На море в Гърция 2014 - VIII

• 56 787
  • 761
  •   1
Отговори
# 420
 Laughing Laughing
Хора, не мога да изляза да свърша работа от четене тук!

# 421
Привет от Евия...

Видяхме, видяхме тюлените. И двата. Страхотно беше. Снимахме ги с камерата. И потъналия кораб от Втората световна. Лихадонисия ме разочарова. Тотално. До 12 ч. всичко беше перфектно, но след това се изсипа един по-голям кораб народ, напълни плажа, замириса на прегоряла риба и ми стана едно родно.... Слънчев бряг здравей. Изнесохме се с подскоци. Зайци не видяхме, но то в тази лудница едва ли са искали да се покажат милите. Затова, ако ви се ходи - рано сутрин.

Кавос е камъняк(от неприятния) и незаконни каравани.

Тази вечер - Лимни. Страхотно. Амфитеатър, стръмни и тесни улички. Бели къщи, редуващи се с каменни. Много по-гръцки дух от всички по на север.

А на прибиране как миришеш на борови иглички и смола... И цикади.
Явно напредването на сезона си казва думата. На плажа на Лихадонисия в края на юни бяхме около 15 - 20 човека най - много. Около нас по шезлонгите нямаше никой, както и във водата. Като пристигнахме имаше една френска група от около 10 човека, с които се засякохме не повече от 10 минути, те си точно си тръгваха.
Лимни и на мен много ми хареса !!

# 422
Хех, и нашата Лефкада наближава и като чета все повече се притеснявам , че 5 нощувки няма да ни стигнат... Имаме резервация 5 нощувки на Лефкада в Ag.Ioannis  и 2 в Парга. И така към въпросите:

1. Bella Vraka Beach, Syvota - искам да го видя , да топна крачета, дилемата е на отиване към Лефкада да отделим час-два или след Парга на връщане и има ли къде да се паркира наблизо? И кой път е по-добре през Платария и обратно или през Пердика?
Ако първо сте на Лефкада, по-добре на отиване си карайте направо на там, няма смисъл да стигате до Игуменица, след Йоанина може да слезете от магистрала и да си продължите към Превеза.....а на връщане след Парга да се отбиете до Сивота и после на магистралата   Peace
Колкото до паркиране на Бела Врака имай предвид, че мястото е за 3-4-5 коли ама преко сили, ако някоя от тях обаче не е паркирала като арабин в пустиня или пък не са с огромен джип като нас  Mr. Green ...вариант е и да паркирате нейде горе при къщите и да слезете пеша  Peace
Мисля, че пътя през Платария е по-лек ....през Пердика има повече завои и пътя се качва много на високо, минава се и през центъра на самата Пердика, дето е баш на върха  Grinning иначе пък е красиво, въпреки, че почти не се минава така, че да се вижда морето, само тук-таме  Rolling Eyes
Не знам мое мнение си е разбира се, но за мен Бела Врака освен красива гледка не беше нищо друго  newsm78 виж самото селце Сивота много ми хареса и съм сигурна, че наоколо има много по-добри места за плажуване  Peace

# 423
Уф, трябва да сменям плановете за септември, мъжът ми няма толкова дни отпуска за Закинтос и Пелопонес, а и до края на годината съм набелязала още две пътувания, та минавам на вариант Пелион за 8-9 дни.
Кажете ми, колко толкова са страшни пътищата, само това чета, гледах на Гугъл мапс, западните пътчета, нищо толкова фрапиращо не видях, дайте ми пример, да речем страшно е от точка А до точка Б, да го погледна, за да се ориентирам.

# 424
Западните са сравнително леки (то ако мислиш, че на Пелопонес са по-малки пропастите от тия на Пелион...) Има само една ужасна отсечка между Афисос и Лефокастро, широка колкото една кола и с остър наклон Grinning дето не трябва да срещаш камион на нея. Но тя е 300 метра.
На мен (юго)западната част ми е любима, но и съвсем без източната няма да минете, де. Завоите и пропастите са по билото на планината- по "гръбнака" на полуострова, като погледнеш картата.
Иначе с изключение на черни пътища по 2-3 км до някои плажове всичко е в добро състояние, хубава настилка.

Ориентировъчен крив път - Неохори-Каламаки-Цангарада.
Кала Нера-Визица-Милиес и пак предишния на изток.
Тоя през Портаря и Ханя също си "заслужава" Simple Smile

# 425
Semora, точно това са причините, които ме отказаха отдавна от Керамоти, а постепенно и от Северна Гърция. Въпроса сме го дискутирали доста пъти. Жалкото е,че като следствие от нашествието на нашенци (балканци разбирай), се побългари и обслужването. Но каквото и да е, пак е по-добре от родното Бетономорие.

Явно сме имали късмет
Досега сме били все в сев. Гърция и винаги е било добре почистването
А хотелът тази година на Касанда, Siviris Golden Beach Hotel, беше невероятен, на толкова супер чисто и поддържано място не сме били досега, хем нямам забележки към останалите

# 426
Semora, точно това са причините, които ме отказаха отдавна от Керамоти, а постепенно и от Северна Гърция. Въпроса сме го дискутирали доста пъти. Жалкото е,че като следствие от нашествието на нашенци (балканци разбирай), се побългари и обслужването. Но каквото и да е, пак е по-добре от родното Бетономорие.

Явно сме имали късмет
Досега сме били все в сев. Гърция и винаги е било добре почистването
А хотелът тази година на Касанда, Siviris Golden Beach Hotel, беше невероятен, на толкова супер чисто и поддържано място не сме били досега, хем нямам забележки към останалите
Според мен Ана бел имаше предвид не липсата на чистота....а по-скоро нашествието на типичните балкански субекти  Joy

# 427
  • София
Ох,  при мен също се позакучват нещата с отпуската, та ще решаваме спонтанно в последния момент накъде и за колко дни, но все пак приемам идеи за кратка забежка 4-5-7 дни, но пък не ща Халкидики, Олимпийски Ривиери, Аспровалти, Неа Врасни, Тасос и изобщо Северна Гърция. Искам нещо диво без нашествие на много балкански субекти, но и да не е на майната си, ако може и остров да е. Айде и аз почнах с претенциите  Mr. Green , ама нещо не мога да го измисля. Та събирам идеи момичета и като капак на всичките ми претенции, да вметна, че поради ред причини шофьор ще съм само аз този път   ooooh! Краен вариант ми е Евия все пак, па макар и за няколко дни.

# 428
Аз го разбрах и като обслужване
Не сме били на юг от Олимп и Торони ине можем да срвняваме, но до тук нямаме оплаквания, а си имам мрънкалник с претенции от класа

Иначе нашественици имаше, да, за съжаление
Разни нашенски мутри с Поршета и големи джипове БмВ, Ауди и мерседес
Смешковци пълни

# 429
Цитат
BledРедовен потребител

Re: На море в Гърция 2014 - VIII

♥0 ср, 16 юли 2014, 21:37 #120
Цитирай

Elito1976 Може да останете на Толо. Относно разглеждането, виж и другата тема, писано е, да не се повтаряме.

Много благодаря Блед и на всички останали които пишете толкова полезни неща.
ОХ нищо не ми говори това Толо дали може малко повече за него ?

# 430
Хех, и нашата Лефкада наближава и като чета все повече се притеснявам , че 5 нощувки няма да ни стигнат... Имаме резервация 5 нощувки на Лефкада в Ag.Ioannis  и 2 в Парга. И така към въпросите:
1. Bella Vraka Beach, Syvota -
2. Ще сме в северната част на Лефкада настанени , а съм набелязала 4 плажа да посетим на юг. Ясно, че за един ден няма как (мисля за 2 дни) , но за два дни как бихте ги комбинирали?

divna,
1. Бела Врака може и ви разочарова, там се е разположил клуб за водни спортове и във водата е пълно с каяци и начинаещи сърфисти. Ние бяхме отседнали в Сивота  и ходехме в късния следобед, когато е по-спокойно. А така рекламирания №1 Karvouno beach е насипан със сипица  Mr. Green, направо си боде.

2. Може да комбинирате Порто Кацики с Агиофили и вечеря в крайбрежните таверни на Василики.
На Агиофили ходехме с кола по черния път, паркира се в краят му и се слиза по стъпала.

# 431
pontes,
с нетърпение очаквам впечатления за Китира.
Мин. година не ми стигна времето при обиколката на Пелопонес, но твоя разказ надявам се да компенсира.  Hug

# 432
Здравейте! Тези, които са ходили в Никити, може би са забелязали страхотните вили на плажа Кастри. Иска ми се да наемем една от тях за следващото лято, но не мога да ги намеря в интернет. Ще съм благодарна ако някой има информация и връзки да сподели! Хубаво лято!

# 433
  • София
На Агиофили ходехме с кола по черния път, паркира се в краят му и се слиза по стъпала.

А колко са стъпалата? Колкото на Порто Кацики или повече? Не сме тръгнали натам, но да попитам за друг път.  Wink Ние ходихме съвсем в извън сезон и корабчетата вече не работеха. Ако знаех, че все пак може и по суша да се отиде, сигурно щяхме да пробваме. Черните пътища не ни плашат.

Тъй като често отговарям на въпроси за Лимнос, а май никой не е споменавал - асфалтовите им пътища са само между селцата. Където и другаде да искате да отидете, все е по черни пътища. Накрая на ферибота се качвате така  Wink:

Limnos style  hahaha

# 434
  • Варна
Радвам, се че си говорите за Лефкада и Кефалония Simple Smile
Ние решихме 2 нощувки в южна Лефкада (само дето още не сме избрали място) и 7 нощувки в централна Кефалония, с лъчове във всички посоки Simple Smile

Пелион въобще не е толкова страшно от към завои. На мен ми става лошо по принцип, а и пом принцип съм голяма паника. На Пелион мъжа ми караше много бавно и плавно и не ми е ставало лошо. Може да е било от еуфорията. Simple Smile Слизането по залез слънце от планината към западния бряг е едно от прекрасните неща, които може да изпиташ там. Бяхме и с 4 годишната ни дъщеря.

Общи условия

Активация на акаунт