На море в Гърция 2014 - VIII

• 56 804
  • 761
  •   1
Отговори
# 330
  • София
  Ана Бел, верно ще е голяма чуденка. Страхотно звучи, това което разказваш! За съжаление има цяла година да мисля, а вероятно в един момент ще ви изпусна.

Скрит текст:
В Агиос Йоанис - Пелион срещнахме едно семейство българи, в Хорефто - в таверната на Петрос ( мнооого вкусно готвят, ядохме страхотно телешко с патладжан ) имаше сервитьор грък, учил в България. Та 2-я път като седнахме там, казва това е масата на българите, току що стана едно семейство от тук. В нашия хотел работеха 2 българки, това е. Основно гръцки коли, няколко сръбски, но наистина събота и неделя няма къде да се паркира направо, като се има в предвид, колко са тесни пътищата.
Една жена, каза че има автобус от Волос до Аг.Йоанис за 5Е.

# 331
Дари М благодаря ти  Simple Smile малката има проблем с пътуането и ще изберем най-краткия път. ММ още настоява да идемм някъде по-близо, а на мен ми е влязла Парга под кожата и държа на моето. Дано не съжалявам. Пролетта ходихме до Албена. То е почти толкова пътя и до Парга. Може би ще пътуваме пррез нощта.

# 332
 Параход, от къде ги ровиш тия снимки!   bouquet Ама силно казано е да са ми от младежките години  Simple Smile Simple Smile Simple Smile! От ранна постембрионална възраст става! Simple Smile

# 333
Дивна,
една от снимките е много смешна, на кой плаж са го чучнали тоя героичен конник (не съм го срещала)? Simple Smile

Ха-ха-ха, зад църквичката на Wet Dreams е (изкачвайки се от плажа 20-ина метра преди храма) Wink А плажа е фантастичен - много ти Благодаря , че го сподели   bouquet
Прощавайте,сигурно съм пропуснал,но къде се намира този плаж.

# 334
Момичета, в началото на септември мисли да посетим отново Гърция- в началото на лятото бяхме в Нео Пори, хотел Евдион и останахме много доволни. Моля да препоръчате някое градче или селце, като търсим полупансион, хотелът да е в населено място, пясъчен плаж и да не е в много южната част- на Олимпийската ривиера, ръкавите...
Аз продължавам да ви чета и да гледам снимки  Heart Eyes

# 335
  • Варна
Това, което най-много ме притеснява на Лефкада са плажовете с тези камъчета... все пак това ни е главната занимавка като сме на почивка...  Mr. Green
Започнах да чета назад в темите какво сте писали за острова и ми попадна и информация за
Превеза...плажовете ми изглеждат уникални... съвсем се обърках вече...  Crazy

Lefkada e kолкото Закинтос а Кефалония и по голяма и с Корфу отдавна се спори кое е по най и т.н. по красив.Щом Закинтос ви е харесал и нА другите ще ви харесва.Аз  пък обикалям от април 1978 и все не мога да намеря някъде дето да не ми хареса из гръцко  newsm78 newsm78 Laughing Laughing

# 336
Здравейте прекрасни пътешественички Simple SmileВие сте неизчерпаем източник на полезни съвети и идеи!!!Моля за съвет, т.к  ми предстои резервация във Вурвуру и трябва да реша бързо.Хотела е на Livari beach-всъщност и той така се казва .Има ли там изобщо плаж или не? На снимките е дадена една тясна плажна ивица -едва ли не за един чадър...Така ли е в действителност и какви всъщност са плажовете там?Благодаря ви предвартелно!!

# 337
  • София
mimipopova, Ливари е извън Вурвуру и ако искате да ходите на таверна вечер, ще трябва да е с колата, защото пътят не е подходящ за разходки. На мен лично плажът там не ми харесва - прекалено тесен, плитък с разни треволяци. Повече ми прилича на язовир, отколкото на море, но пък и аз не съм мерило в това отношение, защото обичам диви и дълбоки плажове  Peace
Виж тази карта - има го плажът и заведенията във Вурвуру и може да се ориентиш какво е отстоянието.

Последна редакция: ср, 23 юли 2014, 21:20 от Moharet

# 338
  • София
Съгласна съм с Moharet, точно на язовир прилича. Преди две седмици ходих специално да разгледам и да си избера нещо за септември. На мен в този район ми допадна най-много Livrochio.

# 339
  • софия
Смятате ли за добра идея да се преспи две нощи във Фискардо и да се разгледа там района и после да се смъкнем някъде надолу по Кефалония? Харесах си едни студиа. Мислим отново да минем целия път на един път и тъй като ще сме уморени, особено шофьора, да се настаним направо след ферито. Това естествено в случай, че има следобеден ферибот. По спомен от миналия септември имаше един към 6 часа, ама до Фискардо ли беше...
Започвам лека полека да правя някакви планове и организация за септември.

Ммм да, има в пет часа.
Изобщо плановете ми са бая сметки без кръчмаря.

Последна редакция: ср, 23 юли 2014, 22:55 от shhhh...

# 340
Хора, моите планове за още няколко дена на гръцкото море пропаднаха. Сега обмислям вариант поне до някой гръцки град да отскочим през Маказа. Комотини е на час разстояние. Исках да питам, кой от тези по-северните градове и близо до границата си струва да се види? Е така да се усети духа на гръцката култура? Имайте предвид, че ще пътуваме с личен автомобил и шофьорът малко се притеснява да кара в много натоварени градове  Mr. Green А и ще има ли къде да се паркира автомобила?  newsm78

# 341
Ксанти или Кавала, Комотини не става.
И двата не са много лесни за шофиране, Кавала е и на баир.

# 342
shhhh..., аз като правех планове за Кефалония, мислех да спим първо 2-3 вечери във Фискардо. В района има страхотни плажчета Heart Eyes и малко да помързелуваме. После още 4-5 дни по на юг за обиколка на някои от известните плажове и по-динамична почивка. Но и на Лефкада щяхме да направим 2-3 нощувки преди това  Wink

# 343
Кавала си е Кавала!:)

# 344
  • софия
Абе, гледам я таз Кефалония и още не мога да избера. Решила съм съвсем на юг да стигнем и там да са последните нощувки.
Ще помисля още ден-два и може да запазя поне двете нощувки във Фискардо. Мисля, че няма да имаме никакъв проблем с настаняването. Поне от опита ми на Лефкада, където си беше направо празно по това време.

Общи условия

Активация на акаунт