Слънчеви лъчи озаряват ФЕВРУАРСКИТЕ очи

• 24 068
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Здравейте!
Благодаря за пожеланията!
Днес се захранихме с пюре от морков. Не се прие много радушно, даже никак не беше очарован, но поне имаме снимков материал за колажа  Laughing
http://prikachi.com/images.php?images/832/7537832S.jpg
Flower честита годишнина на патерици! Още много години да се обичате!
За депресията аз я минах преди три месеца и разбирам как се чувствате, много неприятна история.
Снимането и при нас е по същия начин, малък позьор.
Мама на Митето, много сладък бебок!
Хубав ден и весели бебета!

# 631
  • Варна
Здравейте мили мами,
Домъчня ми за вас, ние си бяхме насело за няколко седмици и не успях да ви прочета. Върнахме се в града само заради предгледа при нефролог. Вчера бяхме при лекаря и се оказа, че единият бъбрек задържал урина. Много съм притеснена, като ми каза това останах без думи, направо шаш паника. След като се прибрах проетох по-внимателно ам. лист и пешеше "екстраренално ПЗР 1 см",
1. "Екстраренално легенче",
2. "Бъбречен съд " и
3. "хидронефроза 1 ст."
Знам, че трябваше на място да го питам повече, но влязоха следващите пациенти и нас на бързо ни претупа. След 20 дена пак сме на преглед  newsm45
Може ли да ми обясните кое какво е. Много съм притеснена, цялата съм в стресници от вчера, не мога да спя Sad
При първа възможност ще ви дочета и ще се включа отново.
Лек ден Simple Smile

# 632
  • Англия
Sahasrara, нейният е отпред, точно под едната гърдичка. Винаги много внимавам като я нося, само на лявата ръка, за да не го натискам (той е на найната лява страна). Дълго време не я слагах по корем, за да не го трие, на което отдавам и нежеланието и да е по корем и да се обръща. Ужасявах се като наблюдавах как расте, голямо е колкото монета от 2 евро и високо около 1см. Но при  една от консултациите с детски хирург ме успокои, че всичко това е нормално, че мога да си я слагам по корем, нито ще я боли, нито е много опасно, ако има натиск. Възможно било дори да кърви, в такъв случай да съм го третирала като всяка друга рана. При нея спря да расте след около 4 месеца някъде и наистина не смятам да я подлагам на лечение. Знам, че е неприятно, ако е на видимо място и хората любопитстват, но гледай на това не като на недостатък, а на нещо, с което твоето дете е уникално.

# 633
manik_87, ходронефрозата е уголемено бъбречно легенче. Там се задържа урина. Никой не може да каже каква е причината за проява на това състояние.
Скрит текст:
Твърди се, че е следствие от неправилно ембрионално развитие на плода, което не е повлияно от поведението на майката. Природа. Най-често са засегнати момченцата, поради по-особената отделително-полава система. Най-вероятно е вродена хидронефрозата и при вас. Като беше бременна, на феталната твоя лекар не ти ли го каза? На мен гинеколога ми го съобщи още в 6-тия месец на бременноста. И ние сме с Хидронефроза, но 3-та степен (вече) на десен бъбрек.  Cry Не се шашкай толкова. Няма смисъл, нищо не можеш да направиш. Аз бях подготвена още преди раждането, та сега по-леко приемам нещата. Не, че не ми е тежко. Но външни прояви това състояние няма. За това е много трудно да се установи, че има проблем с бъбреците. Това, което ме обнадеждава мен лично е, че  в 80% от случаите се израства проблема до 2г възраст. Така ни успокои нефроложката, при която ходим. Каза ни, че имаме реалните шансове да израстем проблема (тъй като детето расте, расте и бъбрека) В някои случаи обаче, се налага операция, (ако разширението на легенчето е в следствие на запушване или усукване на уретера, което става причина за задръжка на урината в бъбрека.) Какъв е точно случая се установява с изследвания (Динамична сцинтиграфия и/или  венозна урография) и ехограф.  Силни  Hug и не се отчайвай, не се шашкай. Нищо няма да промениш така. Трябва много позитивна мисъл и всичко ще се нареди.  spoko
Ние ядохме тиквички.  Rolling Eyes Ами, да ви кажа, тиквичката май е новия ни картоф. Повдига му се, неще да яде... ужас. Лапа лъжицата, прави физиономията, повдига му се и плюе. И после размазваме...  baby_neutral Ще пробвам утре пак, ако все още не му харесва, няма да давам. Ама да ви кажа, опитах я и аз тая тиквичка... ми гадно е.

Последна редакция: чт, 14 авг 2014, 14:19 от Mama_na_Dimitko

# 634
Принцеска, и вие сте много сладки!  Hug

manik_87, не знам за какво става дума, но стискам палци да не е нищо опасно и да е бързо и безболезнено поправимо! И ние след 2 часа сме на нефролог, взе да ме обзема паника, дано всичко е ОК.  Praynig

Ани, и аз като теб не се тревожа, а ако някой ме пита - обяснявам. Simple Smile
Скрит текст:
Иначе ето нещо, с което го мажа нашия и не е мръднал оттогава:
http://apteka.framar.bg/30019105/%D1%80%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%B0% … -%D0%BC%D0%BB-svr
(В Ремедиум и Субра е под 30 лв.)

# 635
Здравейте и от нас  Sunglasses

Благодаря за милите думи на всички  Hug

Елефтерия Почти няма нещо което вече да не сме опитали, дори и кафенце колкото да близне чашката и да мине мерака  Laughing Какво да я правя  Laughing

Ксиела И аз съм в твоя отбор с изцеждането. Вече станаха 6 месеца и половина, но усещам че намалява, но колкото толкова  Wink

Мъник_87 Бъди спокойна и всичко ще се подреди  Hug

Хубав и спокоен ден от нас  Hug

# 636
guerry  Heart Eyes - и аз съм имала такава сутрин - събуждам се и гледам Мони до мен  Shocked /Станимир още не беше се прибрал от мисията/ ... така и не разбрах /кой  Joy / кога съм го взела при мен на спалнята.
ta4i74  Heart Eyes - Бобко е прекрасен  Hug племенницата ми има едно приятелче момченце дето вечно се бие с момиченцата за кукли или бебешка количка. Една вечер една майка му казала "ама ти си момченце, защо им взимаш куклите и количките", а то отвърнало "ами и тате е момченце, ама бута бебето"  Joy Те си имали 2ро бебе и таткото го бутал, та на малкия му харесало, ама как само й отвърнало  Joy та хич да не ти пука, че иска кукла, нали и той един ден татко ще става Hug
kopchelino  Heart Eyes - Благодаря ти  Hug хич не ни занимаваш със себе си... то човек някога иска да си сподели  Hug
Мама на Димитко  Heart Eyes - ами Митето голям красавец беееее, че и позьор  Laughing   bouquet страхотен е
Вие поне пълзите, а Мони не иска, мързел голям  hahaha
princessd Heart Eyes - ама и вие имате много гоЦка коса, сладкишчо   bouquet
manik_87  Heart Eyes - милата spoko нямам никаква представа за изследванията, но съм сигурна, че всичко ще е наред  bouquet

Момичета, малко ви завиждам  Blush Благородно, разбира се!
Вие и зъбчета вече си имате и пълзите... а моя Мончо ТЦ  Crossing Arms
Нямаме си зъбки, хайде, това не зависи от него нито от мен, но за пълзенето си е калпазанин.
Вчера го слагам на спалнята /по средата/, а в горния край сложих биберона, шишето му с вода и няколко играчки за да го примамя да направи опит да си ги вземе. Той обаче реши, че ще е хитрец и започна да дърпа завивката и така си ги взе  hahaha мързелан голям ви казвам hahaha
Аз обаче съм упорито магаре и докато не си раздвижи дупЕто няма да го оставя на спокойствие Whistling

# 637
Кръстева, ама много ме изкефи какво ти е умно хлапето! С мързел много често се прогресира добре, да знаеш!  newsm26

# 638
Sahasrara Heart Eyes - тъй е, абсолютно си права, но хич не ми се ще да е мързел.  ooooh!

# 639
  • София
кръстева и моя не иска да пълзи грам. Мята се като луд, но ако иска да се придвижи се върти като пумпал и то все на дясно  Joy Намират си начин Simple Smile. Много деца не лазят, а направо прохождат. Ние може да сме от тези Simple Smile.

момичета всичко ще е наред с децата. Нека поодраснат малко и със сигурност ще надрастнат тези неща. Много  Hug

princessd  , Mama_na_Dimitko много сте хубави  Simple Smile
Много са ни хубави тия февруарчета , абсолютни миникенчета  reverance

# 640
Много готини бебоци по тия снимки, пу пу пу (трябва така емотиконка да измислят  Joy)

маник дано не е нещо сериозно и да се израстне  Hug

Кръстева и при нас няма наченки на пълзене, тя допреди няколко дни не можеше и да се върти. Също си придърпваше нещата, ама я прецаках, защото купих от Джъмбо такова килимче с букви като пъзел дето май е дунапренено ли, като постелка за йога и сега на него се мъчи - като не може да стигне нещо и само се превътра Simple Smile

А да ви питам как си забавлявате бебоците? Аз имам чувството, че не знам какво да го правя това дете, като не спи и не го храня - нямам много опит с бебоци. Гледам повече по корем да седи, ама се чувствам тъпо като я оставя сама, изпитвам някакво чувство на вина, ако не й обръщам внимание...а тя си играе с играчките и сама...от време на време се сещам някоя книжка да четем...

Другото е че Натали на всяко кърмене заспива, будя я, гъделичкам, ама си задрямва и си спи и така цокането го разтегля на час...пробвах да й говоря - нъцки, така си е от малка... newsm78 Аз това време го използвам да початя малко, да поровя из нета, ама в последно време започвам да си мисля, че така я пренебрегвам, ама тя така или иначе не ме регистрира много много...знам ли

На вас кога ви остава време и да готвите и да домакинствате и за всичко останало, сега когато бебоците не спят толкова много? Или аз прекалено много внимание й отделям?

# 641
kopchelino  Heart Eyes - ние с Мони имаме много любими игри и занимания.
Например правим упражнения за крака и коремни преси.
Скрит текст:
Аз лягам по гръб, свивам краката в прав ъгъл в коленете и слагам Мони горе и аз си правя упражненията, а той си лети, като разбира се го държа и броя на глас, а той ми отвръща със смях
Другото, което обичаме да правим е да играем в басейна.
Скрит текст:
пълня му басейнчето с топла водичка и го слагам голичко вътре. Пускам му патетата и всички гумени играчки и започваме да си измисляме приказка. По някое време дойде татко му, опъне му пишока и избяга  hahaha
Държа го на конче с скута ми и издавам различни звуци, на които той умира от смях.
Абеее всеки ден с по някой нов манмунджулък сме Joy
Определено обаче най-много се забавлява на домашните упражнения с на мама, в които той взима участието на тежестта  Joy

# 642
  • София
kopchelino  почти не намирам време за домакинската работа. Мъжа пуска прахосмукачка и мие с парцала. Аз от време на време хващам да изчистя по така, но пък той го гледа тогава. С гладенето е пак ужас. Като се струпат камарите един ден хващам мъжо да гледа малчо и аз хващам и изглаждам. За готвене- ядем все бързи и лесни манджи.
Основно с детето се занимавам, моя нали ми е все в ръцете. сега като седи започна и с играчки да си играе, иначе искаше все да го забавлявам. Какви ли не сме ги правили, даже и хора сме играли в нас  Joy

# 643
Какви ли не сме ги правили, даже и хора сме играли в нас  Joy
guerry  Heart Eyes - ще ме умориш rotfImao
Аз нямам право да се оплаквам /за сега/ имам време за всичко, но пък за сметка на това съм каталясала. Май скоро ще викам и аз, че нямам време за нищо. Понякога чак се дразня на себе си, че всичко "мога" и го казвам, вместо да се правя от време на време на 2 и половина  ooooh!
Аз мога не мога все намирам начин и хич не се жаля, а не трябва да е така. Все от утре обаче се "променям"

# 644
  • NE
Здравейте и от нас! Аз сериозно имам недостиг на време вече. Добре, че е майка ми да чисти, пере и глади, а мъжо да готви. В това отношение съм голяма късметлийка.
Всички прекрасни февруарчета ми скриха шапката. Страхотни сте!
Всички бежоци ще израстнат и няма да има поводи за тревога. Hug
Мами с депресии се дръжте и се радвайте на всеки миг с бебчовците, които растат толкова бързо.
За игрите ще кажа, че по цял ден се правим на маймуни всички вкъщи. Последното което го размива моя дивак е да го подхвърлям във въздуха и да му лаем.

Днес взех успешно урина от третия път и дори не плака при взимането на кръв. Ядоса се на ехографа и плака, но поне всичко е ок там.

П.П. Благодаря за прекрасните пожелания на всички.  bouquet Вечерта завърши с вечеря с моите мъже на мидената ферма. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт