На море в Гърция 2014 - VIII

• 56 453
  • 761
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Moharet, и аз се радвам да те ''видя''  Hug

За хапчетата Метилпреднизолон съм чувала, ще взема да се заредя и аз, мерси  Simple Smile
Иначе от три години се опитвам да намеря по аптеките Анапен, пробвах да си го поръчам даже, обаче навсякъде казват, че не е налично. А продуктът е страхотен, с едно движение човек (си) поставя инжекция епинефрин при анафилактичен шок. В цяла Европа се употребява, но ние тук нали сме 50 години след маймуните  ooooh!

Цената му е висока, може и затова да не го внасят.

миленита, на мен фармацевтите нищо не са ми казали..и лекарите  Thinking

# 706
  • София
мои приятели ходят в Албания на море, казват, че е много красиво и диво, но те са offroad-аджии и не се плашат от кофти пътна инфраструктура.............
 ...................Албания - колите ви вече са тук, сега и вие!"  Mr. Green ... демек яко кражби на коли, както и трафик на такива от целите Балкани в тази посока, така че хич не е препоръчително да се пътува натам с нещо по-лъскавко
Не му е мястото тук, но...
Или ходим или минаваме често към Италия. Също сме почивали и на морето. Минахме и тази година, нощувахме в Тирана.
В Албания има към 400 км. магистрали, ако не излизаш от тях, няма проблем.
Колите, сигурно е така, но при нас как е?
А и ние винаги сме с лъскава и скъпа, не сме имали проблем. Но желязното правило е хотел с паркинг, но не само там, навсякъде. Не толкова заради колата, тя е на лизинг и застрахована изцяло-навсякъде/без Русия/. Най-вече заради багажа, винаги пълна догоре, и не се сваля всичко.

Таис има комарници, но рядко. Всичко зависи от цената, нали знаеш. Въпреки, че съм виждала и в малки спретнати хотелчета. Но винаги можеш да питаш предварително. От всичките ми ходения на Корфу, не сме имали проблеми с оси, не го пожелавам и на теб.

Последна редакция: чт, 31 юли 2014, 00:10 от Bled

# 707
  • София
миленита, и аз съм чувала, че трябва да стои на хладно, но като го купувам от аптеките, все го вадят от шкафа, а и е в прахообразна форма и не би трябвало да е чак такъв проблем, ако не е в хладилника. Аз, понеже го нося и на плажа, го слагам в хладилната чанта при кенчетата с бира  Laughing
Другото ще го напиша скрито, че взехме много да спамим темата.
Скрит текст:
Таис, и аз съм търсила въпросните инжекции в нашенски аптеки, защото са много по-удобни, но отдавна не ги внасят. Минавало ми е като идея да ги поръчам от Германия с превозвач, но не съм го пробвала засега  Peace

# 708
има комарници, но рядко. Всичко зависи от цената, нали знаеш.
Никак даже наличието на мрежи не е функция на цената...

И аз дебна комарниците обаче (когато е възможно), гръцките комари и мен ме морят. След преживяването на Пелион, където хапеха в 12 на обяд на слънце и 36 градуса!!! - съм решила вече да нося тензух на метър и да лепя със скоч на прозорците, ако се уцели хотел без мрежи.
Не знам, Таис, вас на Наксос ядоха ли ви, обаче аз си спомням едни брутални цикладски комари от бременността си...

# 709
  • София...........
Tаис и Moharet, в Гърция не се ли продават въпросните инжекции?

# 710
  • София
Предполагам, че се продават, но аз ги нося в случай на спешност, когато няма време да се ходи до аптеката  Peace А другите не съм ги търсила, признавам си. Някак си като съм на море, забравям за аптеката  Laughing

# 711
В Гърция определено би трябвало да намерите Анапен - той се произвежда в Allertec Hellas, солунска фармацевтична компания. Но е само с рецепта.

# 712
  • София
Не става ли джпи-то да ми напише рецепта и с нея да си купя някое лекарство в Гърция, не само това  newsm78

# 713
Става - важат за целия ЕС рецептите, стига да са с печат (в Гърция не ги и гледат много, честно казано).

# 714
  • София
Супер, мерси много, това е полезна информация  Hug
Не че ще хукна да си пазарувам лекарства, но е добра идея.

# 715
  • София
В Гърция изобщо не съм се сетила да потърся Анапен-а. То няма и какво да го търся, имам приятел-грък там, който има аптека  Simple Smile От него си купих противошарковите ваксини, после обаче от шубе не ги сложих нито на мен, нито на детето. Стояха в хладилника 2 години и ги хвърлих. Даже писах май в някаква тема тук, не помня в коя..ако е тази, съжалявам, че се повтарям (от жегата е).

Параход, комарници и аз търся по хотелите. И като видя на снимките мрежа, се радвам като децата.

Чудя се..имаше една мрежа, закачаше се на вратата, към 20-тина лв, преносима. Пусто ми изскочи името сега, трябва да го чекна. Някой да има и да си носи в гръцко?

# 716
  • Sofia
В Гърция изобщо не съм се сетила да потърся Анапен-а. То няма и какво да го търся, имам приятел-грък там, който има аптека  Simple Smile От него си купих противошарковите ваксини, после обаче от шубе не ги сложих нито на мен, нито на детето. Стояха в хладилника 2 години и ги хвърлих. Даже писах май в някаква тема тук, не помня в коя..ако е тази, съжалявам, че се повтарям (от жегата е).

Параход, комарници и аз търся по хотелите. И като видя на снимките мрежа, се радвам като децата.

Чудя се..имаше една мрежа, закачаше се на вратата, към 20-тина лв, преносима. Пусто ми изскочи името сега, трябва да го чекна. Някой да има и да си носи в гръцко?

Такива мрежи преди години купувахме и имам. Тя е на принципа с магнитчета и нещо като перде. Само че трябва да е дървена дограмата, за да можеш  с кабърчета да я набодеш. Иначе и аз и детето сме алергични към комари , към оси не знам и дано и да не разбирам. А въпросните гривни не ни спасиха дори и свещи с цитронела на верандата . Направо на решето ни направиха тия комари. Но пък като решиш да ги убивах и си стоят, мързи ги да летят.

# 717
  • София
има комарници, но рядко. Всичко зависи от цената, нали знаеш.
Никак даже наличието на мрежи не е функция на цената...
.

Интересно, явно говорим за различни неща.
В повечето реномирани хотели, дограмата си върви или с комарник или с ролетка.
И тази година, само в един по-обикновен нямаше. Във всички останали бяха налице.
Дори през един аз направо си минах в бързането, скъса се, съжалявам.
Затова казах, че цената определя обзавеждането, поне така мисля.

Пропуснах да ти кажа по миналия въпрос, заведения се срещаха/от типа за гърци/, но сносни магазини не видях...

Последна редакция: чт, 31 юли 2014, 08:48 от Bled

# 718
  • София
Да, точно същата мрежа. Моментът с кабърчетата само е деликатен, не знам доколко е редно да дупчим дървената дограма  Wink А ако е алуминиева, съвсем не става.

Параход, да ти кажа, ядоха ни, но навън. И то само когато ни домързяваше да се напръскаме с Аутан-а. Имахме си мрежа на вратата към терасата, всяка нощ спахме на отворено и беше много приятно. Вътре включвахме машинка с течност и проблеми нямахме. Е, няколко пъти се случи гадовете да влязат щото ММ е заплес и по сто пъти отваряше и затваряше за да си вземе цигарите, бирата, салатата, what not, и те се мушкаха.

Аз от своя страна отварях и затварях вратата с предпазливостта на дребен феодал (по ''Семеен портрет''  Simple Smile ).

# 719
  • Sofia
Не си личи въобще като махнеш кабърчетата, е стига е не е нова или скоро лакирана де. Ако е по-стара няма грижи. Само с алуминиевата... не знам. Но май имат и за алуминиеви , само че са с магнити. Мисля и Йоланда имаше такава на нейната къща.

Общи условия

Активация на акаунт