На море в Гърция 2014 - VIII

• 56 795
  • 761
  •   1
Отговори
# 390
  • софия
Абсолютно съм за среща  Peace
Даже ако направим такава, моля донеси някакви карти с пътищата, друго си е да се види и разкаже очи в очи.
И снимки още чакаме  Whistling Whistling
Миртос поне един ден плаж ще отнесе, тъй си ги представям нещата  Whistling

И въобще много ще ми е полезно да разкажеш, защото ей сега например чуденката ми дали ФИскардо или леко по-надолу, колкото и да зяпам Гугъл ърта, пътищата пак не мога да определя как ще е най-удобно.
Само да кажа, че десетина дена съм нон стоп на работа, дори и в събота. Ако има навити за неделя...

# 391
  • софия
Иначе плана е точно такъв, тръгване рано от София, пристигане живот и здраве към 3-4 във ВАсилики, и меткане на Капитан Аристидис в 6  Laughing
Поне така успяхме миналата година.

Сори за поредния пост, но се боря като прасе с тиква с един таблет  Crazy

# 392
Anisunshine,
пясъчните са на юг. Макар че "най-хубави" е относително понятие - Миртос например е на северозапад и грам не е пясъчен...

Dechy,
не знам името, не съм го виждала по светло и знам само бийч бара... ще поровя по карти и нет, ей, днес ми хрумна за пръв път Grinning (бяхме 2006 г.)
Може и Цугрия да е било... видях я на картата, изглежда чудесно от сателит, даже се виждат 4 плажа, не 2, жалко, че не сте останали доволни. Обаче историята й не е добра - имало готина таверна, но собственикът получил удар преди няколко години и затворили таверната (сега имало нови собственици), даже имало период, когато круизите возели туристи, без да ги предупредят, че няма откъде едно фрапе да си купят на острова.

Последна редакция: чт, 24 юли 2014, 17:50 от Параход

# 393
Здравейте. Малко нахлувам в темата Embarassed, но исках да споделя за Керамоти, ако някой се интересува..Предполагам, че повечето сте били или сте чували и знаете, но аз държа да споделя за апарт хотел Астория....много близо до плажа на около 50-60метра( то там където и да си си близо до плажа), но адски ...ама адски мръсно и гнусно... #Crazyлелелел, на по-мръсно място не бях ходила ...Чистенето на апартамента/стаята явно се е състояло само в смяна на чаршафи и кърпи...

Дъската за рязане на хляб все още имаше трохи от хляб от предните явно наематели, чашите за кафе бяха с петна от кафе, което ми е адски чудно  Shocked,,как са измити тези чаши изобщо..Банята..олеле банята, мега гадна,душ-кабината беше с мухъл  Sick..брр ужас Налягането на водата беше все едно те поливат с лейка и къпането беше многооо голяма мъка..

Като цяло въпреки мега мръсното място изкарахме добре. Таверничките са приятни и всичко , което поръчвахме беше много вкусно. Най-неприятно впечатление обаче ми направиха другите българи. Tired

Всеки втори беше българин, това ок, но на плажа , който е супер и е чист и е приятно и има кошчета на всеки 2 метра, там където беше най-мръсно и си оставяха боклуците все българи бяха...Защо така бе хора, защо...До нас семейство, детенцето яде солети, хапна си и си хвърли опаковката на плажа. Бащата пийна количка и кенчето си го метна .... Sick Ужас, ужас..
Кофата на 2 метра о тях... Tired

Същата работа с викането и крещенето на плажа.... Това е предимно семейно курортче, ей така семейно с децата хората да починат...добрееее... На плажа все семейства с малки дечица, които се забавляват , тичат , копаят...знаете как е...Е как един човек не кресна само българите крещят като замаяни..." Пеппииии..излизай от водата #Cussing out"...."Сашеееее... ела да те намажа #Cussing out"...ама се крещи, егати ужаса... ooooh!..Голямо племе сме и т'ва си е..Съжалявам, че го пиша това , но си е самата истина..

Като цяло курортчето бива, плажа е супер ( била съм и на по-хубави), но май няма да повторим Thinking..

Дано съм помогнала на някой с информацията. Извинявам се да дългия пост. Peace

# 394
Semora, точно това са причините, които ме отказаха отдавна от Керамоти, а постепенно и от Северна Гърция. Въпроса сме го дискутирали доста пъти. Жалкото е,че като следствие от нашествието на нашенци (балканци разбирай), се побългари и обслужването. Но каквото и да е, пак е по-добре от родното Бетономорие.

# 395
  • Варна
А може ли да споделите кои са хубавите плажове под Маказа и Златоград или най-добре да си отидем до Керамоти - става въпрос само за един уикенд.

Mакри и плажовете на запад от него
Фанари

# 396
Anna Bel много си права..и следващия път и ние ще се ориентираме другаде Peace

# 397
  • Варна
Semora, точно това са причините, които ме отказаха отдавна от Керамоти, а постепенно и от Северна Гърция. Въпроса сме го дискутирали доста пъти. Жалкото е,че като следствие от нашествието на нашенци (балканци разбирай), се побългари и обслужването. Но каквото и да е, пак е по-добре от родното Бетономорие.

прост народ
проста държава
прост туризъм
прости банки
проста икономика
що ли се чудим , че сме най бедните в Европа

# 398
*2K* Дари М благодаря отново!  Simple Smile Просто вече нямам никакво търпение!
За съжаление няма да се престрашим да отидем на еднодневен круиз с лодка до сините пещери, а и до където и да било другаде. С 2 годишно дете, целодневен круиз в горещината и опасността да й стане лошо от люшкането- малко ме е страх. Но друга година ще наваксаме. Виждам, че Йонийско море омагьосва /специално 2К  Simple Smile / и хората се връщат отново и отново. На Корфу например все му се разминава. От кога го гледам и все нещо ме отказва.

Сетих се да питам. Видях в някакъв сайт се продаваха вулканични камъни за барбекю. Някой ползвал ли е и дали е по-вкусно месото, приготвно на тях, отколкото на обикновените дървени въглища?

# 399
 Петре, нищо лично към теб и Варна. Ти си много наясно с положението по нашето море и не съм разбрала там да плажуваш. Все Гърция обикаляш в последните години!

# 400
  • София
Само да изокам - колкото и да е странно, две седмици не ни стигнаха за Китира!

# 401
Да не ви изпусна, че малко остана и в началото на август тръгвам за Паралия Катерини.
С мъжа ми се радваме , че този път намерихме хотел , отдалечен на около 1,5 км от пренаселения Паралия Катерини - с една дума ще има място за паркиране  Joy.  Иначе децата са много доволни от забавленията и олелията в Паралията, ние обаче с мъжа ми ще трябва малко да се поизмъчим , но какво да се прави.... newsm78

# 402
Само да изокам - колкото и да е странно, две седмици не ни стигнаха за Китира!

Eх.......разказвай за този китен остров и за меда от мащерка Simple Smile!
!!!

# 403
  • София
Скиатос е 14 км островче, един град, 5-10 плажа накръст, едно хълмче с манастир - той спокойно може за няколко дни Simple Smile

Между другото някой от ходилите в по-близкото минало на Скиатос ако се сети, ще ми е полза (а може би не само на мен). Хазаинът ни Христос имаше моторна лодка и една вечер ни вози до съседен малък остров, необитаем, но с функциониращ бар на плажа. Много приятно. Някои, нещо, да се сеща по този въпрос - име на островчето, достъпност?

Единственото подобно място за което се сещам наоколо е точно срещу Скиатос след Maragos,  на остров Arko....
https://www.google.com/maps/ms?msid=205018101700109706779.0004fe … da6219f&msa=0
https://www.youtube.com/watch?v=TY2NmMuUOB0
http://www.greece.com/photos/destinations/Sporades/Skiathos/Isla … and_Arko/79388158
Имам снимки и видео, ако е нужно ще ги потърся.
Много от собствениците, които имат собствени лодки, водят туристите до там. Ние си наехме лодка, но и при нас беше доста отдавна.
Съжалявам за намесата, но въпроса беше към всички.

# 404

Точно по туй хубаво плажно и морско време да се трамбова по напечени над 40 градуса каменяци колонади с калдаръми и и прочие ми се струва.................???!!!???
Под Маказа точно има прекрасни плажове.

Прекрасни плажове има, да. Има и исторически, и природни забележителности.

Пешо, ей заради този ти коментар, днес се реших да пална колицита и мръднахме до Фанари  Hug. Ох, обичам го гръцкото море. Искам да живея там целогодишно  Heart Eyes. Минахме през Маказа. Пътят е много хубав. Ама защо от наша страна са направили само еднолентов в една посока беее? Така и така строиш нов път, че направи го с две ленти. И после защо има толкова катастрофи в Бългаия? Щото всичките ни пътища са с по една лента в посока. Както и да. Трафик нямаше много, та се движихме спокойно. На границата обаче си почакахме 10-15 минути.

Оттам нататък също пътувахме добре. Единственото неприятно беше, че Гармина ни прекара през центъро на Комотини  Joy А ми се искаше някъде през околовръстно или нещо такова. Както и да е. Стигнехме до селцето. Много спокойно, има къде да се паркира. Заведения доста. Даже изпаднахме в голяма чуденка коя точно таверна да си изберем за хапване. Топнах се няколко пъти във водата. Доста приятна температура Simple Smile На третия метър обаче водата ми стигаше до гърдите. Нищо общо с някои от плажовете на Вурвуру  Laughing Имаше и малко ветрец, та не беше много спокойно морето. Но въпреки това беше страхотно. На плажа имаше чадъри, за които никой не ни е искал пари. Имаше и кабинка за преобличане. Досега не бях виждала по Ситония такива кабинки. Хапнахме в една кръчмичка във високата част на селцето. Какво да ви кажа - ПРЕКРАСНА гледка към необятното море. Наоколо горичка и боров аромат навсякъде  Heart Eyes

Утре искам да ида пак  Joy

*2K* Дари М благодаря отново!  Simple Smile Просто вече нямам никакво търпение!
За съжаление няма да се престрашим да отидем на еднодневен круиз с лодка до сините пещери ...

Може ли малко инфо за тези сини пещери? Звучи ми много примамливо  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 24 юли 2014, 20:25 от Мишелин

Общи условия

Активация на акаунт