На море в Гърция 2014 - VIII

• 56 796
  • 761
  •   1
Отговори
# 120
  • София
E, aз явно съм много тъпа щом с GPS и с карта стигнах до Асос по най-проблемния път (става въпрос от посока Агия Ефимия), а пък до Миртос не успях...За Миртос вероятно е имало и друг път, но в Диварата стигнахме до един затворен път след табелата за Миртос без никакво отклонение към друг път, питахме един местен грък и той недвусмислено ни каза: "Myrthos close". И на мен ми се видя странно до една от основните им забележителности да няма достъп.

# 121
 Anna bel,
като те чета ми идва само да кажа-"Разказвай,разказвай още ", но ще имам търпение.
Пълноценна почивка ти желая!

# 122
  • София
Anna Bel, стигнали сте до любимото ми село!!  Но не се застоявайте прекалено, има още и то по много Simple Smile

# 123
Айде сега - нова дилема Close Тъкмо се бях кротнала в изучаване на Лимнос, вкарахте ми нова муха Mr. Green Давайте съвет - Лимнос или Лесбос Rolling Eyes То е ясно, че "и двете, дядо попе, и двете", ама кой пръв да почета newsm78 Хайде, познавачки-пътешественички, кой е с повече плюсове в класацията ви?

# 124
  • София
Обмисляме следните, ще се радвам, ако някой може да сподели мнение за плажовете на съответните места, евентуално населените места....
Предварително благодаря!

* Боби *
Ето, това което ти трябва:
Посиди плаж
Неа Скиони плаж
Полихроно плаж
Както се казва, Без думи...
Виж, прецени и питай спокойно.

# 125
  • при моите деца .....
Благодаря, Bled!
Хубави са плажовете.
А дали са много отдалечени вилите от плажа?
В кое от населените места е най-подходящо за малко дете?

Дъщеря ми ще излиза за първи път в чужбина...
много се вълнува....
Искам да й хареса.... а и да се побера в скромен бюджет....

Колебая се кое да избера...

Благодаря много за отзивчивостта.

# 126
dechy, не си тъпа в никакъв случай - на острова ориентацията наистина на места е ... по усет, защото нито табели има, нито хора, които да попиташ.  Simple Smile Главният път все още е в ремонт, но по обиколен се стига до Миртос. Вие бяхте само за няколко часа и всяка минута ви беше ценна, но ние смело се лутахме и изследвахме и козите пътеки.  Hug
Ани, спри се вече!   Crossing Arms Кажи нещо криво бе жена, стига само си палила фитилите на четящите тук, че то някои от нас и без планиране тръгват.  Hug Hug Hug

# 127
Verano, криви неща мога да разказвам много за първите три дни от почивката ми преди да се кача на ферито за Лесбос. Ама няма да спамя темата  Simple Smile Hug Hug

# 128
Хайде и аз да се разпиша. Върнахме се от Сарти. Голям вятър. Бяхме в хотел Баракуда и сме доволни.
После още 3 дена в Неос Мармарас. Много народ. Водата беше леко мръсничка.

# 129
  • София
* Боби *
Да, и трите са доста отдалечени.
Най-далече е в Посиди, въобще защо се води там, като е почти в Каландра.
Но пък от тук имате възможност да слизате на два плажа...
В Скиони е май последната къща от селището. Малко селце, с пристанище, няколко таверни, има и хубави хотели, цветя, плажа го видя.
Тази в Полихроно е на основния път. Това, което ще го кажа е заради детенцето. На другите места и селца ще му е скучно, заради него бих избрала това. От всичките, само тук може да се намерят някакви развлечения за него при разходките. Плажа не е лош, но се пренаселва в силния сезон, пълно щастие няма. Но има възможност да се ходи и на други.
Имам снимки от всичките селца, ако трябва...

# 130
Ана Бел,
толкова хубаво звучи.
Щастливци сте вие, най-неблагородно ви завиждам.

Eсме,
кога ще пътувате? Не се притеснявай за пътя до Халкидики или изобщо, където и да е в близка Гърция. Всичко е много добре отабелено, със знаци на гръцки, 50 метра по-късно - и на латиница. Няма нужда да се ограничаваш с Кавала и Аспровалта, спокойно ще се оправите и по ръкавите. Маршрута сме го писали точка по точка мноого пъти, колко му е още веднъж Simple Smile

* Боби *
,
ако ще пътувате сега, скоро, във висок сезон, Полихроно категорично не го препоръчвам. На плажа е.. тъпканица. От другите две, което и да избереш, горе-долу е все тая. Щом си с малко дете, на плаж ще ходите с кола. Бианка сигурно си видяла, че има детска площадка с доста съоръжения в двора. Ние в първите 2-3 години на дъщеря ми гледахме такива все да избираме Grinning

Последна редакция: ср, 16 юли 2014, 23:57 от Параход

# 131
  • София
Robi41
Открих къмпинга, името му е Kristi, от тези снимки, които съм си щракала около хотела:
ТУК
Намира се на страхотно място за тази цел, сянка и отсреща огромния плаж между Паралия и Акти.
Спокойствие, нямащо нищо общо със съседната Паралия Катерини. Тя ще ви служи за разходки вечер.
Ето тук го открих и съответно карта за него:
http://www.eurocampings.co.uk/greece/central-macedonia/katerini/ … te-kristi-112313/
В този сайт виждам, че има още няколко къмпинга наоколо, виждат се на картата.

# 132
  • София
здрвейте хора,  Laughing
Преди 10 дни се върнахме от Каламици на Ситония. Много ни хареса, но за съжаление само за седмица. Бяхме отседнали в Ирене хаус, а се харанехме в близката таверна, която беше в същия двор. Въпреки това не беше шумно или неприятно. А плажа буквално на 20 метра. Горещо препоръчвам.  smile3521 smile3521 Разбира се ходихме до Порто Кофу и Сарти. Толкова ми хареса, че сега търся нещо за началото на Септември.

Моля препоръчайте изпитан апартамент близо до плажа на Ситония, понеже сме с бебе и кака на 7 и е голям панайр при нас.  Laughing
А, и как е плажа в Агиос Николаос? С пясък ли е, дълбоко ли е, става ли за деца?
Благодаря Ви   bouquet

# 133
Да се похваля, че вече имаме резервиран хотел в Олимпийската ривиера. Петър каза, че там е хубаво и одобри. е, сега остава да чакаме 4 септември Simple Smile.

# 134
Geryger,
Агиос Николаос не е на морето, а леко във вътрешността.
Като негов плаж се води Трани Амудя (ще го срещнеш и като Ливрохио) - североизточно от пристанището Ормос Панагияс, голям, дълъг, широк, пясъчен, хубава вода, всичко му е наред.

Общи условия

Активация на акаунт