На море в Гърция 2014 - VIII

• 56 840
  • 761
  •   1
Отговори
# 315
Дивна, страхотни снимки, къде е това

# 316
Нашата почивка в Гърция наближава и искам да попитам каква е практиката за заплащане на нощувките? Плаща се в началото на престоя или в края, преди напускане? Резервацията ни е през booking.com и ще плащаме на място всичко, не сме превеждали аванс.

# 317
  • Варна
Здравейте!Имам направена резервация за Скала Фурка,затова имам питане дали някой е ходил в тази част на Гърция.Всъщност ме интересува как е плажа там,заведенията и има ли нещо,за което трябва предварително да сме се подготвили-като морски таралежи,комари.....Ще вземаме и племенника с нас и освен нотариално заверена декларация от родителите му и червен паспорт,трябва ли да носим още нещо с нас?Благодаря предварително за отговорите!

# 318
Дивна,
една от снимките е много смешна, на кой плаж са го чучнали тоя героичен конник (не съм го срещала)? Simple Smile

Боби, Clevermary,
мястото е в началото на Атон, до Йерисос (макар че са снимали и другаде из околностите).

DevilRose,
плаща се накрая. Но някъде имат (незаконната) практика да задържат като гаранция паспортите, вместо само да препишат данните и да ви ги върнат. Обаче, щом сте през букинг и сте дали пълни данни, вероятно това няма да го има.

# 319
  • София
Привет на всички!
И аз започвам организирането на нашата почивка.  Grinning
Миналата година посетихме Закинтос, много ни хареса  Heart Eyes
Сега сме решили да направим комбинация  4 нощувки Лефкада и 4 нощувки Кефалония  Mr. Green
Чудя се още за датите... единия вариант е от 06-ти, другия от 13-ти септември, защото при втория хващаме и почивния 22-ри, но не знам вече не е ли много рисково с времето? Thinking
Друго притеснение е за плажовете... доколкото чета и по-назад коментирате, че плажовете са по-скоро с камъчета, не пясъчни (особено на Лефкада)...
Ще съм благодарна на всякаква полезна информация за тези два острова   bouquet
По принцип издирвам хотел със закуска и вечеря, ако някой е бил ще се радвам да предпоръча...
Благодаря предварително!  bouquet

# 320
По принцип Параход е права за затъмнените стъкла, но ние питахме роднина полицай там и каза, че за задни странични никой няма да ти направи проблем и си сложихме фолио.
 Другата седмица и ние сме в Ираклица, ако някой, който ще е там иска можем да свържем на лични. Аз ще съм с една гръцка тумба и малко ще скучая, че сме без таткото, само с малкия 1,5г., а моя гръцки е доста беден и техният английски също Simple Smile

# 321
Много ме привлича Лихнос бийч. Харесах си къмпинг Лихнос за настаняване/макар че е скъпо/, но постовете ви, че плажа е дълбок ме спират. Иначе гледката от прозореца е убийствена.
Във Врахос също си харесах настаняване и пак същия проблем - дълбоко е. Но бая са надули цените. Дава ми средна цена 70 евро първата половина на септември. А в Амудия плажа е супер, но пък всичко останало не толкова. А и цените са ниски - 30 евро. Но споделеното за цигани-къмпингари в горичката и мен ме отблъсква. В огромна дилема съм. Не знам кое да предпочета.  Simple Smile  

Ана Бел, имаш уникална дарба да разказваш! Толкова образно, толкова ентусиазирано, така примамливо. Ако имаш пътеписи за пътуванията ти, бих ги прочета с огромно удоволствие.  Simple Smile

Канела, може би копие от акт за раждане на детето. Не съм 100% сигурна обаче.

anisunshine времето си е чист късмет, особено тази година. Ние сме били в Гърция и то на Тасос, което е доста по-на север, точно около средата на септември. Времето беше разкошно. Миналата година помня, че се развали в края на август и после септември пак се оправи. Така че гаранция няма.

# 322
Миленита,
тъкмо живописността на Лихнос и е отговорът за дълбоката вода... заливът е много стръмен и преди, и след бреговата линия (по тази причина ако хотелът е на високо, бая ще се озорите да се качвате пеш от плаж).
По отношение караваните на Амудия, не си представяй някакви катуни.
Ние бяхме м.г. в самото начало на септември и имаше 3-4 каравани. Изглеждаха си просто като къмпингари, нищо циганско не се натрапваше на око. Със сигурност ги определих и аз като незаконни - не им беше там мястото (аз самата имам приятели, които ходят с кемпъри на незаконно къмпиране в Ситония Grinning)
Тази рехава горичка в Амудия е практически част от плажната ивица,  а тя е огрооооомна. Не мисля, че биха пречили на някого.
Иначе селото че е забито, тъй е.
По отношение на цените - моите скромни наблюдения са, че през септември навсякъде в района на Парга има много свободни стаи и могат да се намерят добри цени. Ние спахме за 40 евро в голям апартамент в Антуса, но при кореспонденция бях уговорила същата цена и за студио на Валтос. Има и по-ниски цени от това.
На споменатото по-горе Fleva's Mill на Врахос цената за септември е 30-35.

# 323
  • София...........
Дивна,
една от снимките е много смешна, на кой плаж са го чучнали тоя героичен конник (не съм го срещала)? Simple Smile

Ха-ха-ха, зад църквичката на Wet Dreams е (изкачвайки се от плажа 20-ина метра преди храма) Wink А плажа е фантастичен - много ти Благодаря , че го сподели   bouquet

# 324
Благодаря за отговорите ви. Не мисля да си оставям личната карта на никой, дума да не става за паспорта на детето.
Ще плащаме на място стана ясно. От booking.com опцията за картата е, че имат право от там да изтеглят само неустойка при анулиране на резервацията и това го уточнихме.
Който е минавал през Маказа да сподели минава ли се през Кърджали? Не сме пътували много в южна България.

# 325
  • София
anisunshine времето си е чист късмет, особено тази година. Ние сме били в Гърция и то на Тасос, което е доста по-на север, точно около средата на септември. Времето беше разкошно. Миналата година помня, че се развали в края на август и после септември пак се оправи. Така че гаранция няма.
Абсолютно времето си е въпрос на късмет, особено тази година.
По-добре по-рано да отидем, от 06-ти.
Това, което най-много ме притеснява на Лефкада са плажовете с тези камъчета... все пак това ни е главната занимавка като сме на почивка...  Mr. Green
Започнах да чета назад в темите какво сте писали за острова и ми попадна и информация за
Превеза...плажовете ми изглеждат уникални... съвсем се обърках вече...  Crazy

# 326
  • София...........
* Боби * и clevermary, както вече е отговорила Параход - в началото на Атон - къщата е на 2 км от Иерисос, а снимките вече ги надписах Wink

# 327
Параход, благодаря за насоките  Simple Smile Не че не сме ги коментирали тези неща многократно тук, но... пусти капризи. Имам още няколко въпроса

1. Къде да се отклоним от магистралата, за да караме до Парга по път с възможно най-малко завои? През Игуменица ли да минем или по-рано да завием?
2. Има ли в Парга заведение с жива музика вечер, където може да се танцува, освен да се вечеря?
3. Има ли около Солун аутлети, подобни на тези във Виена, Милано, от където можем да купим хубави неща на прилични цени? Мисля си да разделим пътя и да направим нощувка в Солун на връщане, че все не стигаме до центъра. Минаха вече няколко години, от както не сме ходили.

# 328
Миленита,
само на 1-вия въпрос мога да отговоря с точност - не се ходи до Игуменица, слизаш след Парамитя и към Картери и Маргарити, то това е и единственият "официален" път. И Гугъл него дава, и табелите го сочат. Завои има, но не са страшни.

И сега малко пенсионерски работи (Анабел, от твоите младежки години Grinning за Петър също)
Въпреки че знам, че трябва да ги пазя тия неща за зимата, ноооо.. дотогава я камилата, я камиларят, сърце юнашко не трае Simple Smile

Бийтълс в Арахова, 1967 г.

А ето и още малко ретро от фотографа Димитрис Харасиядес

За желаЮщите - целият албум с негови снимки 

# 329
  • София, Дианабад
Здравейте,
Да споделя и нашите впечатления от прекрасна Парга и района около нея..
Благодаря на всички били там преди нас и споделили за това място, наистина се оказа изключително различно и много красиво.  Hug

Ще бъда по-прагматична, защото сте казали достатъчно за красотите, ще се опитам и да пусна снимки до няколко дни.
Градчето – шарено, оживено..по наш вкус, с много приятно заведения. Въпреки че бяхме от 12.07. в никакъв случай не мога да кажа, че беше препълнено от хора, нито че беше много горещо. Максимална температура на въздуха до 31 градуса.
Студио - вече бях писала кое е, но ето отново http://www.petrino-parga.gr/english/  - изключително удачен избор за ежевечерните разходки из Парга. Студиото е голямо , 2 отделни помещения, едното е тъмно, почистване всеки ден и т.н. Собственици са двама братя, много любезни и отзивчиви. Другите гости бяха предимно холандци.
Негатив – 91 стъпала – по данни от големия ми син / 7 г./, но след тях 5 минути по главния път, който не беше твърде натоварен и влизаш в уличките към променадата. Много, много близо.
Заведения – освен посетените Сакис – 2 пъти и Корал на Лихнос – много богато меню, се влюбихме и в още eдна  малка таверна на крайбрежната улица  казваше се Sodia. Препоръчвам я горещо -много вкусно готвят и чудесен персонал. Добра кухня има и таверна Докос, която е изключително близо до хотела, но на главния път. Фантастични патладжани ядох там.
За Миленита -  в таверна Ставрос над плажа Валтос имаше програма и жива музика - гръцка, срещу 15 евро на калпак. За танцуване  - не знам. Но има много барове, в които вероятно с напредването на вечерта се и танцува.
Плажове – любими Амудия, разбира се.. спокоен и там харесахме 1 таверна, първата в редичката край реката, но не помня името.
Много приятен беше и плажа Лутса – Врачос – дълъг, пясъчен – малко парещ пясък, много чадъри и шезлонги, много свободна зона, много място за всички – уикенда имаше повече гърци.
Обходихме и другите в района – от Валтос нещо съм очарована – малко пренаселен ми се видя, на мъжете ми им хареса.
На тръгване  - след Сивота – много симпатично селце, попаднахме на един плаж в изключителен залив с по-различно плажно заведение – с  много италианци и „по-отбрани“ гърци /манекенки и т.н./  и приятна музика, но най-хубавото.. уникална вода – скалисто дъно, сравнително дълбоко, но много чисто – големия твърдеше, че е видял много шарени рибки. Плажът се казва Micri Ammos.  Извън сезона, вероятно ще е по-спокойно. Имаше и доста семейства с деца.

Иии разходката с корабче до островите Пакси и Антипакси - определено си заслужава.
Мисля,  че е това.. ако ви интересуват разни неща.. съм насреща. Simple Smile

Миленита, ако сте авантюристи и обичате гледките.. може и да минете през Игуменица, пътят е със завои, но в началото се вие около морето и е изключително красиво.
Ще се постарая да пусна снимки и от плажовете, за да добиеш представа за Амудия.

Последна редакция: ср, 23 юли 2014, 16:18 от Дари М

Общи условия

Активация на акаунт