На море в Гърция 2014 - VIII

• 56 731
  • 761
  •   1
Отговори
# 225
Milah  така беше нали Много благодаря за писмото  точно такова нещо ми трябва  Може ли някакъв адрес или нещо в интернет  за да комбинирам с това което ми даде Блед
Неа перамос беше до Кавала нали   точно ще се комбинира и с този в Аспровалта   Ахил
Искам и да питам Блед и другите  къде да отседна най-добре около къмпинга в Паралия Катерини  трябва ми хубаво местенце  не някоя катакомба

# 226
Здравейте,ние преди малко минахме гръцката граница и се прибираме вече. Бяхме във Вурвуру. Изкарахме доста доволно, една седмичка. На тръгване сутринта за малко да се разплача. Много ми харесва в Гърция...  Heart Eyes Обаче в българската страна е много кофти положението Sad На места се движим с 30-40-50 км в час, при ограничение 90 км/ч.
Идващата седмица ми се иска да отскочим за няколко дена към Керамоти, но през Маказа. Има ли други селца освен Керамоти, които да си струват?

# 227
Момичета, не откривам достатъчно каквато и да е информация за остров Лимнос newsm78 На първа страница е даден само някакъв фен-сайт на почитателите на Лимнос, който е доста оскъден Rolling Eyes Дайте някакви насоки къде да търся повече инфо

# 228
     И моя въпрос е свързан с Лимнос. Има ли пътували с ферибот от Александропулис до Лимнос , за да споделят как са цените и колко горе-долу трае самото пътуване?

# 229
Кавала- Лимнос (2013 г.): една посока - 53 евро за кола, 17 на човек.
От Александруполи ферибот няма.

За острова има доста писано назад в темата, ползвайте търсачка (среща се и като Лимнос, и като Лемнос) или се обърнете към Ана Бел, Таня67, Понтес (2 от тях са на път в момента, но скоро ще се върнат и ще имат повече време да отговарят на въпроси).

Роби,
mentally challenged ли си, или клакьор на определен потребител? Ако второто, много ниска топката, обижда интелигентността на останалите списващи.

# 230
  • София
Момичета, не откривам достатъчно каквато и да е информация за остров Лимнос newsm78 На първа страница е даден само някакъв фен-сайт на почитателите на Лимнос, който е доста оскъден Rolling Eyes Дайте някакви насоки къде да търся повече инфо

Toчно от сайта си набелязахме местата, които искаме да видим. Има много клипчета в него и се добива реална представа какво може да се очаква от дадено място. Не знам какво точно те интересува. Ние си падаме най-вече по природни забележителности. Затова и посетихме "пустинята", Фаракло, една църква в скалите. Опитахме се да видим отблизо и ятата с фламинго в едно от езерата, но така и не успяхме да се доберем съвсем близо до тях. Плажовете ги "уважаваме" само с 1-часово топване някъде по път и не съм много информирана по въпросите с бийч-барове, шезлонги, чадъри, фрапета и т.н., но все пак мога малко да помогна.

Пустинята я оградих в кавички, защото малко се разминаваше с очакванията ми. На снимките изглеждаше наистина като пустиня, а всъщност не е голяма (това ми беше ясно), прекалено посещаема и поради липсата на дъжд и вятър, следите от стъпки бяха навсякъде. Изобщо нямаше гладко място.  Grinning Близо до пустинята е плажът Гомати. В единият му край имаше бар и съответно хора (примерно 3-4 коли), но в другия край бяхме единствените посетители. Невероятно фин пясък и топла вода. Обаче самото море беше мътно. Всъщност на Лимнос няма много плажове с прозрачна вода като на други места.

Фаракло е нещо уникално. Първоначално си мислех, че е само един нос, но се оказа, че е цяла местност. Дори първия път не успяхме да видим образуванията, приличащи на лунен пейзаж, които беше показвала Анабел и след като я тормозих с въпроси, отидохме втори път и ги открихме. В този участък е добре да се мине по всяко пътче, което води до морето - навсякъде са различни скални красоти.

В момента не се сещам за името, но пак в клипа от фен страницата се споменава нос с шарени скали. И там беше много хубаво. Там имаше и малко повече хора, но несравнимо с туристите на Халкидики.  Wink

Църквата в скалите (пак от клипа) се оказа, че почти няма гледка към морето както си мислех. Интересно беше, но се ходи повече от час до нея и е пек. Обаче при нас доста подухваше и почти не усетихме пека.  Laughing

Имай предвид, че бяхме в топ сезона (края на юли-началото на август) и имаше плажове без никакви хора. С други думи - за нас беше прекрасно.

Кога заминавате? Ако не ме домързи, мога да направя албуми със снимки, за да добиеш представа, но ми трябва време, че са много, а и вече не на всички места помня имената.

За цените на ферибота Параход е писала, а пътуването е 5 часа.  #Crazy  Особено проблемно е връщането, защото фериботът идва от Лаврио. При нас дойде с около 2 часа закъснение. Съответно вместо да пътуваме в нормално време, в Кавала стигнахме около 20,30 часа. И понеже сме ненормални, вместо да си потърсим място за спане, тръгнахме да се връщаме през Златоград - Смолян - Пловдив. Пътуването беше кошмарно. И завоите в Гърция бяха гадни в тъмницата, но "главния" път Смолян-Пловдив оглави класацията за кошмарен път без абсолютно никаква маркировка.  Sad

# 231
Таня, благодаря ти  bouquet Просто отсега събирам информация, ако отделим време - през септември ще наптавим още една ваканция. Ако ли не - догодина май това ще е дестинацията. Огледах сайта от първа страница, прочетох някои неща, но защо никъде не срещнах цитираните от теб клипчета  newsm78 Аз ли нещо недовиждам....би ли ме упътила, плийз.  Praynig Ако може линк към сайта, дали е същият ....

Последна редакция: нд, 20 юли 2014, 15:17 от адимар

# 232
  • София
Таня, благодаря ти  bouquet Просто отсега събирам информация, ако отделим време - през септември ще наптавим още една ваканция. Ако ли не - догодина май това ще е дестинацията. Огледах сайта от първа страница, прочетох някои неща, но защо никъде не срещнах цитираните от теб клипчета  newsm78 Аз ли нещо недовиждам....би ли ме упътила, плийз.  Praynig

Най-задълбочено съм гледала филмчето от 2013 година - почти най-долу на тази страница:

http://limnosbg.blogspot.com/search?updated-min=2013-01-01T00:00 … amp;max-results=7

Имаше още 1-2 рекламни клипчета за плажове. Например бийч бара на Хавули се държи от българи.  Wink  Плажът е разкошен, но беше от тези, които са с повечко хора. Имаше клип и за някакво сафари, но този вид атракции не са ни по вкуса и изобщо не сме гледали къде е.

Щом сте чак септември, има някакъв шанс да направя албум.  Wink

# 233
Момичета, някакви отзиви за хотел Орфеас Блу резорт?

# 234
Пускам още един сайт за Лимнос, за който има нужда от инфо Simple Smile Освен история, забележителности, плажове има и доста възможности за настаняване.
Българските сърфисти са на източния бряг, в Керос, срещу Гьокчеада.

# 235
  • София
http://www.visit-preveza.com/home

Едно линкче за района на Превеза-Парга - плажове, настаняване. Много ми беше интересен миналата година, някой го беше постнал, може Параход да го сложи на първа страница (не го открих там, дано не съм го пропуснала   Embarassed )

# 236
Здравейте, ние тази година ще почиваме в Порто куфо, на 26 ти пътуваме. Всичко споделено ще ми е от полза  Hug  хотелът ни е Студио мелитон.

# 237

Какво като съм мъж   

А, най-малко можем да кажем такова нещо.

Поведение, език и правопис като твоите, Роби, тук не се толерират. Информирах модератор.

Последна редакция: нд, 20 юли 2014, 19:25 от Anna bel

# 238
Кавала- Лимнос (2013 г.): една посока - 53 евро за кола, 17 на човек.
От Александруполи ферибот няма.

За острова има доста писано назад в темата, ползвайте търсачка (среща се и като Лимнос, и като Лемнос) или се обърнете към Ана Бел, Таня67, Понтес (2 от тях са на път в момента, но скоро ще се върнат и ще имат повече време да отговарят на въпроси).

bouquet

# 239
  • София
Момичета, някакви отзиви за хотел Орфеас Блу резорт?

zveti81
Мислех да ти пиша инфо, но ето тук има:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=725145.0

Общи условия

Активация на акаунт