На море в Гърция 2014 - VIII

• 56 807
  • 761
  •   1
Отговори
# 375
  • софия
Мече, защо не си изберете един остров. Например Лефкада - пет дена, пет различни плажа, кой от кой по-хубав. Няма ферибот, с мост е, световно известни плажове, до всички се пътува с кола. Не е като да заседнете на един плаж всеки ден.
Малко ви е времето, а Йонийско море е на девет часа път, тоест два дена си отиват в път.

# 376
Мече72,
не можеш да разгледаш Йонийските острови, Парга и Превеза за 5-6 дни Simple Smile
Трябва да се спреш на по-кратък маршрут.
Например Игуменица - ферибот - 2-3 нощувки в Корфу и обикаляне на острова - връщане на сушата, 2-3 нощувки в Парга (единия ден круиз до Пакси и Антипакси, другите дни обикаляне на околните заливи и плажове).

Или 1 нощувка в Парга, 2-3 в южната част на Лефкада (за обикаляне на острова и евентуално 1 ден круиз 7 острова), ферибот Василики-Фискардо, 2-3нощувки в северната част на Кефалония и обикаляне само на нея, островът е много голям и няма смисъл да се пускате на юг за толкова кратко време.

Мен подобни маршрути "г*з път да види" не ме плашат, но това е максимумът като програма, който мога да изстискам от толкова кратък престой.

# 377
Шътко,може и така да направим, ама имам притеснение, че преди време на Тасос и 3 дена не издържахме- на 4ия си тръгнахме  Joy Joy Joy
но това е идея, защото от Лефкада може да пообиколим и Кефалония  Peace
Параход и аз се убеждавам, че няма как да стане това, което си мисля. Трябва нещо да остане и за другото лято  Laughing

# 378
Аз пък искам като отида някъде по-далеко да разгледам всичко, за да не мисля после за връщане един ден. Точно заради това се отказах тази година да ходим до Скиатос с децата. Нямаше да можем да пообиколим както си исках. Ето, че сега се появи възможност да отидем без тях - нещата май ми се изясняват - Скиатос ще да е  Wink

# 379
Скиатос е 14 км островче, един град, 5-10 плажа накръст, едно хълмче с манастир - той спокойно може за няколко дни Simple Smile

Между другото някой от ходилите в по-близкото минало на Скиатос ако се сети, ще ми е полза (а може би не само на мен). Хазаинът ни Христос имаше моторна лодка и една вечер ни вози до съседен малък остров, необитаем, но с функциониращ бар на плажа. Много приятно. Някои, нещо, да се сеща по този въпрос - име на островчето, достъпност?

Последна редакция: чт, 24 юли 2014, 16:03 от Параход

# 380
2K нямам никакво търпение вече! От няколко дни постоянно гледам снимки на Парга и мечтая как ще се разхождаме сред тези красиви гледки. Да не говорим, че в плановете съм включила и Лефкада за разходка един ден. Макар, че километрите ми идват в повече и ще видим дали ще стане. Искам да отидем и до Сивота, дори Игуменица. Ама всичко това ще го решаваме в движение и програмата ще я определи малката.

Плажът Валтос, дълбок ли е като Лихнос или е по-нормален?
А водата в Амудия, Парга и околности така прозрачна ли е както на Ситония?

cikoni ние все още нямаме резервация и точни дати. Ще решим в последния момент кога ще пътуваме. Най-рано ще можем да заминем след 15 август. Вие ще сте преди нас. Пожелавам ви много релакс и добро настроение и чакаме снимки и разкази  Simple Smile

# 381
salex_n2, от Керамоти в източна посока има доста хубави и спокойни плажове. Аз лично много харесвам този между Фанари и Ароги (бял като брашно ситен пясък), както и плажа на хотел Исмарос (Марония), който е с обли камъчета. Има и много други, има и табели към тях.

Параход, благодаря, ясно ми е, че за конкретния хотел отзиви никой няма да има (той е съвсем нов, в букинг и в нета няма също), но ако някой за конкретния район може да ме насочи, пак ще е нещо. По картата дори не мога да установя колко точно е далече от плажа, колко точно е нависоко и колко точно е изолиран. Ако имам късмет, може някой да е бил долу на паралията и да даде полезни насоки  Simple Smile

Дари М, благодаря  Simple Smile

Много благодаря за информацията

# 382
  • софия
Аз да отперя един Кефалонийски въпрос  Laughing
За десетина дена има ли смисъл от три настанявания, или едно във Фискардо и едно по-на юг ще са добре?
Нещо не мога да реша ФИскардо или леко по-надолу да са първите нощувки, Агия Ефимия например  newsm78
Веранооо, като най-пресна и обиколила острова, ела да помагаш  Sunglasses

# 383
За десетина дена има ли смисъл от три настанявания, или едно във Фискардо и едно по-на юг ще са добре?
Не.
Едно към средата е ОК за целия остров (много хора сме го правили), другият вариант е Фискардо + едно на юг, както Вераното бяха.

Сега... кой ти го казва, човекът, който тоя май изкара 11 нощувки в 8 различни хотела из Гърция, ноо... отговорът е пак НЕ.

# 384
  • София, Дианабад
millenitta, да плажът Валтос е дълбок като Лихнос. Аз лично не го харесах, може би защото имаше много хора.
И да, на много от плажовете около Парга водата е прозрачна, дори на самия градски плаж е такава.
На мен лично, много ми допадна точно плажа, над който jul гледашe за хотел. Пак става дълбок бързо, но в северния край е по-постепенно.
Най-впечатляващо е синьото море на плажа на о. Антипакси.  Simple Smile

Ех, като ви чета за островите.. догодина нещо такова мога да измисля.  Simple Smile

# 385
  • София
Скиатос е 14 км островче, един град, 5-10 плажа накръст, едно хълмче с манастир - той спокойно може за няколко дни Simple Smile
Между другото някой от ходилите в по-близкото минало на Скиатос ако се сети, ще ми е полза (а може би не само на мен). Хазаинът ни Христос имаше моторна лодка и една вечер ни вози до съседен малък остров, необитаем, но с функциониращ бар на плажа. Много приятно. Някои, нещо, да се сеща по този въпрос - име на островчето, достъпност?
Параход, може би имаш предвид о-в Цугрия до Скиатос. Ние при обиколката с корабче на Скиатос спряхме на него, но ми се стори, че имаше 2 плажа и нас ни стовариха на по-грозния. Определено хич не ми хареса, а имах големи очаквания. Другият плаж вероятно си е струвал повече.

# 386
..........Плажът Валтос, дълбок ли е като Лихнос или е по-нормален?
А водата в Амудия, Парга и околности така прозрачна ли е както на Ситония? ....
За сравнение на дълбочината на мога да кажа, тъй като от Лихнос се изнесохме дори и без да наджапаме...както писах нещо не ни допадна и на тримата ....а и самия Лихнос както каза и Параход е много стръмен и някак нагъчкан....не е моето място  Sick
Иначе Валтос не мисля, че е чак дълбок  newsm78 в далечния край към параклисчето си беше направо плитък даже  Peace

Колкото до водата - да навсякъде е чиста и прозрачна....някъде по-синя....а най-синя е на Саракинико  Wink ....а за пък за синьото на Антипакси изобщо няма да коментирам ....просто уникално синьо  Heart Eyes

# 387
Аз да отперя един Кефалонийски въпрос  Laughing
Нещо не мога да реша ФИскардо или леко по-надолу да са първите нощувки, Агия Ефимия например  newsm78
Веранооо, като най-пресна и обиколила острова, ела да помагаш  Sunglasses
Идвааааам  Simple Smile
Проверено от нас, а и за да не се претрепвате от път - хванете си ферибота от Василики до Фискардо в 17 ч.; в 18 ч. сте във Фискардо. Настанете се където сте си харесали в района и останете 2-3 дни. Обиколете горната половина на острова и после се смъкнете надолу. Ассос можете да го отметнете в деня на придвижването, а и Миртос, ако имате време за плаж. Близо до Фискардо е и едното ни супер любимо плажче, на което се отдадохме дори в деня на заминаването си, с риск да изпуснем ферибота.
Абе аз що не взема да ви спретна една кафе-среща на заминаващите за Кефалоня и тет-а-тет да разказвам, че напоследък минавам като вятър през темата и лаконичните ми обяснения май не са много от полза.  newsm78

# 388
  • София
Явно половината форум е тръгнал към йонийското крайбрежие  Mr. Green
Така като гледам какво пишете май е доста амбициозна програмата Лефкада - Кефалония за 8 дни.
Къде са по-хубавите плажове на Кефалония - на юг или  в района на Фискардо?
Където плажовете са пясъчни там сме и ние...  Grinning

# 389
  • София
За кафе - среща и аз ще се дотътря пък, нищо че тази година може и да не заминавам за Кефалония, но за догодина много и се точа.

Общи условия

Активация на акаунт