newsm78 но то се е видяло, че без Маша и Дора няма да може, пък и вече и в училище са на таблети, докато пораснат нашите, може и тетрадки да нямат.

А пък като ви чета какви изследвания се правят в БГ, тука нищо подобно и седя и се чудя да я нося ли и аз...кръв й взехме като беше на 4 мес...за урина никой не говори... newsm78 само на ортопед и на ушен я носихме, това с нефролога ми е нова информация... newsm78 да минат жегите и може и да взема така за свое успокоение...

# 647
Милата Копчелино, спокойно. Може би са си преценили, може при вас да е по-нататък. Simple Smile
Относно таблетите и подобни - няма спасение май. Мъжът ми казва, че деца на 10 години вече свободно боравят с таблета, а телефони имат от първи клас. Аз съм твърдо против това с телефоните, ама ще видим какво ще ни стигне и нас на тази възраст.
А за телевизора чух разумно мнение, че ако го забраним сега, после ще ни се върне двойно, веднъж да разберат, че съществува. Затова измислих оптималния вариант с един сериал и от време на време бебешка телевизия, но ако трябва да съм честна, Рали много-много не им се впечатлява.
Виж телефоните са друга работа, почти като с храната.  #Crazy Но мисля, че при нас е заради това, че снимам с него.
Абе децата са си различни, според мен всяко си е с уникален характер и тепърва ще разбираме някои работи.  Thinking

# 648
Mama_na_Dimitko, princessd Прекрасни бебоци  Heart Eyes

Sahasrara С две ръце съм за ранните разходки. Много приятно и ободряващо   newsm10

manik-87 Дано всичко се размине! Стискам палци  Hug

Кръстева Много забавно си прекарвате  Simple Smile С упражненията и аз се пробвах, вдъхновена от едно клипче във ФБ, но бързо ми се изпари интусиазма. Много ми натежава. Опитвах се да клякам с нея, а за коремните преси ме е страх да не я изпусна.

kopchelino Правим всичко заедно с беба. Тя е спокойна само като ме вижда, така че заедно простираме, мием чинии, чистим, гладим. Слагам я в кошницата за кола, в която по чудо още се побира или в шезлонга. Телевизия гледа сутрин в 10 ч. докато измия чиниите и направя сокче. Пускам и baby tv и се хипнотизира. На компютъра обаче, често гледа клипчетата на chu chu tv  и песничките.

Искам да ви покажа някои от нещата които сътворих. Някои ме питат учудено кога успях. Ами между 22 и 0 ч. Реших, че няма смисъл да лягам. Така ставам още по-сънлива, а малката хапва в 0 ч. така че чакайки я си плета.
http://prikachi.com/images.php?images/796/7538796F.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/813/7538813m.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/819/7538819H.jpg и така нататък  Simple Smile Бих се радвала да чуя мнения, дори и критични. Simple Smile

# 649
  • Varna
manik87 Hug Hug Hug
Ееее, плетки! Едно време като бях млада/не че сега не съм де  Laughing / и аз плетях, ама явно беше някакво моментно умопомрачение. Сега всичко съм забравила. Но идеите ти kazushige са чудесни и хем ти се забавляваш, хем и детенце ще бъде с нещо по-различно от останалите.
За забавлението на детенце- сутрин докато аз си пия кафето на компютъра Бобо е в кошарата си и сам се забавлява, после разходка, а следобед домакинствам, а той или спи или пак е в кошарата сам. След това се просваме на спалнята и си говорим и пеем песнички- имам богат репертоар- поне 30 знам. Но гледам колкото се може повече да му говоря и аз да свиква с речта- все пак 4 години радиоводещ си казват своето, и дори и едни чорапи да си обуя, пак ще му кажа какво правя.  JoyНо тв- изобщо не пускам. Против съм и смятам, че му е рано. И без това още малко и няма да можем да ги отделим от там.
Лека вечер и спокойни мами и бебоци!

# 650
  • София
Добър вечер!
kazushige, браво, чудесни плетки, много ми хареса розата. Аз още не съм успяла да се науча да плета на една кука, а много искам.
А моето диваненце никак не обича да се забавлява сам. Играчките му омръзват за 5 мин и постоянно иска да е в мен. Моя грешка явно, че му угаждам, но ми става жал и си се разнасяме и вече се научих почти всичко да правя с една ръка Simple Smile.
По идея на Кръстева днес му напълних ваната през деня и беше голям кеф, за което много ти благодаря, Кръстева! Много добре му се отрази в тази непоносима жега.
Лека и спокойна вечер на всички!

# 651
  • София
 kazushige страхотни неща твориш. Браво  че го правиш.  Hug

princessd  и ние така сме постоянно заедно  ooooh!, Като го оставя да ида до тоалетна и се дере като луд и после като го взема пак ме хваща/гушка за врата сакъм да не го оставя пак.
Много ми тежи вече обаче и постоянно ми тръпнат ръцете от тежеста, та за това когато гледам да съм навън колкото се може по дълго, защото там се навива да седи в количката Simple Smile.
Много си го обичам и искам да си го гушкам , но как да го накарам да ме оставя понякога, че да посвърша нещо. Ако знаете как съм се затъжила за една хубава манджа  Confused, ама няма време да я сготвя. Даже вечер баща му като го държи и издържа там малко в него и почва едно мрънкане, после минава на реване и седи и ме гледа като бедно сираче, все едно съм го изоставила и щом го взема млъква и даже почва да се смее.

Айде лека вечер от мен  Hug дано поспинкаме всички.

# 652
Добър вечер  Heart Eyes

мерси за идеите за забавления  Hug

Kazushige, много готини плетки, аз така и не се научих да плета друго освен опаката и то, само ако някой ми го започне Blush

отностно песничките , аз намерих една страхотна тема за песнички http://www.bg-mamma.com/index.php?all;topic=272427.0,
поразрових за упражнения - от утре се почваме, хем тя да не скучае, хем аз да позаслабна, че с тия сладоледи  Whistling аз от време на време я цопвам на пилатес топка и я търкалям, ама не се кефи особено.

Продължавам борбата да се научи да пие от шише  Monkey му с Monkey може, ама не иска и е един рев, все едно я коля и днес не издържах и като заспа, преди малко и си сипах три пръста бяло вино - и аз съм човек  Flutter

А, да ви разсмея малко - казваме й браво и пляскаме с ръце, като си изяде пюрето и днес след обед хапна малко млечна каша и на петата лъжичка почна да си пляска и повече не искаше  Joy и се научи на прави smile3534 и цял ден сме така  smile3532

Това е от мен  newsm76

# 653
Момичета постоянно ви чета дори по няколко пъти на ден,но не ми остава време да говоря с вас BlushАз все имам работа,сама съм с баткото и бебето и откачам.Нашият тати нали пътува и сме самички(но в събота се прибира и го чакаме с нетърпение).Та аз все имам какво да правя и все не успявам-направо ви завиждам.Но всеки ден зарязвам някое задължение и се занимавам с децата.Сутрин като станем пием,кой мляко,кой кафе,кой закусва.После се започва чистене гладене, простиране ,правене на пюрета,малката подремва и....то станало обед.После готвя,баткото чете,а малката след обеда поспива около час.Към 17-18 успяваме с почти всичко и росни росни след душ се омитаме на разходка.И така до почти 21 часа.Като се приберем обаче настава ад.Баткото подивял от глад-първо на него вечерятя,после къпя беба,пие мляко и евентуално към 22 мога и аз да хапна нещо.Но не се оплаквам,защото знам че тези моменти бързо отминават,и с усмивка на лице ще си спомням за тях.А малките растат толкова бързо,не можем да ги спрем.Кога се родиха,ехехе някои вече пълзят,след 2-3 месеца някои ще проходят и...те станали деца newsm04,а не бебета  ylinfantЗатова сега трябва да им се наслаждаваме да се стегнем. Нямаме време за депресии Naughty Hug Hug Hug

# 654
  • Varna
kopchelino, благодаря за темичката. Има доста интересни нещица. А тъкмо си допълних текста и на Кокошка пред хамбара, че повтарях само първия куплет.  Joy

# 655
Стели, аз мами с повече от едно дете мога само да newsm20,

Тачи ето и един линк със самите песнички http://childrensongs.alle.bg/songs/

При мен акупунктурата май подейства или беше желанието, дето си го пожелах онази вечер на метеоритния дъжд  Joy но след като преживях три дни сама без мЪжо, значи ще се оправят нещата  Heart Eyes

# 656
  • София
kopchelino   а успяваш ли да свалиш песнички от този саит, че нещо не мога да разбера как става.

# 657
Geri, като си изберещ буква и най-отдолу има Свали и май се свалят всички песни

# 658
Sahasrara  Heart Eyes - много се радвам, че всичко е наред и вече си спокойничка  Hug
kazushige  Heart Eyes - и на мен Мони ми натежава /8600 е все пак Laughing / ама няма начин - хем за мен файда, хем за него кеф Hug Имаш златни ръце Flutter
princessd  Heart Eyes - радвам се, че и на вас ви се отразява добре  Hug
kopchelino  Heart Eyes - браво за пляскането с ръце, това си е сериозен напредък /поне за мен и моят мързеливко/  Hug

Момичета, абе аз имам известно притеснение. Мони постоянно се поти. Главата му е постоянно мокра, до такава степен, че на чаршафа има мокро петно. Вие имате ли такъв проблем?
Да кажа, че не го пренавличам. Ето сега например, заспа само по боди тип потник от найййййй най-тънките, но пак е мокър  Thinking

# 659
  • София
копчелино ми пробвах, но не ми се получава нещо  newsm78. Ще видя пак да пробвам. А ти сваляла ли си песнички от там по този начин?

кръстева и ние така се потим. В количката съм сложила памучна подложка и поне по тялото не се поти, но като заспи и после има мокро петно при главичката. Преди без подложката ми се потеше целия. Като го кърмя също много му се поти главичката и за това започнах да си подлагам една памучна пелена. НЕзнам от какво е това,но всички бебета са така.

Общи условия

Активация на акаунт