На море в Гърция 2014 - VIII

• 56 801
  • 761
  •   1
Отговори
# 345
Благодаря на Moharet i Tyntyrymyntyry за отговорите.  bouquetИ аз така реших, гледайки снимките , но на приятелите ни много им хареса вилата и може би ще резервираме, а ще ходим на плаж в самото Вурвуру, след като този не става.

# 346
  • софия
 sun lovekiss sun
Здравейте, момичета и момче! Не съм много сигурна дали съм се влюбила в Евия, но вчера се влюбих в Скиатос Heart Eyes Приказно е там. Искам да отидем там за по-дълго! Като сваля снимки ще разказвам. Сега имам един практичен въпрос: какво е положението с паркиране в Атина? Кога е по-подходящо да я наминем - през седмицата или уикенда?

# 347
  • Стара Загора
Моля Ви да ми препоръчате хотел на Касандра да е до морето да е близо до магазини и нощен живот.

# 348
  • Варна
sun lovekiss sun
Здравейте, момичета и момче! Не съм много сигурна дали съм се влюбила в Евия, но вчера се влюбих в Скиатос Heart Eyes Приказно е там. Искам да отидем там за по-дълго! Като сваля снимки ще разказвам. Сега имам един практичен въпрос: какво е положението с паркиране в Атина? Кога е по-подходящо да я наминем - през седмицата или уикенда?

Уикенда
Най празното време
Всички са на плаж на Евия или Глифада

# 349
  • софия
sun lovekiss sun

Уикенда
Най празното време
Всички са на плаж на Евия или Глифада
И аз така предположих Simple Smile.
Ако споделите и за паркирането, ще сте безценни. Както обикновено  Hug

Последна редакция: чт, 24 юли 2014, 09:14 от zvanche

# 350
  • Варна
Цитат на: zvanche link=topic=790466.msg28686980#msg28686980 date=140617923
И аз така предположих Simple Smile.
Ако споделите и за паркирането, ще сте безценни. Както обикновено. ooooh!
[/quote

Магистралата от Солун прекосява цяла Атина до Порт Пирея.
На кръст е магистралата от Коринт.
Там си се кара яко като по магистрала.
През няколко пресечки има детелини за слизане и качване ис града и там може да се паркира свободно стига да не искате да паркирате пред Парламента или насред Синтагма.Около важните туристически точки има платени паркинги. Simple Smile

# 351
  • Варна
Хора, моите планове за още няколко дена на гръцкото море пропаднаха. Сега обмислям вариант поне до някой гръцки град да отскочим през Маказа. Комотини е на час разстояние. Исках да питам, кой от тези по-северните градове и близо до границата си струва да се види? Е така да се усети духа на гръцката култура? Имайте предвид, че ще пътуваме с личен автомобил и шофьорът малко се притеснява да кара в много натоварени градове  Mr. Green А и ще има ли къде да се паркира автомобила?  newsm78

Точно по туй хубаво плажно и морско време да се трамбова по напечени над 40 градуса каменяци колонади с калдаръми и и прочие ми се струва.................???!!!???
Под Маказа точно има прекрасни плажове.

# 352
Zvanche, С корабчето от Пефки ли ходихте до Скиатос? Направо нямам търпение и ние да отидем. Разкажи малко повече, ако имаш време! ще бъда много благодарна.

# 353
  • Пловдив
Хора, моите планове за още няколко дена на гръцкото море пропаднаха. Сега обмислям вариант поне до някой гръцки град да отскочим през Маказа. Комотини е на час разстояние. Исках да питам, кой от тези по-северните градове и близо до границата си струва да се види? Е така да се усети духа на гръцката култура? Имайте предвид, че ще пътуваме с личен автомобил и шофьорът малко се притеснява да кара в много натоварени градове  Mr. Green А и ще има ли къде да се паркира автомобила?  newsm78

Точно по туй хубаво плажно и морско време да се трамбова по напечени над 40 градуса каменяци колонади с калдаръми и и прочие ми се струва.................???!!!???
Под Маказа точно има прекрасни плажове.

Прекрасни плажове има, да. Има и исторически, и природни забележителности.
Но почти не се сещам къде може да се усети гръцкия дух и култура в този район. Някак си ...... по-ориенталско е. Гръцки дух преди Ксанти (ама само донякъде, а и не е на морето) и Кавала според мен няма. Или поне както аз си го представям гръцкия дух  Grinning

А тези от вас, които сега се връщате от района на Парга - Врахос, нямате ли насоки по моето питане за района на хотела?
http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g1191998-d6428519-Review … egion_Epirus.html

Последна редакция: чт, 24 юли 2014, 11:54 от jul

# 354
Здравейте, момичета!
Искам да ви попитам за впечатления от Сарти и Торони. Плажовете изглеждатжда прекрасни. Интересува ме дали има къде да се забавлява 4-годишно девойче, къде да се пазарува, как са кръчмите и още нещо друго специфично, ако се досещате.
Благодаря предварително!

# 355
 newsm78 зависи с какво търсите да се "забавлява 4-годишно девойче"  Wink  ...в Торони има детска площадка покрай плажа, която поддържаха преди в прилично състояние....край едно-две от плажните заведения имаше и хубава трева за тичане .... Rolling Eyes
Има 1-2 магазина, дребна пекарна за закуски...май и магазин за месо имаше....ама може и да бъркам, нека някой, ходил по-скоро да каже по-добре  Thinking
Иначе плажа е широк, с едър пясък, морето не е от най-плитките, но пък моя син, първия път беше на 4-5г. и с плувки не се е притеснявал изобщо  newsm78
Аз лично там винаги съм препоръчвала ресторант Сакис ....и още никой не ме е бил и плюл  hahaha
Общо взето си го харесвам селцето, други пък не  #Crazy

За Сарти имам само леки задочни впечатления от разходка - там мисля е по-оживено, леко по-ветровито, но с по-голям и пясъчен плаж ....доста е писано за там ....и то дори наскоро беше  Wink

# 356
Jul,
едва ли някой ще има конкретно мнение за този хотел (далече и  от плажа, и от главния път, човек не може да попадне там, ако не му е гост). И аз не го знам. Изглежда ми доста изолиран, така че със сигурност няма да е шумно.

Принцеса Лея,
и двете имат километрови плажни ивици и хубави крайбрежни алеи за разходка, но са различни.
Сарти е по-голямо, по-оживено, Торони е по-малко селце.
Но и в него има всичко необходимо - магазини, ресторанти, общинска детска площадка на плажа, игрище за волейбол и футбол.
Плажовете също са различни.
На Торони е по-дълбок заливът, което някои намират неподходящо за деца. Сарти има плитки части и е с по-фин пясък, но пък там много по-често има вятър и вълнение.

Избери и ще ти кажем още по-конкретно Simple Smile Ако избереш Сарти обаче, избягвай настаняване на крайбрежната улица - на нея е доста шумно.

# 357
А може ли да споделите кои са хубавите плажове под Маказа и Златоград или най-добре да си отидем до Керамоти - става въпрос само за един уикенд.

# 358
  • Варна
Мога да кажа за Сарти - перфектен избор за почивка с дете Simple Smile Някъде по средата на плажа има детска площадка. Има един доста голям супермаркет в частта на селото, която е към пътя, но забравих как се казваше. Има и множество по-малки магазинчета, супермаркетчета, пекарни, фаст фуд, плод/зеленчук, магазинчета за сувенири и каквото ти душа поиска Simple Smile
Таверните са супер! В която и да седнете на плажната ивица, няма да сбъркате, но на мен фаворит ми е Котсарис - в края на плажа към скалите. Има страхотни тиквички по гръцки, най-хубавите, които съм яла до момента Simple Smile Мегас Александрос също не е лоша.
Плажът е много голям, с много хубав пясък, вълни не помня да е имало, когато бяхме ниер вятър - да.
Съвсем наблизо е плажът Портокали, който непременно трябва да се види, макар че винаги е доста пренаселено.
Нашето студио беше по-навътре и като изключим шумът от боклукчийския камион в 7 сутринта, беше много спокойно Simple Smile

На Торони ходихме само на плаж, впечатления от самото село нямам. Но плажът на Сарти е по-хубав според мен от този на Торони.

# 359
А може ли да споделите кои са хубавите плажове под Маказа и Златоград или най-добре да си отидем до Керамоти - става въпрос само за един уикенд.
Има ги на 1-ва страница със снимки - Плажове на община Ксанти.

Общи условия

Активация на акаунт