На море в Гърция 2014 - VIII

• 56 752
  • 761
  •   1
Отговори
# 165
Зелена карта - не.

Пълномощно - най-вероятно ще имаш проблеми, ако те спрат.

Благодаря за инфото!Ще търся някакъв начин да попълня пълномощното.Иначе резервацията ми изгаря Rolling Eyes

# 166
  • София...........
Здравейте Simple Smile
Да се разпиша и аз в новата тема от Иерисос, за съжаление в дъждовен ден... Повече ще пиша по-късно, че малчо ми дърпа таблета

Дай инфо, моля, колко точно е стръмен брегът там.  Злобя се аз на едно самотно къще в района, а мъжът ми ме контрира, че ако било дълбоко нямало да е куул за децатаь пък аз си мисля, че точно това ще е куул Mr. Green..??

Mooimeiske, Не е стръмен брегът, а просто става по-бързо дълбоко. Моя малкия син е на 6 годинки и не сме имали проблем на никой от посетените плажове. Най-кофти като дълбочина са Какудия и Иерисос плажа, но пък си намерихме няколко много добри плажа - Wet Dreams (препоръчан от Параход - много благодаря), Комица, Девелики и най-на първо място слагам Аликес на Амулияни ...

# 167
  • София
И аз най-сетне стигнах до темата - та, и аз да благодаря за страхотното изкарване на срещата миналата седмица Simple Smile Водихме си бележки за дестинации, които трябва да се посетят, тъй че май ще има още една Гърция това лято Simple Smile

# 168
Здравейте дами!Мислим с детето да отидем до Паралия Катерини  от 31.08  за седем нощувки със закуска.Хотелът е PORTO DEL SOL HOTEL 3* сумата е 430лв. на човек,пътува се с автобус.Имате ли мнение за хотела, какво е курортното селище и какво интересно може да се разгледа наоколо.Благодаря ви!

# 169
Ikafeto, селището е приятно, на главната улица има много ресторантчета, повечето и с български менюта. Има туристически агенции, които организират еднодневни екскурзии, също така има градски автобус, с който може да стигнете до града Катерини.
За хотела не мога до дам отзив.

# 170
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
Нямам възможност да изчета всичките теми, в които съм сигурна, че ще намеря отговора на въпроса си, затова стрелям направо  Embarassed. Предварително се извинявам, ако вече е обсъждано!
Ние сме семейство с две деца и баба, които искаме да се насладим на страхотните гръцки плажове.
За първа година се ориентираме към Гърция, досега почивахме в другата ни южна съседка - Турция.
Харесахме си Керамоти, от гледна точка , че е близо и чух страхотно отзиви за плажа. За съжаление не намерихме свободни места...
Следващото място, към което се ориентирахме, беше Ситония - Ормос Панагиас, Никити.., но и там ударихме на камък.
Та молбата ми е, ако може да ни препоръчате място с хубав плаж (пясъчен), до 500-550 км. ( това от Пловдив). Търсим си по-скоро апартамент с градина, където децата да могат да играят и прилични условия.
Благодаря предварително  Hug!

# 171
Някой може ли да ми подшушне на ушенце някакво евтинко място за един уикенд в района от Кавала до Олимпиада, никакви претенции нямам, само да има топла вода и хладилник, и плаж наблизо, естествено Laughing
Пешо,
ти нали даваше мейла на някаква леля из района, ако съм запомнила правилно newsm78

И аз си ровя де, от половин час пиша мейли, а утре започвам да звъня.

Последна редакция: чт, 17 юли 2014, 21:36 от evhen

# 172
...цената е 30евро. Дали има някаква уловка? Някъде в района имаше летище сякаш?

Намирам добри оферти за Влахата, Ликсури, Лурдата, какво е положението там?
Не, няма уловка.  Simple Smile Заради земетресенията през февруари много резервации са анулирани и цените са доста ниски на места. В началото на юни имаше студиа и по 20 евро на нощ. Лурдата е залепено за Влахата, но малко по-ниско и по-близо до морето. От другата страна на Влахата, в посока Аргостоли, е Мусата - провери и там.  Peace Точно този район  с тези селца и другите към столицата е много красив и удобен за обиколки и плажуване. Сещам се и за Каравомилос (до Сами и пещерата Мелисани) - прекрасно уредено китно селце на брега на морето и определено без баири  Simple Smile, с кипри студиа и цветни дворчета. Искаше ми се да снимам, но така и не успях. Не знам какво се предлага в нета за там като места за пребиваване, не съм търсила, но минавайки през селото видяхме доста вилички и къщи с надписи "под наем".
Ликсури и района ... поангликанчено ми се видя, но пък там е таверната на Спиро (на плажа Ваца).  Wink На всеки час има ферибот Ликсури-Аргостоли (вози и коли, че и автобуси даже, не само хора  Grinning ) - много удобно, ако искате да спестите време и път.
А, и нещо друго - ако се позиционирате в района на Мусата, ще бъдете съвсем близо до Песада (кейчето, от което тръгват корабчетата за Закинтос) и съответно до едно от двете ни любими и прекрасни плажчета (ако се върнеш назад в постовете ми - снимката с играещите волейбол в едно заливче).
Параход е права за самолетите - изобщо не са пречка за спокойна почивка!  Peace

# 173
  • София
IKAFETO
Robi41

/ Robi, жена съм, отдавна излязла от зоната момиче/
Питането е за едно и също място, района на Паралия. Недолюбвано място от много тук, от мен не. Харесвам всичко на територията на Гърция и извличам положителни неща, дори от лошите.
Хотелът за който питаш е последния в селището от към широкия и дълъг плаж до Акти. Намира се точно накрая, на кише, както се казва. Срещу него обаче няма плаж, а е пристанището на Паралия, което пък е нужно на Robi41, ако трябва да си паркира доколкото разбрах лодката ли, яхтата ли? Но веднага след порта, започва безкрайния плаж. Ако искаш ще открия снимки и ще ти го покажа нагледно, хотелът на IKAFETO, също. Все съм го хванала някъде, минавайки десетки пъти от там за разходки в селището.
Тази ивица плаж, път и тротоар е най-хубавата в района, както за разходки, за плаж и спокойствие.
IKAFETO, от тук към курорта започва стъргалото, по две улици, пълни с магазини и заведения. Вашето място е сравнително спокойно, относно всички останали, които са в самото селище. Хотелът не е стар/има много такива/, под него има красиво заведение, малко по- надолу страхотна таверна.
Обратно, вече на празното място се разполагат забавленията за деца, но не са точно срещу хотела, не се притеснявай. Там минава и обиколния път, стая от към него, може да е малко шумна, но колите са малко…
Robi41, минавайки покрай тези детски игри, после малко барчета, хотел с 5-6 басейна, и излизаме на широки поляни, зад които, между дърветата е въпросния къмпинг. До него е един от най-хубавите хотели в района, в който бяхме наскоро.
От порта за яхтичката до къмпинга е около 1000 метра.
IKAFETO, от хотела до там също, а обратно до центъра/църквата/ пак толкова. Точно където започва търговската крайбрежна улица има една малка невероятна черквичка, а срещу нея сладолед на корем…. И от там надолу, празно място няма.
Всъщност, сега ще ви го покажа нагледно на картата:
https://www.google.com/maps/ms?msid=205018101700109706779.0004fe … 0.038321,0.084543
Това е, ако имате въпроси питайте, а аз ще потърся снимки… 
Ще ти отговоря и на въпроса, какво може да се види наоколо, ще ти ги пусна на лични, тук съм ги писала…

# 174
  • София (Възраждане)
Здравейте Simple Smile
Да се разпиша и аз в новата тема от Иерисос, за съжаление в дъждовен ден... Повече ще пиша по-късно, че малчо ми дърпа таблета

Дай инфо, моля, колко точно е стръмен брегът там.  Злобя се аз на едно самотно къще в района, а мъжът ми ме контрира, че ако било дълбоко нямало да е куул за децатаь пък аз си мисля, че точно това ще е куул Mr. Green..??

Mooimeiske, Не е стръмен брегът, а просто става по-бързо дълбоко. Моя малкия син е на 6 годинки и не сме имали проблем на никой от посетените плажове. Най-кофти като дълбочина са Какудия и Иерисос плажа, но пък си намерихме няколко много добри плажа - Wet Dreams (препоръчан от Параход - много благодаря), Комица, Девелики и най-на първо място слагам Аликес на Амулияни ...

Благодаря за отговора. Благодаря и на Туцка  bouquet
Къде е Ует Дриймс, има ли го по картите точно с това име?

# 175
  • софия
Верано, с голям интерес те чета. Щеше да ми е много приятно и полезно да се видим на живо на срещата и да те слушам. Имаш ли някакви конкретни предложения за настаняване?
Иначе гледайки картата и аз се насочих за този район за второ настаняване, първото ще е по- на север.
Не зная дали има отлив, но поне в букинг почти всичко е разпродадено за средата на септември.

# 176
На Букинга не разчитам (само си разглеждам възможности за настаняване, никога не съм резервирала през него), а особено не му вярвам, след като през ноември (преди 2 години) изписа, че в един смотан хотел в Сандански, японци току-що са направили резервация.  Shocked  Shocked ShockedЕ нямаше японци! И други гостуващи на хотела нямаше, освен нас.  Grinning (Но... имаше принудителна смяна на спалното бельо по мое настояване, защото то просто си беше поело ароматите на предишните обитатели на стаята и заради  тъмните му тонове, персонала явно беше преценил, че може да мине и без смяна.  Close)

# 177
  • София
Robi41, разбрахме за хотела, хайде вече да си дойдем на думата. Ето тук има карта на къмпингите в Гърция, a на първа страница има 4 линка с къмпинги. Аз лично като заклет къмпингар по душа не препоръчвам района на Катерини. Къмпингуването за мен е свобода, далеч от навалица и суета, а Катерини някак си не може да ми го предостави. Като харесаш някой къмпинг, питай за отзиви. Ако не тук, то има няколко форума за къмпингуване, където ще намериш адекватен отговор  Peace

# 178
Bled,още веднъж ти благодаря!Ще пътуваме,по принцип си живеем на море,но имаме нужда от Гърция! Simple Smile

# 179
  • София...........
Здравейте Simple Smile

Дай инфо, моля, колко точно е стръмен брегът там.  Злобя се аз на едно самотно къще в района, а мъжът ми ме контрира, че ако било дълбоко нямало да е куул за децатаь пък аз си мисля, че точно това ще е куул Mr. Green..??

Благодаря за отговора. Благодаря и на Туцка  bouquet
Къде е Ует Дриймс, има ли го по картите точно с това име?

Mooimeiske
, тръгнахме от Иерисос към Комица и около Неа Рода (малко преди ако не се лъжа) има реклами на отбивката за Wer Dreams.

Общи условия

Активация на акаунт