На море в Гърция 2014 - VIII

• 56 816
  • 761
  •   1
Отговори
# 105

От рибното пазарче на Ормос си взехме прясна ципурка. Метнахме я на скара с въглища. Голяма вкусотия  Heart Eyes За утре планираме октопод пак от рибното пазарче.

Вие от кой си купувате риба? Горещо препоръчвам сергийката на Павлос. Лелята е много любезна и понеже й бях редовен клиент ми слагаше и по някой друг подарък в торбата  Heart Eyes Пробвайте фагри - това е една сиво розова риба, която е супер вкусна  Hug

Лелята ми е позната, но не мога да се ориентирам дали е на първата или втората сергия. Ние и двата пъти взимахме от втората, защото имаше по-малко хора. Зачудихме се защо всички се редят на първата, ама... Видяха ми се еднакви. Днес си взехме сьомга и един калмар Grinning Лежат в марината в момента и довечера на скарата. Мерси за предложенито за фагри. Ще я пробваме следващия път. Помниш ли колко лева е килото й? В този блог пост (линк) бях чела за тази риба, но не се замислих, че мога да я намеря на рибното пазарче:

Цитат
Таверната зарежда всеки ден от местните рибари, които лично и по море, доставят улова си – гаранция за качество и разнообразие в предлагането. От рибите най-много обичам фагри, но тя, освен че е изключително вкусна и деликатна, е едно от най-скъпите предложения в менюто. Цената й е около 60 евро за кило, което означава, че за една порция средно ще платите трийсетина евро. Въпреки това ви я препоръчвам горещо, ако сте любители на хубавата риба.

# 106
  • София
Благодарности на Параход!

# 107
При посещението в любимата на Параход Каламатианос си поръчахме фагри и цената беше 56 евро за кг. Много беше вкусна, като ни я поднесоха с лимонено-зехтинен сос. Изобщо през трите дни в Ставрос вечер пробвахме три таверни и нямам забележки към нито една от тях. Споменатат вече Каламатиатос /заради Параход  bouquet/, Капитан Манолис в Олимпиада/хората чакаха зада седнат/ и Амолтея /по препоръка на хазайката ни/ последната за Ставрос преди да стигнеш кв.Милес.

# 108
  • софия
Привет-мривет и запис   bouquet

# 109
  • Пловдив
Момичета, здравейте. Чета ви редовно и сега имам нужда от помощ. Организираната почивка с приятелски семейства се провали и оставаме само ние- двама възрастни с две деца. Имахме планове за района на Халкидики, но с другите семейства. До сега сме ходили само веднъж в Гърция и се притесняваме, че до там сами може и да не се оправим по пътищата. Затова ако може да ми препоръчате изпитани местенца в района на Кавала- за нашето семейство. Гледах навсякъде, но или са изчерпани местата или нещо не мога да се ориентирам. Гледах дори за Аспровалта и съседните плажчета, защото до там мисля, ще се справим, но отново от наличните в Буукинг нещо не мога да харесам.
Нямаме кой знае какви изисквания- по възможност близо до плаж /годен за ползване, а не отвесни скали/ и малко по-широка стая или още по- нахално с отделна спалня за родителите.
Проверих и линковете от първата страница, но се замаях от толкова информация. Та реших да попитам за препоръки. В никакъв случай не държим и да сме в хотел или нещо подобно, нито на луксозни условия.
Да се допълня: Гледам например средния ръкав на Халкидики и от вашите мнения разбрах, че Вурвуру е по-скоро като вилна зона и би било подходящо за по-голяма компания. За Никити не мога да разбера: голямо населено място ли е, шумно ли е, спокойно ли е ? Наистина имам нужда от насоки, за да взема решение.
Извинявам се за дългия пост, но наистина не съм сигурна че бих се справила сама. Повечето от вас са ходили и предходни години и си имат познати и изпитани места, но ние не.
Надявам се да бъдете благосклонни и да помогнете със съвет, а аз продължавам да чета и търся.
Предварително благодаря.

Последна редакция: ср, 16 юли 2014, 19:13 от есме

# 110
Здравейте искам да намеря подходящ къмпинг в Гърция.
Искам да си оставя караваната за цяла година или цял сезон.
Да предложите подходящо място
Знаете ли къмпинг на Ол. Ривиера ?

# 111
  • София
Мишелин, първата сергия е  Peace Аз избрах да пазарувам от нея точно, защото имаше повече хора и реших, че така стоката им застоява по-малко. Не знам дали съм права, но си е някакво лично успокоение. Не помня колко струваше фагрито точно, но по спомен рибите, които купувахме бяха на максимална цена 15-16 евро за килограм. При всички положения излиза далеч по-евтино отколкото да я поръчате на заведение  Hug

# 112
На Кефалоня се стига до всички плажове без проблем -  и до Миртос, и до Ассос, и в района на Ликсури, където са най-големите поражения от земетръсите. Не разполагам с много време в момента, за да опиша това, което не съм успяла, но мога да препоръчам на отиващите натам да се отбият в някоя фирма за коли под наем (дори да не наемат кола) и да си поискат карта на острова.Можете да си купите и от някое периптеро или супермаркет, но тези са много лесни за употреба и с ясно обозначени километри и населени места (не че километрите там са особен ориентир за изчисляване на времето за придвижване от една точка до друга  Sunglasses ).
Иначе за нощувки бих избрала района на Аргостоли (мноооого красиво градче - и уютно, и чисто, и подредено). При ходенето ми до там преди месец отседнахме във вила на 17 км. от столицата (с изключение на първите 4 дни, когато бяхме близо до Фискардо) и с лекота сновяхме навсякъде из острова. По никакъв повод не бих избрала Ласи (на срещата споменах защо, а и тук съм писала), Ликсури също, но пък  при една от обиколките си набелязах едно местенце точно на брега на морето, под летището - мнооого ми хареса.  Grinning Не искам да обещавам, но наистина ще се постарая да постна малко снимки за него .... и за други кефалонийски красоти.  Grinning

# 113
  • В светлината на слънцето
Аз да кажа и една блага дума за друга една риба - сарпа.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/74/Sarpa_salpa_.jpg
Чудна е за барбекю!  Peace С много нежно месце, една основна кост и по-вкусна от лаврака и ципурата. Килото е 8-9 евро. Peace

# 114
  • при моите деца .....
Здравейте.
Плануваме пътуване до Гърция, за първи път ще ни е
Разглеждаме различни оферти
Обмисляме следните, ще се радвам, ако някой може да сподели мнение за плажовете на съответните места, евентуално населените места....
http://www.booking.com/hotel/gr/ydna.bg.html?aid=366745;label=ke … 0e98eefd8da490eX1
http://www.booking.com/hotel/gr/anatoli-polichrono.bg.html?aid=3 … 6d9392ab459a29fX1
http://www.booking.com/hotel/gr/villa-bianca-studios.bg.html?aid … 9d9b93eed78afb9X1

Предварително благодаря!

# 115
 Привет от Лесбос! Пиша ви от таверната на поредното забутано гръцко село, в което съм на път да се влюбя. Тя май работата вече стана. Тук съм от снощи след 3-дневно мотане в Турция, което за мен си беше чиста загуба на време. Та снощи по тъмно се добрахме до острова и успяхме за отрицателно време да си намерим настаняване. Имах набелязани в мислите си две-три места и уцелихме още първото. В северния край на Лесбос съм, в планината, в малка къща със зашеметяваща гледка към морето и най-романтичното градче на острова - Моливос. Та, накацалите един върху друг червени керемидени покриви на Моливос и приказната Генуезка крепост, нощем цялата в светлини, ми пълнят погледа. Звуците тук са тези на тишината. Само птичи песни! Понякога лае куче. Само понякога...Мирише силно на смокини и билки. Такъв упойващ аромат на смокини не съм усещала никога! Прибавям към идилията таверната в близост ( стотина метра), която ни храни здраво, по гръцки, точно по моя вкус. Никак не ми се мърда от тук, но утре ще се наложи да потърся плажовете. Информация трябва да ви давам!

# 116
Привет от Лесбос! Пиша ви от таверната на поредното забутано гръцко село, в което съм на път да се влюбя. Тя май работата вече стана. Тук съм от снощи след 3-дневно мотане в Турция, което за мен си беше чиста загуба на време. Та снощи по тъмно се добрахме до острова и успяхме за отрицателно време да си намерим настаняване. Имах набелязани в мислите си две-три места и уцелихме още първото. В северния край на Лесбос съм, в планината, в малка къща със зашеметяваща гледка към морето и най-романтичното градче на острова - Моливос. Та, накацалите един върху друг червени керемидени покриви на Моливос и приказната Генуезка крепост, нощем цялата в светлини, ми пълнят погледа. Звуците тук са тези на тишината. Само птичи песни! Понякога лае куче. Само понякога...Мирише силно на смокини и билки. Такъв упойващ аромат на смокини не съм усещала никога! Прибавям към идилията таверната в близост ( стотина метра), която ни храни здраво, по гръцки, точно по моя вкус. Никак не ми се мърда от тук, но утре ще се наложи да потърся плажовете. Информация трябва да ви давам!

Ана Бел, с колата ли сте или я оставихте в Турция? Давай сведения за логистиката Peace - от къде хващате ферито, цени, разписания и т.н.

# 117
  • София (Възраждане)
Горното звучи заразително!  Peace

Подсеща ме да попитам разните ферита от Турция до гръцките острови допускат ли и МПС-та?
Струва ми се, че на тези от Мармарис до Родос и от Бодрум до Кос автомобили не се качват?!

ПП. Адимар, писали сме едновременно.

# 118
 С колата сме. Ферито се хваща в Айвалък. Цените и разписанията на турците не ги схващам много. Всеки ден има ферибот до Митилини, понякога и по два дневно (в 9 и 18 ч). Ние платихме 120 евро за кола и двама души за отиване и връщане. Друга агенция за билети ни поиска 130 евро в едната посока за същото фери. Не обясняват защо. Пътят е час и половина.

# 119
  • София
Надявам се да бъдете благосклонни и да помогнете със съвет, а аз продължавам да чета и търся.
Предварително благодаря.

есме Нямаше нужда от тези думи, нали за това сме тук...
Имаш повече страхове, отколкото е нужно, спокойно. Тези 300-400 км. ги приеми, сякаш отивате на нашето море, или още по-добре. Ще се справите, сигурна съм.
Споменаваш три места, а те са десетки.
Вурвуру, донякъде си права, почивка без развлечения, обиколка на плажове. Без център и търговска улица.
Аспровалта, голям плаж, близко и ниско бюджетно/доколкото е възможно/, има си всичко, но много от хората не го харесват.
Никити, началото на зеления полуостров, не е малко, необходимото е налице, плаж-един от най-големите и хубави, отходна точка и за всички останали. Тук плажове да искаш, ето ги:
http://sithoniagreece.com/halkidiki/beaches/?multi_city=0
По важното е за кога търсиш и за колко ?

* Боби * И трите хотела не са на плажове, за тях мога да ти подскажа, ако това е решението.

Mooimeiske Бодрум-Кос има за автомобили, ползвали сме ги два пъти.
http://www.bodrumferryboat.com/en/prices.asp

Robi41 Не разбирам от къмпинги, но до един от последните ни хотели на Олимпийска ривиера имаше според мен много хубав и на прекрасно място, ще потърся снимките да видя името....

Elito1976 Може да останете на Толо. Относно разглеждането, виж и другата тема, писано е, да не се повтаряме.

Общи условия

Активация на акаунт