На море в Гърция 2014 - VIII

• 56 772
  • 761
  •   1
Отговори
# 135
Последно и аз резервирах в http://www.booking.com/hotel/gr/elizabeth-s-house.bg.html?aid=37 … 9e1a5323e3a61d4X1.
Ще сме там до неделя(20.07).Ще се радвам на съвети за хубави таверни в  близост и кой плаж да изберем - по-див за предпочитане. Нещо Вурвуру ми е в главата, струва ли си да се ходи специално до там като сме за 2 дни?

Бих искала също да помоля за съвет и кой път да изберем( тръгваме от София).

# 136
  • при моите деца .....

* Боби *
,
ако ще пътувате сега, скоро, във висок сезон, Полихроно категорично не го препоръчвам. На плажа е.. тъпканица. От другите две, което и да избереш, горе-долу е все тая. Щом си с малко дете, на плаж ще ходите с кола. Бианка сигурно си видяла, че има детска площадка с доста съоръжения в двора. Ние в първите 2-3 години на дъщеря ми гледахме такива все да избираме Grinning
Ще пътуваме началото на септември....
Дано не е тъпканица.

# 137
  • София
Параход,

понеже беше споделила,че с дъщеря ти сте пътували до Гърция от както е бебе имам въпрос относно храненето на едногодишно бебе.Необходимо ли е от тука да се носят пюрета, там кухнята подходяща ли е за бебенца?Вие как се изхранвахте с нея?Ако смяташ,че въпроса ще спами темата, моля те да ми отговориш на лични, но аз все си мисля,че ще е полезно и за други мамита, които за пръв път ще пътуват с бебоци Simple Smile

# 138
  • София
Не съм Параход, но и аз ще споделя /и друг път съм писала/ - с моето детенце посещаваме Гърция откакто беше на 8-9 месеца, в супермаркетите има всякакви каши, някои от тях си купувах за България, защото много й харесваха. Купувала съм и съм й давала и кисело мляко, готвила съм й леки ястия със зеленчуци /винаги избирахме студиа с кухни/, а когато беше на годинка за първи път й дадох да опита и готвена храна от ресторант. За първите дни си носех замразени манджи от България. Досега не е имала стомашни неразположения вследствие морските ни почивки. Нямам спомен да съм срещала детски пюрета по магазинити, май се продават в техните аптеки, но може би някой, който е купувам такива ще се включи.

# 139
  • Варна
При посещението в любимата на Параход Каламатианос си поръчахме фагри и цената беше 56 евро за кг.

Не смесвайте рибата от лодката или от сергията с цената в псаротаверната!!!
цени  в Полигирос , Неа Моуданя , Никити..............на сергията:
скариди-14  евро
гаврос - 5
хионес - 10 до 14
лаврак - 9
колиос(скумрия)-5
барбуна -5
сарпа - 5- 6
сафрид -5
паламуд - 5
меланорги -7 до  10
мелона- 5
просфирис - 1
пастърва - 7
сьомга филе- 14
липиния - 5 евро
цената в псаротаверната на повечето  риби е на килограм.Най- консумираните ципура и лаврак са около 45 до 55 евро като си ги избирате сами от витрината.Примерно избирате си парче което ви го теглят 800 гр. Пекат ви го и ви го сервират със зехтиново лимонов сос , салати , пържвни картофи хляб и десерт и всичко това ви го таксуват 40 евро примерно.

# 140
  • Варна

* Боби *
,
ако ще пътувате сега, скоро, във висок сезон, Полихроно категорично не го препоръчвам

Ще пътуваме началото на септември....
Дано не е тъпканица.

Около 25-28 август в Гърция сякаш бомба пада.Всички деца и студенти в Европа и Русия на 1 септември са на занятия.След 1 септември(и до 15 юни щото тогава почва ваканцията)  натовареноста в курортите е 20- 30 % от юли/августовската.

# 141
  • Варна
понеже беше споделила,че с дъщеря ти сте пътували до Гърция от както е бебе имам въпрос относно храненето на едногодишно бебе.Необходимо ли е от тука да се носят пюрета, там кухнята подходяща ли е за бебенца?Вие как се изхранвахте с нея?

Внучката и внучката почнаха да ходят  в Гърция за 1 път на 10тина месеца .Нагъваха здраво печен лаврак и ципура , много им харесваше хляба им , хранеха се със всичко от нашата храна.Ама всички деца са различни .Simple SmileВнучката и внука са много по ящни и лакоми от майка си и леля си  Laughing

# 142
  • София
Абе хора,кога изписахте толкова страници #Crazy Благодаря за новата тема ,Параход  bouquet
Аз за септември резервирах на Ситония,този уикенд си набелязах студиото,взех визитка и човекът ми запази студио за септември,малко ме притеснява че не иска пари предварително. До сега не ми се е случвало  Simple Smile

# 143
Деска81,
и моята дъщеря е пътувала в Гърция от 8-месечна, като на Туцка.
Пюрета в техните магазини продават само на Нестле и изборът е ограничен. Така че не са вариант. Говорила съм с местните, те не ги ползват - бабите готвят. Носила съм малки количества пюрета от България - по едно за ден, имах си една специална винилова чантичка за 6 бр. Grinning Памперси има доволно наличие и разнообразие, купувала съм ги оттам, за да не мъкна цели пакети.
Каша също съм носила по една кутия на пътуване, да има - не съм запозната с асортимента на каши в магазините.
Обикновено сме отсядали в студиа с кухня, сутрин й правех попара, мюсли с кисело мляко или с бисквити, кус-кус, с продукти купени от селския магазин. Плодове също. На по-голяма възраст - и филия с нещо. По-сериозно готвене на почивка никога не съм предприемала (освен чат-пат барбекю и рязане на салата, но това не е към бебешката тема Simple Smile)
Опитвала е по малко ресторантска храна - печена риба, мусака, хляб (и много ги хареса), още на първите си пътувания на 8-10 месеца, но си ядеше основно кърма и пюрета тогава. Второто лято (била е на 1 г. 8 мес.) вече беше изцяло на кръчмарско изхранване, като изключим закуската.
Така е и досега. За 6 години никога не е имала стомашни неразположения, аз съм имала 1 или 2 пъти Grinning
Писах тук, защото не ми се струва офтопик, много хора пътуват или искат да пътуват с малки деца, а се притесняват. Може би защото моята дъщеря е дългокърмена + от бебе е много ящна, а и поради моите лични кулинарни страсти към Гърция, но никога не е било проблем. Пътували сме и в други страни с малко дете - Кипър, Чехия, Австрия, там е малко по-тъпо, но пак няма драми.

Последна редакция: чт, 17 юли 2014, 11:07 от Параход

# 144
Здравейте.Дъщеря ми ще има рожден ден точно когато сме на почивка
близо до  Nea Moudania.Някой може ли да ми каже от къде мога да
купя торта.Видях, че е голям град.Би трябвало да има сладкарници.
Ако може да ми препоръчате нещо много ще съм ви благодарна.

# 145
есме, и аз като останалите момичета, смятам, че излишно се притеснявате за ориентацията и оправянето в Гърция  Rolling Eyes Наистина има достатъчно табели, и винаги след гръцката следва и табела на английски  Peace Пътя до Халкидики е идеален и не е много, така, че дори и да се отклоните нейде ....най-много да врътнете някой километър в повече  Mr. Green бързо ще се усетите  Wink А пък и с тези GPS-и вече е още по-лесно  Peace И ние в началото сме правили някоя и друга отбивка като отплеснем, но никога не е било фатално....
Спомням си като ходихме на Антигони бийч в Агиос Николаос....първо се качихме в селото, което е по нагоре и мъжа ми подпали "моторa" какъв хотел съм букнала морски или планински .....и после оттам фучейки запердаши с мръсна газ и стигна почти на завоя преди Атон  Joy без да ме чува, че сме подминали  Mr. Green и после естествено се връщахме 20 км от Пиргадикиа  hahaha
...след първоначалния шум, после естествено се посмяхме.....така, че с карта и питане и до Цариград се стига, както казват бабите  Wink действайте смело.... пък ние ще помагаме ........сори за спама

# 146
  • София
Хайде, момичета.  Grinning
Хубаво време на всички пожелавам, че вижте тази година тук какво става. Аз не мога да се стопля както трЕбЕ в тая София. Та за това в събота пак стягам куфарите за Гърция. както казват моите колежки "Кога успя да ги разхвърляш, та пак ги събираш?"  Mr. Green Това е, отиваме на топло и хубаво. като е лято и за нищо друго не искам да мисля (и..не мисля  Blush) освен за Гърция.

Много полезна информация за сергийката в Ормос Панагияс.  Peace Ще се възползвам вероятно още в неделя.  Grinning
А плажа на Трани Амудия е малко дълбок за по-малки деца. Ние си го харесваме много.  Laughing И .. пак там отиваме.  travel   grinning039

# 147
  • София
Спомням си като ходихме на Антигони бийч в Агиос Николаос....първо се качихме в селото, което е по нагоре и мъжа ми подпали "моторa" какъв хотел съм букнала морски или планински .....и после оттам фучейки запердаши с мръсна газ и стигна почти на завоя преди Атон  Joy без да ме чува, че сме подминали  Mr. Green и после естествено се връщахме 20 км от Пиргадикиа  hahaha
И ние явно сме минавали по същия планински път до Агиос Николаос, но в търсене на Кротири бийч. Аз бях обвинена в същото. После открихме, че то си имало и крайбрежен път, ама отбивката за него е след отбивката за планинския път с табела "Аг. Николаос".

# 148
  • В градината...
Нещо интересно, което научих от мои познати за тези, които нямаме много време да отделим за почивка и не можем да я плануваме. Ходят в Златоград /там отсядат в някакъв комплекс/ и всеки ден ходят на плаж в Гърция, казаха, че било супер. Имало някакво автобусче, което ги кара всеки ден. Да сте чували за този случай  Thinking Така си спестяват и пари от двойните цени по заведения и магазини в Гр.

# 149
Привет приятели! Наближава денят, в който ще се отправим към заветната Парга и имам някои питания към запознатите между вас.Тъй като наскоро се разделих с личната си кола се налага да пътувам с тази на роднина, който обаче е в чужбина и не може да ми извади пълномощно.Дали ще имам проблеми от гръцка страна, ако тръгна без документа при положение, че големия и малкия талон ще са при мен?
Другия въпрос, който имам е свързан с зелената карта.Задължителна ли е и мога ли аз да се сдобия с нея на въпросната кола без да се налага подписа на собственика?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт