На море в Гърция 2014 - VIII

• 56 716
  • 761
  •   1
Отговори
# 570

И аз бих изтръчкала за теб и шшш, ама сега като ме разбра ква съм фльорца тя ще минава на другия тУртоар.
Уф, отивам до Лутра Едипсос. Дано не се изложа с някой българин. Сега да тичам ли ентусиазирано към него или да се придържам към дистанцираността на непознанството?
Laughing LaughingВече си се изложила, какво ти пука !?

# 571
  • софия
Данушка, извинявай, но някак не се чувствам длъжна да се запознавам с някой на мястото, на което съм само, защото говорим на български. По твоята логика и всички останали в хотела са много зле, защото не са дошли да се запознаят с теб ooooh! Но, пък, всички запознали се с теб са префинено възпитани.
Да. Знам си, че съм простачка. Как не минах да чукам по вратите и да видя къде има българи?

Е, тук не мога да се съглася! Какво толкова има да поздравиш някой, когато чуеш родния си език?! Още повече,че (доколкото разбирам) е имало някаква виртуална комуникация между двете ви във форума Rolling Eyes В такъв случай от сърце бих се зарадвала да видя на живо някоя съфорумка, която тук - във форума- е изключително любезна Wink Това съвсем не означава ежедневно споделяне и сприятеляване - просто размяна на 2-3 думи, обмяна на информация (както тук). И наистина - според мен това е проява на възпитание, колкото и да го отричаме!
Не си разбрала. Нито виртуална, ното реална комуникация съм имала с госпожата. Знам, че детето си игра долу с някакво момченце няколко пъти, но не съм слизала на площадката. Видях само кола с бг регистрация, но не и кой се вози в нея. И момченцето не съм видяла. Явно е трябвало да мина по стаите. Засрамихте ме.

А това дали някой ще общува в реала с някой, с когото е имал виртуална комуникация е въпрос на личен избор и усещане. В живота е така - не всеки е симпатичен на всеки. Лошо няма. Нищо ненормално. Тъпото е да праскаш квалификациите на общо основание и да изкараш личното си огорчение от това в общата тема. Твърде ограничено и неаргументирано. Защото аз разбрах, че госпожата се е почувствала недостатъчно с обърнато внимание по нейните критерии, поради и на основание което, сме консуматори, оставили лошо впечатление у нея. Пък аз дори не съм я срещала и не я знам коя е. За общуване и дума да не става. Как стават тези работи не ми е ясно?

Последна редакция: пн, 28 юли 2014, 18:42 от zvanche

# 572
Леле-мале!!! ooooh! ooooh! ooooh! Искаше ми се да споделя нещо хубаво, ама ми мина мерака след тази размяна на бързи топки.  Cry Недоумявам толкова ли е трудно да се приемат различията, да се приеме факта, че просто хората са различни, с различни изисквания, нагласи,  мисли, потребности ?...

# 573
  • някъде ... тук ...
Мисля, че имаш това място предвид. Пише, че е рибна ферма. Миналият уикенд обиколихме Ситония, видяхме залива и кръговете от пътя, но не слязохме. Мисля, че видях точно коя отбивка води там. След 25ти август пак сме по тия места и смятам да слезем.

# 574
Леле-мале!!! ooooh! ooooh! ooooh! Искаше ми се да споделя нещо хубаво, ама ми мина мерака след тази размяна на бързи топки.  Cry Недоумявам толкова ли е трудно да се приемат различията, да се приеме факта, че просто хората са различни, с различни изисквания, нагласи,  мисли, потребности ?...

Ти си споделяй, поне да оправиш настроението.

адимар тя с мен си писа. Питаме какво става с почивката ми, а аз и отговорих кога заминаваме. Но явно не съм била достатъчно словоохотлива и уважителна според нейните критерии.

Само от цялата тази глупост не разбрах защо аз трябва да се чувствам длъжна да ходя по стаите за да се запознавам, а тя е преценила че не трябва????
Не обичам на насилвам ситуацията. Мъжът ми се е запознал с тях в един от последните дни, когато е прибирал детето от площадката. Аз пък не съм ги срещнала и не съм се запознала. И толкова. Нито съм ги отбягвала нарочно, нито пък съм ги търсила зорлем. И в Метеора и във Вергина се сблъскахме с българи и сме се поздравили като човеци, помогнахме им в ориентацията и така... без изсилване и изкуствени глупости.
 Но наистина, да се използват такива квалификации без да са грам подплатени и да обясняваш точно пък тук (където е ясно, че ще се прочете именно от хората за които злословиш) че си разочарована от двете български семейства  Outta Joint на Евия, че са консуматори, че не си говорели с хлебаря.... и т.н. (да не цитирам)Whistling ooooh! Как пък ни определи като такива, като не се е запознала с нас?

Или се почувства длъжна да защити собственичката, която всяка вечер им е била на масата. Е може би за да изчистят студиото и да ми сменят чаршафите и аз трябваше да я поканя на вечеря... но в крайна смятам, че това се дължи без никакви други условия, след като си плащам. Колкото и консуматорски да се струва това за някои.

Но тези неща около студиото хич и не са ми е били проблем. Изрично го подчертах два пъти. Просто бях длъжна да споделя едно малко по различно мнение за точно тези студия, защото аз лично бях с доста високи очаквания, които не се оправдаха. Но за това не виня никой. Все пак сме различни хора с различно светоусещане.
А че Таис (мисля тя беше първа в тези студия) и направи бизнес на Йоланда и направи... Я колко хора са нощували при нея.... Другите бяха гърци за по 2-3 дни.  Grinning

Как пък със Звънче се запознахме без проблеми и особенни салтанати и любезности и после си общувахме по съседски. И това с особенно узурпиращата ефирното пространство моя дъщеря  Mr. Green Звънче, пак благодаря, че ни изтърпяхте.   bouquet

П.С. Направо не мога да повярвам, че цялото това нещо се случва. Защо масово се мисли, че другия ти е длъжен, а ти не си?

Ей сега питах мъжа ми за ситуацията ...каза, че сте вечеряли и е извикал дъщеря ни за да не ви досажда и пречи, а и самата тя да вечеря. Ужас просто. Нямам думи  Sick

Последна редакция: пн, 28 юли 2014, 19:46 от Анонимен

# 575
  • гр.Добрич
Нас като ни видят с три деца и бягат надалече. Mr. Green Свикнахме да сме сами.

Моля ви, споделете някои наименования на храни. Чета разни имена и нищо не ми говорят. Ще се изложа пред чужденците. Laughing

# 576
  • София

(
Код:
не съм там, уви, една приятелка. Но пък на острова няма нито един пясъчен плаж

Параход, това не е вярно. Кажи им да търсят Хриси Миля - ситен пясък и много хубав плаж Simple Smile

Ние пътуваме в момента към Бг, в Атина беше много топло, с облекчение я оставихме.

# 577
Я да сменя темата и заради spinki...

Купих от Метеора страшна готварска книга. Още я разучавам де.

spinki  ето:

http://www.greecefoods.com/
http://www.athensguide.com/food.html

# 578
Сега се сещам за цените на ЛЕфкада миналия септември - мусака 8€, калмари 12€, октопода май 15 беше
Потвърждавам. Цените са същите и този юли. Цените на гирос в питка около 2.5, гирос порция около 6-7. Гръцка салата около 5 евро. Във всеки случай ми се стори много евтино в сравнение със северна Гърция. Не знам защо имам такива впечатления. Даже пихме гръцко кафе за 1 евро в едно селце. Каничка домашно вино 0,5 l - 3 eвро.

# 579
   Здравейте!Да попитам за малко по традиционна част -Паралия Катерини.Дали може да се намери в курорта и околните села, по-спокойна част с пясъчен плаж.Искаме да я използваме за отправна точка към Метеора, но по това което намерих като информация е малко по -оживено отколкото би ни харесало?
  Благодаря за съветите предварително!

# 580
Хахха, май почти всички, ходили на Евия този сезон, сме били при Йоланда. Grinning

А, не  Simple Smile Ние бяхме в прекрасния   Thalatta seaside hotel,
с невероятен гурме ресторант.  Peace
Имаше и целодневна анимация за децата, басейни, сенчест детски кът, приличен плаж, плажен бар, плажна библиотека и т.н.
(И това за 78е на НВ във фамилен суит през май. ако има значение)

Направо е невероятно как пък сте се уцелили 3 семейства на този огромен остров, с толкова голямо предлагане от хотели/студия  Laughing

# 581
  • sofia
Благодаря на повечето в темата, адски благодарности на Параход:))за изчерпателните насоки,на приятното четиво тук.
Бяхте ми много полезни и следвах с удоволствие коментарите ви-точни и верни:))
Да разкажа и аз за впечатленията си от почивката ни в Атон и по специално в Акти Уранополи.
Ръкава не го препоръчвам-много малко места за разходка и еднотипни,лоша инфраструктура.
Хотела е прекрасен с невероятно отзивчив персонал,работливи и мили,Храната разнообразна и пълна,стаите чисти-поддържат се.Гледката от хотела невероятна и красива.Всичко беше позитивно и с добра стойност.  Обиколихме със смейството ми всички околни градчета,направихме и обиколки на повечето плажове от 1ва страница( много Благодаря за материала)-Комитца бийч и Алукес на о-в Амулиани са невероятни и красиви.Водата кристална и тиха,внасяща в душата само спокойствие и мир:))
Комитца е плажа,който изпълни сърцето ми- хубави шезлонги,готин бар с добри момичета персонал,нормални цени ,лек полъх, живот във водата и много подаръчета-миди и черупки за спомен
Почивката си завършихме -пак по ваша препоръка в Капитан Манолис -Олимпиада
Е няма такова местенце:))Синьоооо, вкусно- изпълващо всички сетива, пийнахме и Рецинка и си помечтахме да остареем в Гърция
Още един път Благодаря
Септември сме се насочили за Ситония- сега изчитам всичко отново от вас и съм сигурна че ще ни се получи,ще съм благодарна за препоръки:)))изпитани пътеки
Набелязвам си за понатам Тасос,Скиатос,Евия:))Патра-вдъхновихте ме

# 582
Anna Bel запали искрата за Лесбос, интересно ми се видя и сега вероятно се е отдала на сладка нега. Ако представлява интерес за някого, малко повече инфо намерих тук, порадвайте му се и вие http://issuu.com/politika.lesvos/docs/taste_lesvos_low/9?e=11311862/8725839
verano azul, кажи каквото си  беше наумила, моля те!
Само допълвам предния пост на gonybravo с информацията, че мидите на Комица са особен вид -от хотела казаха само там се срещали, с големи красиви черупки. Плажът е уникален, след носа на края му има още един, не по-малко добър, това е и границата с Атонските плажове, които мъжете казват били  перфектни.

Последна редакция: пн, 28 юли 2014, 20:57 от Kari2

# 583
  По отношение на срещите със сънародници на почивка в чужбина - рядко се е случвало да си допаднем и да я караме всяка вечер заедно, а от доста години избягвам такива срещи всячески. Нещо повече - бягаме на места където очакваме да няма нашенци и тарапана. Не че сме темерути, ама просто не ми се правят усилия когато съм на почивка. Даже често не ми се приказва. Сега на Лесбос (върнах се апропо) за две седмици не видях нито един българин или Бг-кола. Не броя едно семейство на ферито на отиване само. Не усещам необходимост от каквито и да са нови контакти, не само със сънародници. Виждала съм обаче, особено в Северна Гърция и на Тасос как си се сближават непознати хора, пият ракия заедно всяка вечер и даже до края на почивката се и поскарват  Simple Smile ! Няма лошо, разни хора- разни вкусове. Хубаво е всеки да си кара отпуската както му харесва и да няма изисквания към околните, особено ако са ти само виртуални познати.

Кари, телепатия, човек, телепатия!

Eдна снимка от Моливос на Лесбос, в близост бяхме отседнали

Последна редакция: пн, 28 юли 2014, 21:08 от Anna bel

# 584
 По отношение на срещите със сънародници на почивка в чужбина - рядко се е случвало да си допаднем и да я караме всяка вечер заедно, а от доста години избягвам такива срещи всячески. Нещо повече - бягаме на места където очакваме да няма нашенци и тарапана. Не че сме темерути, ама просто не ми се правят усилия когато съм на почивка. Даже често не ми се приказва. Сега на Лесбос (върнах се апропо) за две седмици не видях нито един българин или Бг-кола. Не броя едно семейство на ферито на отиване само. Не усещам необходимост от каквито и да са нови контакти, не само със сънародници. Виждала съм обаче, особено в Северна Гърция и на Тасос как си се сближават непознати хора, пият ракия заедно всяка вечер и даже до края на почивката се и поскарват  Simple Smile ! Няма лошо, разни хора- разни вкусове. Хубаво е всеки да си кара отпуската както му харесва и да няма изисквания към околните, особено ако са ти само виртуални познати.
 Кари, телепатия, човек, телепатия!

Айде бе,жена! Върнала се Twisted Evil  Сядай бързо и пиши,че ни се изчака чакалото  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт