На море в Гърция 2014 - VIII

• 56 872
  • 761
  •   1
Отговори
# 270
  • София
nory страхотни снимки, особено тази с торнадото! Къде го щракнахте това?
Наистина голяма красота е този Пелион, но завоите определено ме отказват. Не знам дали ще се прежаля някога заради тях. Мразя завои!

# 271
Ето ви малко горещ вятър от Мортери

Още малко стимки http://www.album.bg/parcalesa/albums/211598/
Дано се отварят, ако не, ще коригирам.

Аз съм с много добри впечатления от частта, която посетихме в Евия. Натурална, некомерсиална, незастроена, тиха и планинска ще я запомня. сякаш си едновременно и на планина и на море.
По-напред съм писала още, ако някой се интересува мога подробно да дам информация.
Бяхме отседнали тук http://www.booking.com/hotel/gr/villa-pasifai.bg.html?sid=597703 … 2134f0ff462cc3X1#
За вилата също съм писала, но ще кажа пак- изключителна гледка, отлични условия, почти луксозни, приятни собственици, барбекю с навеси, огромен басейн. Всичко изключително ново и чисто. Ако някой се интересува ще пиша пак.
Simple Smile

# 272
Парцалеса,
последната снимка с пяната е уау!

Блис,
така както го описваш, най-вероятно е настъпила жилещо насекомо - оса или нещо подобно. Сигурно ще й помогнат противоалергичните (въпреки че аз лично фенистила го намирам доста неефективен и добре ви е написал ксизал). Дано скоро да се оправя Ния и да продължите почивката си безаварийно

Няма да забравя как веднъж на Халкидики ме ухапа оса с пристигането в хотела - късен слодобед,  мързел за плаж, тъкмо бях разопаковала багажа и възнамерявах да поседна на терасата с едно узо - е, оказа се, че под балконската маса гадините са си направили гнездо (изглежда бяхме първите клиенти на тази стая за годината и собствениците не го бяха видели), а бях и с една ярка рокля на цветя и бзззззз!! После първата покупка в селото беше Райд за пръскане и от гнездото по-късно същата вечер нищо остана Grinning

# 273
На Ния фенистила и действа добре. На нея и го изписват регулярно заедно с пулмикорт, когато е с вирус.
Наистина вероятно е жилещо. Локализира се след като изпи капките и намазхме, отока поспадна (беше на целия свод и по лимфопотока отстрани).

Оф ние и двете реагираме много алергино на такива охапвания. Преди години на Созопол ме беше ухапал някакъв стършел. Крака ми беше от коляното на долу морав, подут, тръпнещ и горящ. Пих 10 дни антибиотици.

А иначе Евия е прекрасна. Малко туристи (изключая Лутра с бабите и дядовците). Още почти нищо не сме видели, но до тук ми напомня на нашето море преди години когато още нямаше масов туризъм. Спокойствие, природа...
Едва ли ще успеем да слезем по-надолу от Лимни и Агиа Ана от другата страна... но гледайки плажовете и надолу - има какво да се види и следващия път.

# 274
  • софия
Страхотни снимки!

# 275
След дълго чудене и мислене, и ровене в нета, избрах едно хотелче в Неос Мармарас. Има доста противоречиви коментари, но се надявам пък на нас да ни хареса. Това е преломен момент за нас, защото мъжа ми е почитател на нашето черноморие, а на мен вече ми е писнало там и искам промяна, та ако не му хареса... Crazy Доста малък избор имах вече, късно се сетих за резервация, а и са останали хубави хотелчета на високи цени.
Ето това е хотелчето, ако имате впечатления, моля споделете:
http://www.booking.com/hotel/gr/papagalos.bg.html?aid=354226;sid … 9f926a43e;dcid=1#

# 276
Здравейте!

Параход- линка си е грешен на самата картичка значи. Мерси!
А ти била ли си в Fleva s Mill? Много приятна стопанка показа ни едно студио, е нямаше много изглед към морето, но имат естествен климатик всичките им гости покрай реката. Цената за септ. каза 30 евро.

Миленита - Лоутса избра съпружието, защото найстина е много убито селото, а и имаше нелегални кампингари на цигани румънци приличаха и това го спря.

Мохарет - Лихнос е хубаво, но къщите са на много стръмно, затова най-добре настаняването да е по до плажа.

Приятен ден от мен!

# 277
  • София
nory страхотни снимки, особено тази с торнадото! Къде го щракнахте това?
Наистина голяма красота е този Пелион, но завоите определено ме отказват. Не знам дали ще се прежаля някога заради тях. Мразя завои!
Мисля че е, някъде срещу Потистика е било. Аз лично не видях чак токова чудо. От сутринта до към 14 валя дъжд и хората казваха, че такъв дълъг дъжд не са виждали.
 Иначе на завоите се претръпва след някой ден, може би ми дойдоха повече първия ден, защото мъжа ми се залепи след един тамошен и караше доста бързо.
Скрит текст:
Единия ден решихме да пазаруваме от някой магазин и реших, че в Загора има по-голям такъв. Навигацията показваше 6км. Поне 2 пъти казвах на мъжа ми ако иска да обръща, пътувахме 30 мин и стигнахме до типично магазинче с малък избор, та решихме да седнем да хапнем в таверна. Терасата на таверната беше голяма и беше подсилена с няколко 3-4 метрови колове. Нямаше никой друг освен нас, след това дойдоха една двойка и после компания жени, който напоръчваха доста питиета. Когато си тръгвахме по тъмно  изведнъж градчето се беше оживило и имаше много хора по улиците. Тогава разбрахме защо идват чак по обед на плаж гърците. Горките!

# 278
  • Варна
Здравейте!

От доста време се позачитам при вас... От година -две все се засилваме към Гърция и накрая не стигаме дотам. Та тази година сме се наканили- евентуално края на август, за около седмица. Ще ни е за сефте. Отначало идеята беше за Скиатос-Скопелос, но времето с което разполагаме ще е малко, та сигурно ще се ограничим  само със Ситония/ не че не се лакомя за Лесбос, след разказите тук/. Мисля да рискуваме с резервация на място. newsm78

Исках да попитам ветераните за следното... На кой плаж или място бихте оприличили гръцките спрямо нашите, ако е възможно  Embarassed Някъде четох,че Никити прилича на Приморско? Ами останалите - Вурвуру, Сарти, Торони, на кое от нашите места приличат? newsm78 Мечтая си за плаж като Силистар, или този на Албена. Ако може с пясък, плитко море, без много хора. Ако продължа с претенциите  мога да добавя тиха вила/къща/хотел за спане, много зеленина/ако може/, и що-годе на пешеходно разстояние улички с таверни. Embarassed

Много сте ми полезни!   bouquet

# 279
Момичета, страхотни снимки  Simple Smile Как и аз нямам търпение да поемем към Гърция. А ще трябва да почакам още около месец.

Блис, дано бързо мине не детенце и да нямате повече притеснения. Миналата година моя син го опари нещо във водата. Цялото му рамо се зачерви и стана на малки пъпчици като опарено от коприва. Предположихме, че е била медуза, макар че не видяхме нито една в никой от дните. Освеен медузи срещат ли се и други жилещи и парещи морски обитатели в Егейско море? 

julisa  по никакъв начин не мога да сравня Никити с Приморско. Абсурд. Място за сравнение няма и между другите села. Не приличат на нашите. Различни са и са хубави. Може би само Сарти малко наподобява бг курорт, но повече заради многото сергии, оживени улици и повече хора, в сравнение с другите места. Плажната му ивица е дълга и широка. В това отношение прилича на албенската, но без лудниата от хора и големите хотели отзад. Но често момичетата споделят за вълни там. До късмет е.

# 280
  • Севлиево

Bled, сърдечно благодаря   bouquet

# 281
Мисля да рискуваме с резервация на място. newsm78

Ние трета поредна година си търсим на място. Малко не е приятно да обикаляш час-два в жегата, но... не е и кой знае какво Simple Smile На повечето места няма свободни места, в други условията не са много добри. По-миналата година бяхме в една къща, Elena's House или нещо подобно. Не бяха зле условията. Имахме гледка към морето. Плажът беше на 2-3-4 минути. Но не беше от най-хубавите плажове. Но да речем, че става за следобеден плаж. Simple Smile Същата жена държи още една къща, Lazaros. Тя пък е буквално на плажа. Може да намерите координатите в нета и седмица-две преди тръгването да драснете мейл за свободни местенца.

Тази година пък бяхме във Vasso Rooms. Тя е по в края на селото. Условията са нормални. Има малко кухненско кътче, където да си приготвяш хапване. Морето не се вижда от терасата, но пък един от хубавите плажове, Кариди, е на 5-10 минути разстояние пеша  Peace Голямо шнорхелуване правихме на този плаж около скалите  Crazy Crazy Crazy Собствениците пък са много симпатични. Бабата беше малко крива в началото, но ние не сме комуникирали с нея заради езикова бариера. За сметка на това единият й син много приятен младеж, с който ти е кеф да си поприказваш всеки път.

# 282
  • София
Bliss, трънче от морски таралеж също може да се зачерви и подуе, след 10-20 дни се опитва да излезе само  Peace. Приятно изкарване и без повече произшествия.

Ох, пак ми се доходи на Пелион, май ще повторим - като видях снимката от Петрос /Хорефто/...

# 283
  • София
Мишелин, ако говориш за Лазарос във Вурвуру, свободни места нямаха още от февруари  Crazy

Аз още нямам конкретни планове за септемрви.Харесах си студио на Лефкада, но сигурно докато се изясни ситуацията кога и дали ще ходим, то ще е заето.А искам точно в него Simple Smile
С последните ви постове от Евия, а и от преди това, много се размечтавам за там. Представям си я много идилично:)

Блисс, дано бързо подействат лекарствата и имате спокойна почивка!
Мен на плажа на къмпинг Реа ме ужили нещо във водата, мисля че октопод беше. Обхвана ми глезена и част от стъпалото и 24 часа беше подуто и болящо.

# 284
Да, точно за този Лазарос става дума  Crazy Ненормална работа Grinning

Абе хора, аз ли нещо не съм в час или какво?! Задавам на Google maps да ми покаже пътя от Хасково до Керамоти. Що ме прекарва през някакво Шумнотица? Не трябва ли да е през Златоград? Изобщо може ли да се мине през Шумнотица, защото през там пътя е с около час по-малко  Crazy

Гледам пътя през Златоград.... много завои бе  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт