На море в Гърция 2014 - VIII

• 56 788
  • 761
  •   1
Отговори
# 435
Тъй като Лефкада не е за нас и няма да отидем там на почивка, много ми се иска да я видя, да поснимам безкрайните плажове с онова уникално синьо във водата и да хапнем в някоя таверна с панорамна гледка. Междувременно кратък плаж тук-там по време на обиколката за разхлаждане. Но нещо километрите ми се струват множко - 100 км до Порто Кацики в едната посока.

Другата муха в главата ми е Метеора на връщане с една нощувка там. Но не знам до колко е подходящо за разглеждане в горещината и с малко дете. 
Миленита, ние миналата година правихме дневна разходка до Лефкада, за съжаление без плаж, че беше моите магарета като видят 2 дни море и слънце и направо прекаляват,  та после имат нужда от ден почивка без плаж ...само разходки ....така, че удостоихме само столичката, която много ни хареса и някой ден бих отделила 2 дни на острова пътьом например  newsm78

А на прибиране към БГ с 1 нощувка в Метеора разгледахме само 3 от манастирите...ама и от повече нямах нужда ....да не се повтарям, но аз лично не "хлъцнах" по него ....да уникално място, хубаво е да се види, но след втория манастир е почти едно и също....според мен най-хубавото са гледките отгоре ...  а и отдолу нагоре  Wink
Радвам се, че минахме по път, а не специално до там да ходим  newsm78 Като километри не е много отбивката от Егнатиа Одос, но пък е с много завои и ако малката има проблем с пътуването, не знам дали да се пробвате ....откъм Лариса е по-лек пътя.

# 436
  • софия
Стъпалата на Агиофили са съвсем малко. И с лодката е много приятно да се отиде иначе. На нас ни бяха казали местни, че черния път е много лош и не стига до края, и после се ходело през разни трънаци и камънаци, та с водното такси отидохме. А и колата ни е много ниска. Дано по Кефалония да стигаме навсякъде с нея.
Дано да го видите Агиофили не много претъпкан, защото е много малък плаж и може да стане страшна гъчканица

# 437
  • Пловдив
Тъй като често отговарям на въпроси за Лимнос, а май никой не е споменавал - асфалтовите им пътища са само между селцата. Където и другаде да искате да отидете, все е по черни пътища. Накрая на ферибота се качвате така  Wink:

Limnos style  hahaha
Laughing  Моя шофьор е голямо диване в това отношение- чистота и поддръжка на ходова част , дано има автомивка в Мирина Simple Smile, ще и станем абонати .  Правя си вече разпечатка на плажовете, няма да успеем да плажуваме на всички , но ще се постараем поне да ги видим и топнем крачета . Мен много ме е страх от змии, а на острова покрай другите екстри май и това е в изобилие Simple Smile) , набелязала съм за плажуване един див плаж  с името "kokina beach"  , поне по снимки изглежда много красиво местенце .

# 438
  • София
Здравейте! Тези, които са ходили в Никити, може би са забелязали страхотните вили на плажа Кастри. Иска ми се да наемем една от тях за следващото лято, но не мога да ги намеря в интернет. Ще съм благодарна ако някой има информация и връзки да сподели! Хубаво лято!

Ако са трите хубави къщи, с параклисче на Петър и Павел по средата, те са частни и не се дават под наем.

# 439
  • София
aH~, и моят мъж е същия. В края на първия ден старателно избърса колата с парцал. Обаче втория ден се върнахме в същия вид. И започна само стъклата да си чисти.  Laughing Едва последния ден я поизми с няколко шишета вода, че наистина беше за срам.  Laughing  Не може да няма автомивки, но не сме ги забелязали.

А колата от снимката е със софийски номер.  Wink

# 440
  • София
Цитат
BledРедовен потребител

Re: На море в Гърция 2014 - VIII

♥0 ср, 16 юли 2014, 21:37 #120
Цитирай

Elito1976 Може да останете на Толо. Относно разглеждането, виж и другата тема, писано е, да не се повтаряме.

Много благодаря Блед и на всички останали които пишете толкова полезни неща.
ОХ нищо не ми говори това Толо дали може малко повече за него ?

Ако става въпрос за Толо на Пелопонес - това е приятно крайбрежно селище с хубав плаж, самото то не е нищо особено, но е близо до Нафплио, а от него до Хидра и Спецес има круизни корабчета /ние не сме ги ползвали/.

https://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&t=h&oe=UTF8& … 86&dg=feature

# 441
  • София
Привет отново!
И при нас плановете се промениха.. оказа се, че ще си пътуваме само ние двамата с мъжа ми.
В такъв случай Кефалония ще трябва да отпадне от програмата, защото ще ни дойде в повече като разходи... бензин, фериботи...  Confused
Помогнете ми да начертая друг маршрут...  Praynig
Оглеждам се за Парга, Превеза... да го комбинираме с Лефкада ли...
Предполагам много от вас са правили нещо такова... ударете едно рамо моля  Mr. Green

# 442
  • софия
Е то като стигнете до Превеза и Лефкада... ей го и Кефалония къде е  Wink
Има ли някой навит за Йонийска среща в неделя на Скара бара? Така де, поне да му хапнем  Laughing

# 443
Малко спам от мен  Wink
Докато бяхме на Ситония, мъжът ми ми припомни за един грък, с който се запознахме едно лято. Беше учил медицина в България, но имаше заведение на плажа + чадъри и шезлонги  в Неа Скиони. Не беше още сигурен какво иска да работи и пита мъжа ми какво според него липсва в Г-я. И той веднага му каза да направи газстанция (тогава на малко бензиностанции имаше газ).
Сега според мъжа ми е ред на автомивките  Simple Smile, защото и те не са често срещани.

# 444
  • Варна
Не беше още сигурен какво иска да работи и пита мъжа ми какво според него липсва в Г-я.

Готварници с храна за в къщи тип''домашно приготвена''
Юни за пръв път намерихме в Едипсу.В 12 30 вече всичко почти бивАШЕ изкупено и се налагаше да поръчваме от предния ден.

# 445
Петре, взе ми думата от устата!

Готварници.

В тази връзка някой да е забелязвал някъде другаде такива?

# 446
Има ли някой навит за Йонийска среща в неделя на Скара бара? Така де, поне да му хапнем  Laughing
Тъкмо щях да предложа заведението, в което се срещнахме на 12-ти, че хич не познавам софийските кръчми, а там беше удобно за подобен род събирания (на никого не пречехме, на нас - също). Къде е този Скара-бар? newsm78  Иначе съм готова с нагледните материали, ще помъкна и лаптопа ако трябва (заради снимките).  Simple Smile Mur, Теди, как сте с плановете за почивният ден?

# 447
  • София
Здравейте. А някой има ли отзиви от Сивири (Касандра)?

# 448
  • София
Тъкмо щях да предложа заведението, в което се срещнахме на 12-ти, че хич не познавам софийските кръчми, а там беше удобно за подобен род събирания (на никого не пречехме, на нас - също). Къде е този Скара-бар? newsm78  Иначе съм готова с нагледните материали, ще помъкна и лаптопа ако трябва (заради снимките).  Simple Smile Mur, Теди, как сте с плановете за почивният ден?

Аз май ще мога в неделя. Към колко часа и къде?

# 449
  • софия
Скарата е в края на парка Заимов, до театър СФумато, зад театър СОфия. Има много вкусни мръвки, градина. Трябва резервация за уикенда.
Иначе съм за където ще е най-удобно и приятно на всички.

Общи условия

Активация на акаунт