На море в Гърция 2014 - VIII

• 56 825
  • 761
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Ние сме били два пъти досега през август и не е чак толкова горещо.

Тъй като едвам сега започвам да се информирам за Кефалония, може ли някакви насоки за градчета към които да се насоча за отсядане, някакви препоръки за конкретни места? От Лефкада ли се пътува с ферибота? Фериботите пътуват ли през септември?

# 91
  • София
Тъй като едвам сега започвам да се информирам за Кефалония, може ли някакви насоки за градчета към които да се насоча за отсядане, някакви препоръки за конкретни места? От Лефкада ли се пътува с ферибота? Фериботите пътуват ли през септември?

kеit
Може да се пътува от...
Killíni
Vasiliki, Lefkada
Astakos
Да, пътуват през септември.

За настаняване...
Lassi
Аргостоли
Lixouri
Sami
Agia Effimia
Karavomylos
Kato Katelios
Fiskardo
И др.....
Забележителности, ако искаш, няма проблем.....

# 92
Ласи го отпиши, там са англичаните - за Кефалония Ласи е каквото Кавос за Корфу и Лаганас за Закинтос (е, по-пенсионерско).
Снимка на Макрис Ялос - който иначе е божествено надарен от природата плаж - от миналата седмица

Ето защо не иска човек в Ласи Simple Smile

Най-прекият път за Кефалония е през Лефкада и Василики. Оттам са и най-чести фериботите, най-кратко пътуват и са най-евтини. Има известен риск да го отменят при вятър и вълни, защото оттам пътуват най-малките кораби. Пристига във Фискардо на северния край на острова.

Астакос-Сами е другият възможен ежедневен курс. Пътува голям кораб, минава и през Итака, 2.5 часа. Веднъж седмично (или два) има Сами-Василики, пак големите кораби.

Килини те праща на Пелопонес, южно от Патра, ако не съчетаваш с някакви други маршрути натам, няма смисъл да си удължаваш пътя с 200-300 км. Той "каца" в Порос на югоизточния край.

За настаняване - зависи кое ти е приоритет, по-пясъчните и спокойни плажове на юг или по-суровия и живописен релеф на север и разните забележителности като Миртос и Асос. Общо взето и с една база става, островът е голям, но не чак неизбродим.
Където и да се настаниш, все ще е хубаво Grinning

Последна редакция: ср, 16 юли 2014, 16:30 от Параход

# 93
  • София

От рибното пазарче на Ормос си взехме прясна ципурка. Метнахме я на скара с въглища. Голяма вкусотия  Heart Eyes За утре планираме октопод пак от рибното пазарче.

Вие от кой си купувате риба? Горещо препоръчвам сергийката на Павлос. Лелята е много любезна и понеже й бях редовен клиент ми слагаше и по някой друг подарък в торбата  Heart Eyes Пробвайте фагри - това е една сиво розова риба, която е супер вкусна  Hug

# 94
  • Варна
Благодаря много за бързите отговори!
Сякаш предпочитам през Лефкада, защото искам и там да останем 2-3 дни (дали ще са достатъчни?)
Другата подробност е, че ще пътуваме от Варна, ще трябват 1 или 2 междинни нощувки, но къде се чудя?
Дали ще е възможно да минем и през Парга? А през Метеора?
Задължително искам да видим Миртос и Асос, ще обиколим, разбира се, и двата бряга на острова, няма да стоим на едно място.
Две седмици дали ще ни стигнат за цялото пътешествие, без да се пребиваме от път?

# 95
Някой от вас отсядал ли е около плажовете Nea Peramos и Ammolofi? Търся спокоен семеен хотел Simple Smile

# 96
Трудно ми беше да открия дали имам отговор толкова има написано

НЕ мога да влизам редовно

Ако някой има нужда от помощ на Боровец работя там пътувам и време никакво

Но на въпроса ми е отговорено повече от това което съм очаквала

Безкрайна благодарност на Блед за това че буквално ми нареди пътуването нямаше да се оправим без тази помощ

Съпруга ми също е безкрайно зает благодаря от сърце

Искам да попитам отново

Къде след като видим наоколо островите от Porto Cheli да останем 3 дни на плаж и да разгледаме нещо от района много благодаря

# 97
Дали ще е възможно да минем и през Парга? А през Метеора?
Задължително искам да видим Миртос и Асос, ще обиколим, разбира се, и двата бряга на острова, няма да стоим на едно място.
Две седмици дали ще ни стигнат за цялото пътешествие, без да се пребиваме от път?
Да на всички въпроси, но Парга е съвсем близо до трасето ви, а за Метеора ще трябва да врътнете малко по завоите и да се отклоните от магистралата. Но не много, около час-час и половина в посока. Слиза се при Гревена.
Сигурно си видяла, че от Варна с новия пункт при Маказа ще е най-добре да минете оттам - качвате се на магистралата Егнатия при Комотини и карате по нея почти докрая на пътуването си. Има толове, но не са много. Има и 60 тунела Simple Smile
За непребиването от път, аз бих спала веднъж около границата - в България или Гърция, после в Метеора (разделя се добре пътят и това с разглеждането на манастирите няма да стане без нощувка). После в Парга и две нощи в южна Лефкада, защото нещата, които бихте искали да видите, преди да се качите на ферибота, основно са там.
На връщане ще го разделяш пътя по друг начин Simple Smile
Или ако не искаш толкова много спирания, може направо Метеора-Лефкада, а Парга да я оставиш за спирка на връщане.

Кайпириня,
Амолофи е чудесен плаж, но няма хотели на него. В Неа Перамос има много. За спокойни - извън най-високия сезон и уикендите...  писано е доста назад за района, има и препоръки за хотели, пробвай с търсачка първо. На 1-ва стр. има и сайт на община Кавала, който ще ти даде най-обща представа за района.

Последна редакция: ср, 16 юли 2014, 12:52 от Параход

# 98
  • Варна
Параход   bouquet Hug

# 99
Чудна ви е темичката! Ще се запиша и аз да я следя, че искаме да отскочим към септември към Тасос или нещо подобно за няколко дни.  Simple Smile

# 100
keit
Преди 5 дни пътувахме от Варна до Гърция. Минахме Ришки проход магистралата Кърджали Маказа. Втори път няма да повторим и ще си минем пак през Лесово и Турция. Вярно,  че пътя след Кърджали е перфектен, но това са 40км. Преди това от магистралата до Кърджали не е толкова добре и е бавно в предвид многото населени места, а ние бяхме в района в 8 9 сутринта. Все пак ако не ти се минава през Турция, Маказа наистина е най-добре.

# 101
  • София
keit, както писах и по-рано през юни пътят до Миртос беше затворен заради разрушенията от земетресението. А пътят от южната част на Кефалония до Асос е пренасочен през един тесен и криволичещ планински път, който в един момент дори става покрит с едни бели камъчета от близка кариера. Основният път до Асос също е разрушен от земетресението. Не ми се вярва да са ги възстановили вече.

# 102
Dechy,
стига се до Асос, а ми се струва, че и до Миртос е възможно... Verano Azul (и други хора) ходиха тая година, след земетресението, даже мисля преди вас като дати. Иначе отклонения по пътищата има.

Последна редакция: ср, 16 юли 2014, 16:31 от Параход

# 103
Bliss, права си, да бях погледнала първо първа страница.

# 104
За талона обяснявам за стотен и последен път:

НЯМА смисъл от копия, цветни, трицветни, заверени и т.н.!!! В писмото от гръцките власти(в случая в лицето на посолството в София) ясно пише, че копия не се приемат, дори и заверени. Признава се единствено оригинал, който е издаден от МВР, ламиниран и т.н.

Така че - или носете оригинала на големия талон, или, ако го нямате (лизинг и пр.), тръгвайте на риск без допълнителни документи. Тъй или иначе, досега няма проверен и/или глобен български водач на автомобил.

Общи условия

Активация на акаунт