Изворна вода без преваряване

• 7 611
  • 57
  •   1
Отговори
# 30
Ясно е, че нито едното нито другото е грешно. Или ако е, не води до сериозни последици. Щом няма случаи на пострадали бебета от единия или другия вариант, значи всеки сам решава без риск и то.

# 31
Имам приятелка,която дава на бебето си преварена изворна вода,което на мен ми се струва прекалено.Аз лично давам преварена чешмяна вода,10 мин, и мисля така да продължа поне до годинка.Веднъж нямахме вода цял ден,а като дойде беше с жълт цвят,тогава естествено дадох изворна.

# 32
  • Куциндрел
Вкъщи всички пием изворна вода. Детето ми от бебе пие такава.
Като знам каква ръжда има по тръбите в блока и как като сипя на котката ми от чешмата ръждата се отаява на дъното на купичката й, нищо че преди да й налея пускам водата да се източи добре, никога не бих дала на детето си от чешмата, както и ние не пием такава вода.

# 33
Взимам Девин розов етикет като пътуваме или спират водата у нас. Преварявам още и не смятам да спра докато не се откаже от АМ

# 34
Ceca, и у нас тече такова подобие на вода. опитах да преварявам, но колкото и да съм източвала преди това стените на тенджерата се оцветяваха в ръждиво. когато купихме овлажнител за въздух такива неща се утаяваха в него от чешмяната вода, че... преди да се усетя съсипах и една ютия, като я разглобихме отвътре беше ужас просто. стерилизатора за шишета също се оцвети от чешмяната вода.
е, не мога да си представя да го пием това у дома.  Peace

# 35
Друг вариант са филтриращите кани  Peace

# 36
  • Куциндрел
sylviana, така е. Ние ще сменим тръбите, които са в нашия апартамент, но лошото е, че цялата инсталация е такава и на блока, и на улицата...
За това купуваме вода, която хич не е евтина, но поне става за пиене.
Каната ми за столяне на минерална/изворна вода никога не се е оцветявала като тази с чешмяната. Peace

mibobo, тези кани филтрират ли ръждата?

# 37

mibobo, тези кани филтрират ли ръждата?

Ами аз нямам преки наблюдения, но ето тук на този модел пише че да http://www.pazaruvai-lesno.bg/view_product.php?pid=84062

# 38
аз съм леко недоверчива към подобно филтриране. може и да премахне видимите боклуци от водата, но не знам дали е в състояние да пречисти всичко онова, което се е отлюспило и разтворило във водата от стария водопровод. все пак тези филтри действат на механичен принцип (доколкото разбирам)  newsm78

# 39
С оглед написаното в темата се зачудих -къде може да се даде за изследване водата, за да се види дали отговаря на написаното на етикета, като съдържание ?

# 40
Мисля, че в РИОКОЗ в съответния град може за питейната вода иначе бутилирината незнам  newsm78 , може би в лабораториите на Българска агенция по безопасност на храните

# 41
  • София
С оглед написаното в темата се зачудих -къде може да се даде за изследване водата, за да се види дали отговаря на написаното на етикета, като съдържание ?
http://zavodata.com/2011/04/%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0%B0 … 0%B0%D0%BD%D0%B0/

попитай тук дали като частно лице биха обърнали внимание.

# 42
Откакто минахме на АМ, давам само Девин изворна, но я преварявам. Някои мами ми казват, че е излишно, но аз си продължавам Simple Smile Някак ме е страх да дам не преварена, макар и бутилирана  newsm78

# 43
Защо тогава не даваш от чешмата като така или иначе преваряваш, не схващам какво е идеята?

# 44
Ами няма идея. Нова мама и страх - това е. А и от чешмата не ползваме.  Между другото педиатърката ни каза дори да я преварявам по 10 мин  newsm78. Това даже и за мен е странно. Аз преварявам в каните на Philips - завира и спира.  

Общи условия

Активация на акаунт