На море в Гърция 2014 - VIII

• 56 791
  • 761
  •   1
Отговори
# 405

Може ли малко инфо за тези сини пещери? Звучи ми много примамливо  Heart Eyes

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=787524.675;topicrefid=20 тук пост 687  Simple Smile

# 406
  • София
Сетих се да питам. Видях в някакъв сайт се продаваха вулканични камъни за барбекю. Някой ползвал ли е и дали е по-вкусно месото, приготвно на тях, отколкото на обикновените дървени въглища?

Не е по-вкусно, казвам го и от личен и от професионален опит. Ролята на тези камъни е да поддържа температура, но нищо общо няма вкуса с този на месцето печенко на жар Simple Smile

# 407
millenitta, благодаря за линка  Hug. Дано не съм те затруднила в издирването, че гледам, че е в предишната тема  Blush

# 408
Мишелин, имаше ли много хора във Фанари? Като знам, че през уикенда половината от моя град се изнася натам...Иначе онази кръчма на баира с панорамните прозорци и на мен ми е любима!

# 409
Не, беше много спокойно. Даже показах на майка ми няколко снимки и тя се учиди, че е толкова пусто  Laughing Тя никога не е ходила на гръцкото море и си е представяла, че плажът ще е като на нашето море  Mr. Green

Май се досещам от къде си Simple Smile Иначе имаше доста българи, с кърджалийски, пловдивски и хасковски регистрации. На границата ни казаха, че уикенда имало голям наплив. През седмицата било много по-спокойно.  Hug

Ние хапнахме в една друга кръчмичка май. Пак е на хълмчето, но малко по-навътре. Тази с панорамните прозорци също ми грабна окото, но нея ще я пробваме следващия път.  Heart Eyes

# 410
тодоричка радвам се да го чуя. Ако помъкна и камъни с нас, ММ мен ще остави накрая.  Mr. Green Ще се придържаме към класическите дървени въглища.

Мишелин няма проблем!  Simple Smile Тези дни непрекъснато ровя и препрочитам част от старите теми в търсене на инфо и смятане без кръчмар.  Wink 

Тъй като Лефкада не е за нас и няма да отидем там на почивка, много ми се иска да я видя, да поснимам безкрайните плажове с онова уникално синьо във водата и да хапнем в някоя таверна с панорамна гледка. Междувременно кратък плаж тук-там по време на обиколката за разхлаждане. Но нещо километрите ми се струват множко - 100 км до Порто Кацики в едната посока.

Другата муха в главата ми е Метеора на връщане с една нощувка там. Но не знам до колко е подходящо за разглеждане в горещината и с малко дете. 

# 411
  • софия
Миленита като каза сега и се сетих колко хубав ни беше деня на Порто Кацики  Heart Eyes От 8 часа плаж, 6 сме били във водата. Там и на Агиофили ни беше най-хубаво. До обяд почти никакви вълни, уникална топла, синя водичка. Следобяд вълни, но не страшни като на Егремни, и беше една идея по-плитко. Егремни ми беше много страшен плаж за къпане, голяма красота, но още сутринта ме изпраска една вълна, сви ми очилата, дъно няма и много се изплаших.

# 412
Блед,
не само че това е островчето, ами и клипа в YouTubе, който си пуснала, е сниман от нашия човек Sunglasses

# 413
Софийско кафе под мотото "Да опознаем Кефалoния" бих пийнала и аз, че миналата седмица по стечение на обстоятелствата много пропуснах  Hug

millenitta, ако решите все пак да се разходите до Лефкада, аз бих ти препоръчала да си направите плаж на Потро Катцики, защото е много по-лесно достъпен. Егремно е зашеметяващ, но ще му се полюбувате от високо, достатъчно е и никак не е малко като емоция и впечатления. А като си тръгнете от него по пътя около село Атани има няколко панорамни таверни, където може да похапнете. Така че желанията ти относно Лефкатда са напълно изпълними в един ден, при стройна организация все пак  Wink Няма да имате време за 3 часа плаж например.

*Semora*, ужасно си права за съжаление...... Tired

Все забравям да кажа колко хубави снимки сте постнали последните няколко дни  Heart Eyes Чакаме още и от Кефалония, и Китира, и..... давайте други  Laughing

Последна редакция: пт, 25 юли 2014, 21:08 от Mur

# 414
  • София
Блед,
не само че това е островчето, ами и клипа в YouTubе, който си пуснала, е сниман от нашия човек Sunglasses

Много се радвам, намерих го случайно, въобще не обърнах внимание, ти цитираш 2006 г., а и клипа е от тогава.
Явно сте били във вилата под датата, негова собственост, изглежда прекрасно.
Имам и аз страхотен клип, намерих го, много исках да го пусна, но сме снимани всички на него, заедно с приятели и плажчето и барчето, съжалявам.

# 415
Привет от Евия...

Видяхме, видяхме тюлените. И двата. Страхотно беше. Снимахме ги с камерата. И потъналия кораб от Втората световна. Лихадонисия ме разочарова. Тотално. До 12 ч. всичко беше перфектно, но след това се изсипа един по-голям кораб народ, напълни плажа, замириса на прегоряла риба и ми стана едно родно.... Слънчев бряг здравей. Изнесохме се с подскоци. Зайци не видяхме, но то в тази лудница едва ли са искали да се покажат милите. Затова, ако ви се ходи - рано сутрин.

Кавос е камъняк(от неприятния) и незаконни каравани.

Тази вечер - Лимни. Страхотно. Амфитеатър, стръмни и тесни улички. Бели къщи, редуващи се с каменни. Много по-гръцки дух от всички по на север.

А на прибиране как миришеш на борови иглички и смола... И цикади.

# 416
  • София...........
Хех, и нашата Лефкада наближава и като чета все повече се притеснявам , че 5 нощувки няма да ни стигнат... Имаме резервация 5 нощувки на Лефкада в Ag.Ioannis  и 2 в Парга. И така към въпросите:

1. Bella Vraka Beach, Syvota - искам да го видя , да топна крачета, дилемата е на отиване към Лефкада да отделим час-два или след Парга на връщане и има ли къде да се паркира наблизо? И кой път е по-добре през Платария и обратно или през Пердика?

2. Ще сме в северната част на Лефкада настанени , а съм набелязала 4 плажа да посетим на юг. Ясно, че за един ден няма как (мисля за 2 дни) , но за два дни как бихте ги комбинирали?
-Егремни
-Порто Кацики
-Агиофили
-Амусо
и ми се иска да хвърлим поглед и на Василики...

3. Никой нищо не е писал за най-северните плажове - Кастро, Амоглоса и Гира?, заслужава ли си?

Благодаря

Последна редакция: пт, 25 юли 2014, 02:11 от divna_

# 417
  • Варна
Пешо, ей заради този ти коментар, днес се реших да пална колицита и мръднахме до Фанари  Hug.
Утре искам да ида пак  Joy

Nе ви трябва ГПС , следвайте табелите.
Като слезете от Маказа , на околовръстното Комотини пътя прави една странна еска и на едно Т вдясно пише Солун и там е и за ФАнари, Керамоти , Тасос , Кавала ,  а наляво пише Александропулис.Някой път тръгнете натам и ще излезете на морето при селцето Макри , от него  на дясно има безкрайни диви плажове. 

# 418
  • Варна
Петре, нищо лично към теб и Варна. Ти си много наясно с положението по нашето море и не съм разбрала там да плажуваш. Все Гърция обикаляш в последните години!

Гръцкото море ми е десетина дни на година.
За нашето си море отделям стотина. Laughing Laughing Laughing
Имам 3-4 лодки , мотори и доста обикалям между Бяла и Дуранкулак  Laughing Laughing Laughing

# 419
Момичета, добро утро!
Да ви попитам за отзиви за Орфани? Както и да препоръчате хотели там?

Общи условия

Активация на акаунт