На море в Гърция 2014 - VIII

• 56 464
  • 761
  •   1
Отговори
# 675
Туцка е професорът по Корфу Grinning, дано се включи.

По снимките на Понтес и Phile точим лиги всички Stuck Out Tongue
Дано се включи и със съвети за настаняване.

В коя част на Корфу си се насочила, кога пътувате?

Дали има друг в темата, който вече стяга багажа, без да знае накъде точно ще поеме, се чудя.
С дете при това  Joy

Началото на Септември от 06.09. Мислим си за настаняване в западната част на острова, като предпочитаме студия или малки семейни хотелчета. А вие?

# 676
  • Пловдив
Изчезна ми поста, странно.

Пак ще попитам: ако може някой ходил през август на Корфу да даде малко инфо относно тълпите и летящите насекоми. Последните дни четох за рояци комари и оси през август/септември и хич не се зарадвах.

И аз мисля, че е до периоди и райони. С оси не сме имали проблем. С комари имахме обаче - хотелът нямаше мрежи, а таваните бяха високи и нямаха сборване. Вече ми е задължително питане има ли хотелът мрежи.

Тълпите - има ги според мен от май до октомври-ноември. Изсипват се хиляди от огромни круизни кораби. Просто си правиш програмата извън тяхната и проблем няма, освен на задължителните места - Бела виста, към крепостта нагоре по пътя се зареждат автобуси.... А понеже са само за ден, не обикалят из най-хубавите места, в които е прекрасно и спокойно.  

# 677
Ние имаме резервация за Корфу за http://www.glyfadabeachhotel.com/ за първата седмица на септември с по една нощувка на отиване в Мецово и една на връщане в Янина.
Още съм в чуденка за хотела, но друго не ми хваща окото, още повече, че е на такъв хубав плаж, а и не искам ол инклузив.

Също така се чудя за тези криузи - http://www.ionian-cruises.com/ - не съм сигурна дали времето за разходка е достатъчно или целия ден е едно голяма возене на лодка.

# 678
Аз в тази връзка искам да попитам, някой случайно да е посещавал най-северната част на гръцкото Йонийско крайбрежие, между Игуменица и Албания.
Дрепано бийч го дъвкахме миналата година, по-нагоре ако някой е ходил, да си признае без бой.

Албум от тия диви места, на който му е любопитно.

Последна редакция: ср, 30 юли 2014, 16:59 от Параход

# 679
  • София
Таис ние макар и без дете не знаем на къде ще тръгнем , даже и кога точно ще тръгнем и за колко време не знам. Знам само че ще тръгнем и най-вероятно ще е след 20-ти Simple Smile

# 680
  • софия
Все повече клоня към тръгване без резервация аз. От вчера толкова много и евтини места се появиха в Букинга. Ама на юг. ФИскардо съвсем намаляха, или станаха с егати цените. Онези не ми отговарят от Агия Ефимия, да си гледат работата.
За отиването мъжа ми е категоричен, че ще е без спиране, но връщането май няма как да стане  newsm78 ние тръгваме рано от тук, ама как ли пък не станем в пет часа там, а и ферботите не съм погледнала още. Отивам да зяпам Мецово и Йоанина.

# 681
  • София
Теди, значи сме две  Simple Smile

salex_n2, преди гледах западната, сега източната.

Абе, не знам, някак не го усещам този остров ''мой'', ако мога така да се изразя. Като километри и цена на ферибот е супер, но нещо не ме грабва. Сигурно аз съм проблемът, де.

Shh, не смея без резервация през август. Шубе съм  hahaha

# 682
  • София
Аз пък съвсем смело ще се мятам без резерве точно август, защото така или иначе ще решаваме в последния момент според времето и бюджета накъде ще поемем и за колко време. Най-много ме тегли неудържимо към Кефалония с една междинна нощувка в Мецово.
Параход благодаря за уточнението за гарата и придвижването. Гледам аз комбинации влак до Солун и от там самолет, ама моя само като чу самолет и каза "не те слушам" и това беше   Mr. Green Голямо шубе са тия мъже ей.

# 683
  • София
Аз в тази връзка искам да попитам, някой случайно да е посещавал най-северната част на гръцкото Йонийско крайбрежие, между Игуменица и Албания.
Дрепано бийч го дъвкахме миналата година, по-нагоре ако някой е ходил, да си признае без бой.

Параход

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=727535.msg28203432#msg28203432
Пост 404
И то съвсем скоро...
Албания също, от Sagiada до Саранда, Вльора, Дурас ми е позната, чак до Шкодренско езеро.
Ако на някой му трябва.

Таис
Обичам Корфу, но за съжаление опасенията ти са реални.
От хората не ме е страх, за всеки има място, острова е голям. Намираш си местенце, което ти можеш и толкова.
Другото е по-лошо, комарниците не са хит, има ги, в по-хубави хотели или по-разумни собственици.
Осите са рядкост, но има, зависи къде са свили гнездата си.
Скрит текст:
Между другото, дори тук където работя сега/пак заваля/, нощуваме в една вила, под стрехата осите са направили гнездо и беше страшно, но ги изтребихме.
Били сме и август и септември, разлика май няма.
Трябва да се вземат мерки. Аз например не мога да мигна, ако в стаята има комар.
Затова винаги се застраховаме, в повечето случай ходим там, където има комарници и носим повече от необходимото за унищожаването им.
Корфу го знам на пръсти, ако има нещо питай...

shhhh...
Ако имаш питане за Мецово и Йоанина, кажи.....

# 684
  • Sofia
Момичета освен двата известни плажа на Лефкада, има ли и други , които си заслужават и по-специално около Василики и самият плажа на селото как е? Малко каменист ми се струва че е  newsm78
И ако отида септември без резервация дали е добра идея? И дали и тогава така изсипват туристи на плажа с корабчетата?

# 685
  • София
Danushka Von Niccolova  Да не ги повтарям, съвсем скоро пуснах плажовете на Лефкада, те са толкова много, някой само съм видяла, на други съм била, просто избирай и питай.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=727535.450;topicrefid=20
Пост 460

Относно плажа на Василики, ето тук съм го снимала, вижда се чудесно...
https://www.flickr.com/photos/125113007@N07/sets/72157645363706647/

# 686
Момичета само booking.com ли използвате за резервация? Планирам почивка за края на август първите дни на септемви. Минaлата година бях в Гърция в Сарти тази година ще пробваме друго място събирам мнения от вас, но се питах дали мога да гледам за оферти другаде в on-line простраството освен тези в booking.com

# 687
  • София
Параход е дала на първа страница много ценни сайтове, разгледай ги. Освен букинг, ползваме и директна връзка със собствениците, често пъти е много по-изгодно.

Блед, благодаря   bouquet
Чудесни снимки!

# 688
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=727535.msg28203432#msg28203432
Пост 404
И то съвсем скоро...
Албания също, от Sagiada до Саранда, Вльора, Дурас ми е позната, чак до Шкодренско езеро.
Ако на някой му трябва.
Блед, прочетох този пост, но не получих много информация от него. Освен устието на реката, какво има там. Плажове например? Заблатената зона - пълна ли е с комари? В Сагиада има ли нещо за правене, място за спане? Забележителности някакви, или природни гледки? Има ли други населени места след Игуменица, освен Сагиада - виждам едно Кестрини, няколко км във вътрешността?

Данушка,
с Агиофили, Катизма и Пефкулия можеш да започнеш Simple Smile (освен двата известни)

# 689
  • София

Това е някакво диво съвпадение - цял ден ровя за този район, но за съжаление не намирам много информация  Peace.

Общи условия

Активация на акаунт