На море в Гърция 2014 - VIII

• 56 456
  • 761
  •   1
Отговори
# 735
Тайс и другите интересуващи се от Корфу, има много хубава тема за острова, не много дълга, но много полезна. Там са описани подробно плажовете и забележителностите на Корфу , има идеи за настаняване в районите с най-хубави плажове.

# 736
парцалеса, тази ли е:
http://www.youtube.com/watch?v=MDR4z7smyrU

Кога ще пуснаш снимки, много им се надявам..вие бяхте в далечна част на острова, нали?
Извинявай, ако те бъркам с някого  Peace

Да, такава беше мрежата.

Аз пусках малко снимки, но теб те нямаше Wink
19стр от тази тема, пост 272, ако проявяваш интерес. А в по-предните страници писах малко за почивката.

# 737
  • София
Изпуснала съм, ще се върна назад да чета  Simple Smile
Благодаря!

# 738
  • Sofia
Абе много вълни на Лефкада ... newsm78 Някой ходил ли е септември да каже как е? Навсякъде ли са такива вълните? Гледах едно клипче в youtube и почти на всички плажове е по - подходящо за сърфисти. Ако е така детето няма да може да влезе във водата.

# 739
  • софия
Е, много сме писали, по западното крайбрежие плажовете са много дълбоки и поне аз ги видях с огромни вълни. Според мен въобще не е за деца там. Агиофили е по-плитък. На Катизма и на Егремни аз уцелих огромни пребиващи вълни. Дъното изчезва още веднага. По източното си е равно и плитко, ама няма синя вода  Mr. Green
Сърфистите са в залива на Василики.

# 740
  • Sofia
Ужас  Cry Е то западното крайбрежие си заслужава. Значи трябва да се преориентирам бързо. Идеи за подобни плажове без вълни обаче и ако може на същото разстояние .  newsm78

# 741
Ужас  Cry Е то западното крайбрежие си заслужава. Значи трябва да се преориентирам бързо. Идеи за подобни плажове без вълни обаче и ако може на същото разстояние .  newsm78
Е, ние бяхме миналата година Септември и нямаше големи вълни - да плажовете са дълбоки, но вълни имаше само на т.н. "сърфистки плаж" в северната част на острова - Агиос Йоанис. Бяхме отседнали в хотел точно на Катизма и времето и морето бяха супер.

# 742
Някой да е ходил в къмпинг Талата?

# 743
  • Sofia
Е, ние бяхме миналата година Септември и нямаше големи вълни - да плажовете са дълбоки, но вълни имаше само на т.н. "сърфистки плаж" в северната част на острова - Агиос Йоанис. Бяхме отседнали в хотел точно на Катизма и времето и морето бяха супер.

Веднага ли става дълбоко или има малко аванс? Детето още не може да плува без пояс, пък и аз ако нямам дъно малко съм шубе.

# 744
О, Таис - добре завърнала се ! Радвам се, че отново си тук !
И за да не си много сърдита, на Евия ни пресече път и една змия, пътувайки към Хриси Акти.  Simple Smile

Ние в Лимни попаднахме на оси, основно в таверната, в която обядвахме. дори имаше и неприятен инцидент, сервитьора ни го ухапа по устата една гад, за секунди се поду лицето. Това всъщност ни беше единственото неприятно изживяване.

Ние няма да имаме есенно море, но пък отсега си планирам за другата година, искам да посетя всички описани от вас местенца .

# 745

Веднага ли става дълбоко или има малко аванс? Детето още не може да плува без пояс, пък и аз ако нямам дъно малко съм шубе.

Е, да дълбчко си става на около 3 метра от брега вече не се стъпва.

# 746
  • софия
Данушка, има аванс, но ако има вълни забрави. Там не са някакви вълнички, а големи, разбиващи се вълни, които могат да претрепят и възрастен човек. Дори и тези на прибоя са много силни и отиват много към пясъка/камъните.
Ние бяхме от 11 до 16 септември и това уцелихме.

# 747
  • София
О, Таис - добре завърнала се ! Радвам се, че отново си тук !
И за да не си много сърдита, на Евия ни пресече път и една змия, пътувайки към Хриси Акти.  Simple Smile

Ние в Лимни попаднахме на оси, основно в таверната, в която обядвахме. дори имаше и неприятен инцидент, сервитьора ни го ухапа по устата една гад, за секунди се поду лицето. Това всъщност ни беше единственото неприятно изживяване.

Ние няма да имаме есенно море, но пък отсега си планирам за другата година, искам да посетя всички описани от вас местенца .

emonaem,  Hug
За змията хич не съжалявам, дам  Simple Smile

# 748
  • Sofia
Данушка, има аванс, но ако има вълни забрави. Там не са някакви вълнички, а големи, разбиващи се вълни, които могат да претрепят и възрастен човек. Дори и тези на прибоя са много силни и отиват много към пясъка/камъните.
Ние бяхме от 11 до 16 септември и това уцелихме.

Shhhh мисля дори след 13 да ходим, ама това с вълните направо ми убива ентусиазма. Да не говорим, че от хотелите никой не си прави труда да отговаря. Ех....

# 749
Дали ще има вълни или не, не зависи от датата, а от късмета Grinning Едва ли ще се повтори картината от миналата година точ в точ, така че няма смисъл да го планирате така.
Обаче факт е, че ако има вълни, тези плажове не стават за топкане. В тези дни ще ходите на юг и изток.
Популярната заблуда, че места като Миртос и Порто Кацики стават за ежедневен/целодневен плаж - те са око да види, фото да снима, бе хора Grinning

----
Ето една илюстрация на горното твърдение за динамиката на вълните (не е от Лефкада, а от друго ветровито и бурно място)
Този прибой, който прави влизането опасно за живота, е заснет към 4-5 следобяд - няколко часа по-рано на същото място имаше приятни, споко вълни, а предишната вечер - абсолютно никакви.

Последна редакция: чт, 31 юли 2014, 15:18 от Параход

Общи условия

Активация на акаунт