На море в Гърция 2014 - VIII

• 56 802
  • 761
  •   1
Отговори
# 360
..... а на мен ми е влязла Парга под кожата и държа на моето. Дано не съжалявам. .....
Миленита, според мен няма да съжаляваш  Peace Парга е страхотна....макар да се повтарям вече  Grinning
                        Колкото до Амудия - ние тази година за 3 посещения не сме попаднали на цигани катунари - да, имаше каравани под дърветата, може би около 10-15 броя, но бяха все френски, италиански, немски и австрийски....със съвсем нормални хора, предимно лелки и чичковци  Wink
                       Миналата година имахме единствен плаж там и по едно време се появиха от нейде една сюрия странни обекти от неизяснен ромски произход  ...2-3ма мъже с 4-5 жени ...с N-броя чавета....поизкъпаха се....кой с дрехите, кой без  Rolling Eyes вдигнаха врява за около няма и час и после се изнесоха на юруш, както и дойдоха  Sick
....та може би по-скоро си мисля, че се появяват от време на време подобни приходящи за кратко субекти  Mr. Green

# 361
Миналата седмица се върнахме от Торони и както писах - това за мен е мястото за спокойна почивка с деца. Нашите сме ги носили на Закинтос (голямото само), на Корфу, защото с мъжа ми искаме да разгледаме поне няколко гръцки острова, но с децата е по-трудно. В Торони просто разбрахме какво е релакс. Докато пиша, Параход е обобщила всичко прекрасно  Simple Smile
Сарти е много оживено според моите разбирания за  семейна почивка в Гърция. Направи ми впечатление дори разположението на чадърите и шезлонгите - много нагъсто. В Торони е истинско спокойствие. Да, по-дълбоко е в морето, но моите деца - на 4 и на 9 г. си влизаха спокойно, понякога сами, защото ги виждахме.
Тук е мястото да похваля таверна Леон, която се намира точно до детската площадка. От 10 вечери - 7 бяхме там! Превъзходна морска храна, благодарение на която разбрах какво означава "кулинарен туризъм" Heart Eyes
Но ако обичате всекидневните разходки из градчето, зяпането по магазинчетата и въобще по-туристическите дестинации - Сарти ще ви хареса повече.

# 362
 и аз съм в чуденка - ММ има юбилей и искам да му направя един подарък малка почивка (5-6нощувки) на йонийските острови. Понеже не сме хора, които ни свъртва повече от 2 дена на едно и също място, мисля да се позиционираме на едно място и от там да хващаме ферито и да обикаляме островите. Не знам колко ще е удачна тази идея  Thinking
Кое е по-удобно да избера за позициониране Парга или Превеза, като изходна точка за другите острови  newsm78
момичета помагайте ми, че Гърция за мен е малко непозната, като изключа Солун, Кавала и Атина  Peace

# 363
  • София
meche, 5-6 нощувки са малко за такава програма за обикаляне на Йонийските острови. От Парга можете да стигнете евентуално до Лефкада и Корфу, но няма да успеете да разгледате кой знае какво за по 1 ден. От Парга можете на направите и круиза до Паксос и Антипаксос.

# 364
meche,
И аз съм в твоето положение долу-горе. С мъжа ми имаме годишнина и за късмет точно тогава родителите ми ще могат да гледат децата за една седмица от  28 август до 4 септември. Никъде не сме ходили без тях, дори не сме ги оставяли за 2 дни... Сега е моментът да се възползваме. Но аз не мога да реша - Скиатос, Кефалония или като теб Парга - Превеза. Ние пътуваме от Русе - и това има значение. Дори си мисля дали да резервираме предварително или да пробваме на място  newsm78

# 365
  • В най - голямото село
Резервирах от 28.07 за Lichnos Beach Hotel. Благодаря за напътсвията.   bouquet
Това беше и един от малкото хотели, в които премат кучета (за който го интересува)
Тъй като 28.07 е понеделник смятам да тръгнем в неделя и да направим една нощувка Йоанина. Даже хотел си избрах:
http://www.booking.com/hotel/gr/mir.bg.html?aid=357023;label=gog … cf34ff2f4bf3ee1X6

Миленита, вие кога ще сте в Парга?

# 366
meche_72 от Парга освен круиз до Паксос-Антипаксос ....друго е малко по-трудно осъществимо  newsm78 .... Корфу е сравнително близо и става за преместване там ....но за дневно скокване на мен ми се видя далечко ....и варианта с круиз и този с ферибот от Игуменица ....ми се стори голямо търалянкане като за ден  Joy

Виж от Превеза - Лефкада е на ръка разстояние ....от там надолу по нея и после ферибот до Кефалония ....някак по-добре ми се връзва  newsm78

Но и от двете точки е добре да тръгнеш и да се местиш....ако ще се връщаш в изходната точка става по-особено.....поне според мен  Wink

# 367
катрин, аз мисля да направя резервация от тук, малко ме е шубе на място  newsm78
въпреки, че сигурно все нещо ще се намери и няма да спим под звездите(надявам се)  hahaha hahaha hahaha
2К, мерси   bouquet
значи от Превеза може да се поразходим до Лефкада и Кефалония
на тръгване можем да минем през Корфу  newsm78
сигурно има ферибот от Превеза до Корфу, сега ще проверя  Peace

# 368
  • софия
Е, не е баш така. Погледни ги на картата. Съвсем да ви е по път Корфу, не е
Имай предвид, че имате 7-8 часа път до Превеза, демек един ден отива в път

# 369
  • София
Няма ферибот от Превеза до Корфу. Можете от Игуменица да го вземете.

# 370
Кефалония е в списъка ми още след като видях Закинтос преди 5 години, но пътят от Русе ми се вижда множко - ще имаме само 5 нощувки. Може би от Волос до Скиатос ще ни е по-лесно.

# 371
Сарти е много оживено според моите разбирания за  семейна почивка в Гърция. Направи ми впечатление дори разположението на чадърите и шезлонгите - много нагъсто. В Торони е истинско спокойствие.
Но ако обичате всекидневните разходки из градчето, зяпането по магазинчетата и въобще по-туристическите дестинации - Сарти ще ви хареса повече.
Интересно! За мен Сарти е много спокойно място, но бяхме в хотел малко в страни от главната улица и беше много тихо. Миналата година бяхме там и останахме много доволни.
Много ме заинтригува с Торони. Ще го разгледам и дано ни остане време това лято за още едно море.

В края на юни ходихме на Неа Ираклица. До там се стига доста по-бързо от Халкидики. Не бяхме резервирали нищо, а избрахме хотел на място , малко встрани от самото градче. Също много спокойно място с достатъчно плажна ивица. Идеално за деца.
Имаше страшно много българи. На Халкидики определено няма толкова много. По заведенията се предлагаха кебапчета, кюфтета и като че ли по-малко от гръцката готвена кухня  Crazy
Ходихме и до Кавала. Голяма лудница, не ми хареса изобщо.

# 372
  • София, Дианабад
jul, този хотел е над плажа Лутса - Врахос, според мен не е близо за пеша разстояние, но може и да бъркам. Ние влизахме към плажа с кола от Лутса. Имаше доста хотелчета над самия плаж, нямам представа как са цените на ношувките.

Пътят София  - Парга го взехме за 10 часа, но сме спирали, а и моя мъж спазваше всички ограничения на скоростта. Има и разни ремонти преди Серес и Солун, което забява пътуването.

# 373
Няма ферибот от Превеза до Корфу. Можете от Игуменица да го вземете.
колкото и да не ми харесва и аз това открих  Crossing Arms

# 374
  • Пловдив
salex_n2, от Керамоти в източна посока има доста хубави и спокойни плажове. Аз лично много харесвам този между Фанари и Ароги (бял като брашно ситен пясък), както и плажа на хотел Исмарос (Марония), който е с обли камъчета. Има и много други, има и табели към тях.

Параход, благодаря, ясно ми е, че за конкретния хотел отзиви никой няма да има (той е съвсем нов, в букинг и в нета няма също), но ако някой за конкретния район може да ме насочи, пак ще е нещо. По картата дори не мога да установя колко точно е далече от плажа, колко точно е нависоко и колко точно е изолиран. Ако имам късмет, може някой да е бил долу на паралията и да даде полезни насоки  Simple Smile

Дари М, благодаря  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт