На море в Гърция 2014 - VIII

• 56 721
  • 761
  •   1
Отговори
# 555
Блис, кофти това с почистването.
Ние също бяхме там, за девет дни - 3 пъти ни сменяха бельото и кърпите, както и чистиха, оставяха резервна тоалетна хартия, пълнеха течен сапун.  Йоланда ни питаше от предния ден по кое време на следващия ден е удобно за чистене и така.... Както и да е, минало - свършено.
Права си, че не е драма, но пък човек като е на почивка иска да са му приятни часовете, които прекарва в помещението, което е наел.

# 556
  • софия
Кайлис, страхотни снимки!
Може ли някой да ми прати на лични линк за Йоланда, моля

# 557
  • Sofia
Tired Данушка, да си полезен, поне за мен, означава да даваш конкретни примери. Дадох примерно меню за 3 човека - 2 възрастни и дете Laughing на къща място от мястото, на което повечето сме (били).

На същото място за две салати , вино 500 мл,узо 300 мл, пилешко с пържени картофи и порция октопод оставихме 35 евро.

Не държа собственичката, сервитьорката или който и да било да са ми на масата. Поръчвам, консумирам, плащам, не правя мизерии. Това е. Нямам претенции да парадирам с каквото и да било.

Относно претенциите и парадирането явно всеки ги определя спрямо собствения си мироглед.
На мен ми направиха изключително лощо впечатление двете семейства българи , които бяха в Евия по същото време, по което бяхме и ние. Аз също не държа да ми сяда , който и да е на масата. Но самото отношение и човечността са много важни, а при повечето хора липсва. На Йоланда и беше приятно да седне с нас, на нас също. Тук не виждам пардиране, но явно това не е твоето мнение. Тук виждам малко внимание към един хубав човек. За съжаление БЪЛГАРИНЪТ , колкото и далече да отиде си е българин: ПОРЪЧВАМ< КОНСУМИРАМ<ПЛАЩАМ. Тъжно е . Консуматорско общество сме. И точно затова на мен ми хареса това място. Имаш време и спокойствие да спреш и да си поговориш с хората. С жената от фурната, със сервитьора, със собственичката на къщата и с който и да било.

Аз също нямам  желание да се заяждам и не това ми е била целта. Просто написах преживяното от мен. Не аз правя разбор на чужди пътешествия.

# 558
  • София...........
Е направо пуснете линка(за Йоланда) в темата. Всички с толкова положителни емоции от Евия , а и Скиатос наблизо - пак темата е виновна  Embarassed Simple Smile))))   bouquet

И въпрос:
Някой от София скоро ще ходи ли в Дионисус (Иерисос) ?

# 559
  • софия
http://www.galaziaakti.gr/en/

Скрит текст:
Блис, ние ще да сме това Embarassed Видя ли? Разкрити сме. Не ходихме да седим по чуждите маси. Не си споделихме съкровените тайни с непознати.

# 560
И аз - да завърша темата за Евия  Wink Ние бяхме в Сагини студиа - невероятно чисти, просторни, чудесни домакини, ненапразно са с много висок рейтинг Peace Бях резервирала още от миналия август (2013) за този юни и ме е срам да кажа за каква нищожна сума  EmbarassedИзключително доволни от условията! А за цените по заведенията вече писах - повече от поносими Peace Двама човека сме и последния ден в таверна на брега: 1 гръцка салата, 1 дзадзики, 1 узо пендараки, 1 порция гавро, 1 порция калмари, 1 коляма порция миди саганаки, 1 порция сафрид, 1 пържени картофи1 л домашно вино, 2 кафета - 33 евро!  Simple Smile

# 561
  • Sofia
Данушка изявлението ти за българите на Евия леко ме издразни. Тъй като ние не срещнахме други българи освен Звънче и вас го приемам и лично. Виж сърби имаше, малко румънци и основно гърци.

Мен също не ме интересува къде сте сядали вие, но ние пообиколохме доста (не само в ЛУтра, където беше най-скъпо и некачествено), в същата конфигурация като вас сме (само дъщеря ми е на 5 г.) и най-високата ни сметка (в Лутра) беше 37 евро - октоподи, бири, салати (2 бр.) и две ястия.

За студията на Йоланда, аз ще кажа че не ми харесаха за парите които платихме. Захабени (мебелировка и баня). Някак си не ми беше много чисто (сигурно заради захабената обстановка, а не защото е било мръсно). Разбрицани кранове на вода и душ. Иначе помещенията бяха достатъчно големи (две спални). Градината действително е чудесна, а също и изгледа от втория етаж към морето. Не знам как е било при другите, но при нас не смениха нито бельото, нито кърпите за 7 дни. Имаше само една кърпа за ръце за тримата и три средно големи кърпи. Тоалетна хартия сами купувахме, също и сапун. Всичко това в другите студия в които сме били до момента не е било така. И да кажа, че това не ми е драма, но тъй като аз бях с някакви очаквания, които не се покриха съм длъжна да го спомена. Честно казано студията са на долното ниво според собствените ми критерии и определено не струват 70 евро на вечер.
Но това е без значение. Изкарахме си чудесно.

П.С. Йоланда е отзивчива, да. Помогна ни с намиране на лекар за крака на дъщеря ми. Друг е въпроса, че този лекар не разбираше английски и нещото в повече (извън лечението, което аз вече бях дала на НИя) беше, че я преслуша. И това за 30 евро. Прегледа трая 3 мин.

За стаите съм напълно съгласна. Захабени са  да. Мебелировката е остаряла. И мен това мн ме дразнеше , но в крайна сметка не съм отишла да си стоя в стаята. Йоланда всеки ден ме питаше дали искаме да ни сменят бельото. Имаше две големи кърпи и две за ръце. имаше течен сапун ( който аз не използвах ,  както и тоалетната хартия, защото си нося и си използвам мои). За 9 дни ни смениха 3 пъти бельото. Дали сме по 45 евро на вечер не по 70. Студиото е голямо с една спалня и едно единично легло.

Относно коментара ми за българите няма какво да се дразниш - нито едно от двете семейства не дойде да се запознаем, а още тук аз се опитах да проведа с теб разговор и бях супер ентусиазирана, но ти ме отряза и ми отговаряше с по една дума . Реших че няма нужда да идвам и да досаждам след като още тук ясно ти пролича нежеланието ти за комуникация. Твоето дете е симпатично и мило момиче. Едната вечер дойде да си играе с нашия син, но баща й  се появи веднага и й стоя на главата докато не си тръгне. Какво да ти кажа повече?!?!?!

# 562
  • софия
Данушка, извинявай, но някак не се чувствам длъжна да се запознавам с някой на мястото, на което съм само, защото говорим на български. По твоята логика и всички останали в хотела са много зле, защото не са дошли да се запознаят с теб ooooh! Но, пък, всички запознали се с теб са префинено възпитани.
Да. Знам си, че съм простачка. Как не минах да чукам по вратите и да видя къде има българи?

Последна редакция: пн, 28 юли 2014, 17:56 от zvanche

# 563
  • София
 На нас също  ни хареса при Йоланда ,най вече отношението към гостите, студиото е прилично , но  за 10 дни ни смениха само веднъж чаршафите и жената почисти. В кухнята нямаше веро нито гъба. Дребни неща са ,но по другите места ги има.  Плажа обаче отпред си е доста камъни особено във водата  и децата доста негодуваха, а ние не сме по целодневното обикаляне по плажове, че на малката и става доста лошо от завои и повече обикаляхме в радиус до 20 км, най-вече за вечеря. Ще се радвам ако някой е открил интересни хотели   на  по пясъчни плажове, защото отново ми се ходи на Евия ,но да сменим малко мястото за настаняване  . За цените ,също ни се стори по-евтино от Халкидики - сметка за трима 25-35 евро , но действително на някои неща цените в Агиос Николаос  , Лутра и Орей  бяха като във  - Вурвуру /поне с там мога да сравня/  - Октопод - 10 евро , Мусака - 5-6 евро ,Гръцка салата със сирене- 6 евро , без сирене - 3 евро ,  Пържена малка риба/тип цаца, така и не и научих името , но моята дъщеря само нея си поръчваше/ - 6 евро ,Калмари - 6-8 евро, Скариди-8евро  Ципура - излиза около 15-16 евро, но  насипен сладолед - 1.5 евро , гируси - 2 евро , различни сладки изкушения в сладкарници - като тортички ,курабийки и сладки на доста добри цени.

# 564

Да разбирам, че си останала с лошо впечатление от нас и от Звънче. Може ли малко по-подробно .... защото с мен лично си нямала щастието да се запознаеш, но с мъжа ми Да. За семейството на Звънче нямам инфо как стоят нещата.

И къде видя липса на човечност, и как видя и разбра че не сме си говорили с хората, как ни прецени като консуматори???? Направо ме узумяваш.... Та ти дори не си ме виждала..... Но съм съгласна със Звънче по отношение на "Поръчвам, консумирам, плащам, не правя мизерии." Не държа Йоланда да ми е на масата... аз съм там за да си почина. И това е въпрос на личен избор, а не на парадиране, консуматорство или нещо друго.

Ох  Mr. Green сега виждам. Почувствала си се пренебрегната. За тук... не съм те отрязала, но явно искаш специално внимание. Отговорих на поставените въпроси и толкова. За това дали мъжа ми е висял някъде и как ще управляваме времето на детето ни мисля, че си е само наша работа. Повярвай ми точно в този момент изобщо не е било проблем дали си играе със сина ти. А просто е било въпрос да се прибере за да вечеря. Но явно си комплексирана и си мислиш, че на теб някой нещо не ти е отдал като внимание.
Хем аз не съм дошла да ти отдам чест, хем ти си сметнала за ненужно да направиш същото....кое е вярното? Моля те .... това са толкова селки глупости.

Почувставал си се пренебрегната. Разбрах за съществуването ви в някой от последните дни. Не съм ви видяла колата и не съм слизала отзад на детската площадка и ти не си ме заговаряла там(това в отговор на твърдението ти). Мъжа ми се е запознал на края с вас когато е прибирал дъщеря ни. Ти като видя БГ колите, защо не дойде?

Ние със Звънче изкарахме чудесно и нито съм имала претенции тя да ми отдава чест, нито смятам тя е очаквала същото от мен. И някак си така ни се получи елегантно и без напрежение. Децата си играеха и в градината и на плажа. Обядвахме няколко пъти и вечеряхме на терасата.

Много селско изпълнение. Сега и аз мога да кажа, че слава богу че не сме се запознали. И да, нищо не ми казвай повече. Направих си изводите.

Последна редакция: пн, 28 юли 2014, 18:02 от Анонимен

# 565
  • софия
 ooooh!
Отсега да кажа, някой ако ме види на КЕфалония, хич да не идва да се запознаваме. Аз се чудя къде да избягам от хора  Mr. Green Mr. Green

# 566
  • софия
Сега се сещам за цените на ЛЕфкада миналия септември - мусака 8€, калмари 12€, октопода май 15 беше

# 567
ooooh!
Отсега да кажа, някой ако ме види на КЕфалония, хич да не идва да се запознаваме. Аз се чудя къде да избягам от хора  Mr. Green Mr. Green

За теб специално ще дотърча до там, че аватара ти е уникум и ако и на живо си таква, не си за изпускане.  Mr. Green

Оф, аман от простотии.

# 568
  • софия
И аз бих изтръчкала за теб и шшш, ама сега като ме разбра ква съм фльорца тя ще минава на другия тУртоар.
Уф, отивам до Лутра Едипсос. Дано не се изложа с някой българин. Сега да тичам ли ентусиазирано към него или да се придържам към дистанцираността на непознанството?

# 569
Данушка, извинявай, но някак не се чувствам длъжна да се запознавам с някой на мястото, на което съм само, защото говорим на български. По твоята логика и всички останали в хотела са много зле, защото не са дошли да се запознаят с теб ooooh! Но, пък, всички запознали се с теб са префинено възпитани.
Да. Знам си, че съм простачка. Как не минах да чукам по вратите и да видя къде има българи?

Е, тук не мога да се съглася! Какво толкова има да поздравиш някой, когато чуеш родния си език?! Още повече,че (доколкото разбирам) е имало някаква виртуална комуникация между двете ви във форума Rolling Eyes В такъв случай от сърце бих се зарадвала да видя на живо някоя съфорумка, която тук - във форума- е изключително любезна Wink Това съвсем не означава ежедневно споделяне и сприятеляване - просто размяна на 2-3 думи, обмяна на информация (както тук). И наистина - според мен това е проява на възпитание, колкото и да го отричаме!

Общи условия

Активация на акаунт