На море в Гърция 2014 - VIII

• 56 714
  • 761
  •   1
Отговори
# 540
  Ние отскочихме да видим плажа на  Керамоти  , представях си спокойно местенце, а се оказа, че последните 5 години не съм била на по-шумен и пренаселен плаж  Laughing ,

Ние бяхме в свободната зона и в радиус от 20-30 метра от нашите хавлии нямаше други хора.

# 541
Някой скоро да е бил на плажовете на Неос Мармарас? Дали и там е такава навалица и гъчканица?  Crazy

# 542
Момичета, не мога да се добера до компютър, предимно чета, но ето няколко снимки от Евия. Слагам ги в скрит текст
Скрит текст:
IMG_9674 by Кайлис, on Flickr
IMG_9786 by Кайлис, on Flickr
IMG_0089 by Кайлис, on Flickr

# 543
Здравейте, имам въпрос относно мидените ферми. Бяхме на къмпинг Пицони, организирахме си еднодневни екскурзийки и при една от тях, от пътя видяхме в морето нещо,като много кръгове във водата, като мрежи- решихме, че са мидени ферми. Ама от високото. Как се слиза до тях, въобще може ли?

# 544
  • Sofia
Здравейте мили момичета,
Преди 2 дни се върнахме от Евия и искам да опиша преживяванията си ( ще се опитам да съм кратка). Останахме с чудесни впечатления и спомени от това магнетично място. Искам да благодаря специално на Таис , Параход, Тодоричка и не на последно място на Verano Azul. Всяка една от тях има особен принос в заминаването ми за Евия. Едната ме насочи , от другата взех координати на къщата за гости , от трета местата , които посетихме… Много благодаря на всички ви! Verano Azul специални поздрави от Йоланда и семейството й както и от баба Трендафилица и семейството й. Всички бяха изключителни.
Така – първо да кажа за Евия – спокойно и красиво местенце. Селцата ужасно сладки и спокойни, хората си живеят спокойно . Имам чувството , че и ние бяхме по-добри хора, докато бяхме там. Едипсос не ми хареса особено – беше пълно с баби и дядовци, които умират да ходят по средата на улицата и тротоарите ги нямат за нищо, ама както и да е . Всички изкарахме страхотно. Аз и мъжа ми, за детето да не говорим. За цените ( НЕ ЗНАМ ЗАЩО СЕ ВОДИ ЛОУ КОСТ – НАПРАВО СИ Е …) гръцката салата по 6 евро върви, октоподи по 10 евро, мусаката по 7-8 евро. Гледах за детето поне по веднъж дневно да има готвено и по таверни сядахме предимно на обяд , който ни излизаше по около 40 евро може и повече, без да се отпускаме и без алкохол . Пазарувахме си от един супермаркет в Едипсос , където цените са нормални, през ден. Кажи речи по около 60 евро и повече на ден се връзват с всичките фрапета, сокове, сладоледи и т.н. До Глифа, откъдето се хваща ферито има 7 тола – някъде около 15 евро .
Евия е невероятен остров , както казах и някой ден пак ще се върнем там. Няма такъв цвят на водата . Плаж има за всеки – който обича по – каменист, който обича с пясък. До Кавос ходихме , до Лихадонисия(видяхме тюлените). Пефки също е приятно селце. До Скиатос ходихме с корабче от Пефки. Корабчето се плаща предния ден (явно за да си направят списък)  и не знам дали има график за точен ден. На следващия ден се тръгва в 9 от пристанището на Пефки и се пътува около час за Кокунарис – един от най-хубавите плажове на Скиатос. На плажа се стои около 2 часа, 2 часа и нещо и после айде пак с корабчето за около половин час до града. Няколко часа за разходки там и после в 5 се тръгва обратно за Пефки. Скиатос е …. Нямам думи просто.Влюбена съм. А да, забравих да кажа че е по 20евро на възрастен корабчето. Ами в общи линии е това. Мили хора , хубаво място и невероятни спомени. (само да кажа че там получих и предложение от ММ и това прави ваканцията ми незабравим спомен J Надявам се да съм била полезна за онези , който са се насочили към Евия тази година.

Замислям ходене до Лефкада през септември и ако може някой да каже нещо за острова от първа ръка и да препоръча хотел или къща . И също от коя страна е по – добре за малко дете, защото съм чувала ,че е доста ветровито?  Много мерси J   bouquet

# 545
  • софия
С Данушка явно сме (били) на едно и също място  Laughing Съгласна съм с някои от нещата. За Едипсос - дано и ние някой ден сме като тези възрастни хора. Това си е място за тях. Следващ път бих отишла в Пефки, напр.
Не съм съгласна за храненето. Никога не сме писали, че в Гърция е евтино, но точно преди 2 ч. платихме 30е с башиш за добър обяд - 3 готвени ястия с месо, големи порции (детето тук ме учудва с ядене. Пу-пу!), бира, 250 мл. вино, портокалада, пържени картофи и хляб. Това си е нормална сума. Снощи в Аг. Георгиус беше горе-долу същата сума като имаше риба, салата, калмари. Та, в заключение - храненето, в сравнение с Халкидики, на Евия е по-евтино. И по-вкусно Blush
Корабчето до Скиатос е всеки ден. За деца е 10е. Капитанът ги пуска при него да карат корабчето Laughing и това е приятен спомен за тях. Забелязах, че имат доста стриктен контрол - преди да тръгне корабчето дойдоха от някаква тяхна служба и подробно провериха списъка с пътниците и други дикументи на корабчето.
Няма я Таис да й споделя какъв "чуден" път покрай селското гробище в Гиалтра хванахме за палжа! Ужасен ужасТ! Признах шофера и колата. Пътят беше излят бетон и почти 90° наклон. По едно време дори се появиха 5 кози и ни наблюдаваха с интерес. Няма къде да обърнеш. Имах чувството, че ще се затъркаляме като камък надолу. Плажът не го стигнахме, но селото го запомнихме. Е, след това се оказа, че има друг път, но желанието ни за ходене на този плаж го няма. От тогава 3-4 пъти минаваме през него и всеки път здраво се държа за страничната дръжка на вратата.
.

Последна редакция: пн, 28 юли 2014, 16:43 от zvanche

# 546
Да, и на нас ни се видя евтино. Средна сметка за двама възрастни +
 детето 30/35 евро. На Халкидики последните две години под 45 не сме оставяли. И това е по таверните. Иначе в заведението за готвено за в къщи (Капитан Кук май се казваше) е много евтино и готвят много вкусно.

# 547
Здравейте! Ние се върнахме от Лефкада! На пътуващи мога да препоръчам няколко занимания и местенца! Един от дните наехме лодка от dessimi boats http://dessimiboats.gr/ и мога спокойно да заявя, че това беше едно от най-приятните и страхотни изживявания на острова.
Моторната лодка се наема за цял ден и можеш самостоятелно да обикаляш до съседните островчета, да акустираш, където ти е приятно (и позволено разбира се) и да се гмуркаш. Разбира се има ограничена зона, в която можеш да се движиш, но тя е доста обширна.
Ако сте близо до Exanthia спрете за обяд или още по-добре, насладете се на вечеря, докато наблюдавате залеза от терасите на Rachi http://www.rachi.gr/gfx/gallery/index.php
Храната е вкусна и предлагат домашно вино и ликьор.
До ресторанта има площадка за полет с парапланери. Не сме се възползвали, но беше интересна атракция за наблюдение от ресторанта. Ако се върнем там, със сигурност ще пробваме. http://www.paragliding-greece.gr/index.php/guided-tours
Спахме в http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g1786926-d2562499-Review … nian_Islands.html
Вилите са разкошни и напълно оборудвани и всяка вечер можехме да се наслаждаваме на чудесни залези, а собственичката ни правеше постоянно вкусотии за закуска. Плюса и минуса е, че е малко отдалечена от всичко.
От всички плажове, които посетихме, най-много ни хареса Gialos, защото беше най-празен и спокоен и освен това има пясък. (e не може да се претендира за ситен пясък, но имаше) Не се налага да се катериш по много стъпала като на Eгремни и не плащаш за паркинг. На Порто Катски беше лудница и имахме проблеми с паркирането и съжалихме, че бихме път до там.

Приятно и безаварийно пътуване на всички.

p.s. Само на нас ли ни се стори така или всички българи и румънци карат като луди? Като видехме изнесена кола в насрещносто и вече се обзалагахме откъде са  Joy

# 548
Хахха, май почти всички, ходили на Евия този сезон, сме били при Йоланда. Grinning

# 549
Здравейте момичета,
другата седмица заминаваме с няколко приятелски семейства за Псакудия, на Ситония.
Те също ще бъдат там за първи път, моля споделете как е плажът, заведения, има ли нещо  интересно наоколо, благодаря ви за отзивчивостта  Hug

# 550
  • Sofia
Moareyn мерсаж  Simple Smile

Относно  другите момичета на Евия, аз пиша колко сме давали ние при положение, че не сме се отпускали . Къде сте ходили вие и колко сте плащли си е ваша работа. Мисля че тук всеки пише това, което му се е случило , за да е полезен на други, желаещи да заминат. Пак казвам че под 40 евро на сметка не сме падали. ТРима сме с малко дете на 3 години. За българите в Евия мога да кажа само не мн ласкави неща и затова ще замълча. Много сме доволни от мястото, на което бяхме, стопанката там беше почти  всяка вечер на нашата маса и явно и на нея и беше приятно тъй като предложи да останем още. Искам още веднъж да благодаря на Verano Azul. Всички са много впечатлени от нея , сигурно е страхотен човек. Ще се радвам да се запозная с нея.

За корабчето от Пефки за Скиатос - за детето нищо не сме платили само по 20евро за двама възрастни(40 общо). Един много готин сърбин се запознахме  не знам дали е собственик на агенцията или само работи там.

За отиващите в Евия още веднъж  - страхотни хора, мили и сърдечни. Спокойно и красиво място. Пълен релакс.

# 551
  • Sofia
Хахха, май почти всички, ходили на Евия този сезон, сме били при Йоланда. Grinning

Grinning Йоланда е страхотна. А майка й прави най-убийствения октопод Simple Smile Градината е супер за децата Simple Smile

# 552

Grinning Йоланда е страхотна. А майка й прави най-убийствения октопод Simple Smile Градината е супер за децата Simple Smile
И ние бяхме при Йоланда. Даже през повечето време бяхме сами, детето се размаза в градината. Само вечерта преди да си тръгнем дойде една кола с врачанска регистрация, но не ги видях хората кои са.
Българин на Евия видяхме един, работеше на бензиностанция.
На мен също не ми се видя скъпо, в интерес на истината. Средна смтка за трима ни - 25-30евро. Бебето си ядеше разни други неща.
Отидохме да търсим и Елиники бийч с параклиса навътре в морето, но попаднахме на една малка лагуна, която се падаше зад гърба на малкото островче. Бяхме само ние с децата, пясъкът беше толкова фин, прекрасен. Единственият плаж, на който се върнахме два пъти.

# 553
  • софия
 Tired Данушка, да си полезен, поне за мен, означава да даваш конкретни примери. Дадох примерно меню за 3 човека - 2 възрастни и дете, от таверна на къща място от мястото, на което повечето сме (били). Непретенциозно, масово посещавано. Храним се навън и не само в даденото за пример място. Това са цените. Сравнението е с масово посещаваните места на Халкидики. Не ви знам вие къде другаде сте ходили до сега. Не държа собственичката, сервитьорката или който и да било да са ми на масата. Поръчвам, консумирам, плащам, не правя мизерии. Това е. Нямам претенции да парадирам с каквото и да било.
По отношение на мястото - има какво да се желае. Градината е чудесна и да, Йоланда е много отзивчива и мила, но иначе е малко захабено и базово. Нямак ми е странно и това, че ме пита дали искам да се почисти. Аз приемам, че има някакъв график за това, а моето евентуално желание би следвало да е извън него. Има и други дребни неща, но няма да ги споменавам, защото така или иначе не прекарваме повечето си време в апартамента и можем да ги подминем.

И тук спира моят коментар на написаното. Целта ми не е била заяждане. На всеки критериите са различни и полезността на темата е споделяне на лични впечатления с конкретика, което позволява изграждане на собствено мнение за нещата.

Последна редакция: пн, 28 юли 2014, 17:36 от zvanche

# 554
Данушка изявлението ти за българите на Евия леко ме издразни. Тъй като ние не срещнахме други българи освен Звънче и вас го приемам и лично. Виж сърби имаше, малко румънци и основно гърци.

Мен също не ме интересува къде сте сядали вие, но ние пообиколохме доста (не само в ЛУтра, където беше най-скъпо и некачествено), в същата конфигурация като вас сме (само дъщеря ми е на 5 г.) и най-високата ни сметка (в Лутра) беше 37 евро - октоподи, бири, салати (2 бр.) и две ястия.

За студията на Йоланда, аз ще кажа че не ми харесаха за парите които платихме. Захабени (мебелировка и баня). Някак си не ми беше много чисто (сигурно заради захабената обстановка, а не защото е било мръсно). Разбрицани кранове на вода и душ. Иначе помещенията бяха достатъчно големи (две спални). Градината действително е чудесна, а също и изгледа от втория етаж към морето. Не знам как е било при другите, но при нас не смениха нито бельото, нито кърпите за 7 дни. Имаше само една кърпа за ръце за тримата и три средно големи кърпи. Тоалетна хартия сами купувахме, също и сапун. Всичко това в другите студия в които сме били до момента не е било така. И да кажа, че това не ми е драма, но тъй като аз бях с някакви очаквания, които не се покриха съм длъжна да го спомена. Честно казано студията са на долното ниво според собствените ми критерии и определено не струват 70 евро на вечер.
Но това е без значение. Изкарахме си чудесно.

П.С. Йоланда е отзивчива, да. Помогна ни с намиране на лекар за крака на дъщеря ми. Друг е въпроса, че този лекар не разбираше английски и нещото в повече (извън лечението, което аз вече бях дала на НИя) беше, че я преслуша. И това за 30 евро. Прегледа трая 3 мин.

Последна редакция: пн, 28 юли 2014, 17:24 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт