Против акне/пъпки по лицето 3

• 123 679
  • 736
  •   2
Отговори
# 150
Ще ме откажете вие от Акне аута. Добре де, аз като абсолютно невежа в съставките, моля някой по-веща дама да ми разясни с какво е вреден парафина  Simple Smile

# 151
В интерес на истината акне аут да кажа при мен как подейства. В един период преди месец, когато явно имаше и някакъв вътрешен проблем, кожата ми беше станала ужасна и с наистина много пъпки, като пубертет, плачеше ми се - та тогава взех акне аут, активния лосион обаче... е нямаше начин да не ги изсуши гадините при положение, че леко мургавата ми кожа (с 2-3 бани по рождение) просто побеля след една седмица употреба. Пръстите на ръцете ми също изсъхнаха и побеля кожата, около седмица след като спрях да го ползвам с най-тежките натурални масла стабилизирах нещата със сухотата... Та акне аут помага, ама на каква цена?! Ако тогава се бях престрашила да взема маслото от чаено дърво, нямаше и да ми мине на акъл за акне аут  Wink

# 152
Откъде го взимаш маслото? Моето една позната ми го данесе, но не вярвам, че е истиско, защото не беше много скъпо.
Мазала съм се с него, но не виждам кой знае какъв ефект.
Ришила съм да минавам на Зинерит и скоро ще си го взема. Че вече не знам наистина.
А не ми е оферта да чакам докато родя  #2gunfire Grinning

# 153
Ще ме откажете вие от Акне аута. Добре де, аз като абсолютно невежа в съставките, моля някой по-веща дама да ми разясни с какво е вреден парафина  Simple Smile
Пускам ти мой цитат от по-миналат страница:
Въобще не съм съгласна за диметикона. Това е силикон, който масово се влага в продукти за мазна и акнеична кожа и не само, има го в 9 от 10 неща вероятно (погледнете си повечето кремове и масла, без значение от вида и приложение)
Силиконите образуват лек филм върху кожата, който обаче не запушва порите, а ги пази от външни фактори + омекотява и прави кожата с "фотошоп" ефект, т.е. гладка и безупречна, с на вид запълнени пори.
Комедогенна съставка е парафинът, вазелинът, минералното масло... тях ги има в Акне Аут и крем Здраве, затова и те са само с временен ефект. Те изсушават пъпката, но в последствие тя ще се появи отново с нова сила, може след дни, може след месеци, затов а и според мен те трябва да се ползват при случайни пъпчици, а не при акне. Съставът на Акне Аут е голяма част от него като този на "Здраве".

Парафинът е всъщност нефт, който е преработен до подходящо вещество. Без да си невежа, то със сигурност ти е ясно, че той няма каквато и да било полза за кожата.
Той запушва порите, състарява кожата, защото и пречи да диша (така и убива пъпката - изсушава я, като не й дава да диша. Това става и с кожата, но ще се разбере след години ефекта) и освен това допълнително я омазнява и образува черни точки. С две думи ти си мажеш кожата с нефт, който не се попива от кожата, а стой там отгоре и буквално е като маска, влияеща вредно на кожата.
Ако те интересуват съставки, то прото напиши наименованията им в интернет - има много, ама мнооого информация вече, за всяка една.
Примерно сега напоследък съм шокирана, че се влага мускулен релаксант като консервант, но това са други теми...  Mr. Green Да не разводяваме темата...

Да споделя нещо- след опити с много масла, пробвах с маслото на Нукс. Е, за 10 път се убеждавам, че не става - пак ми се повиха пъпчици...

# 154
Откъде го взимаш маслото? Моето една позната ми го данесе, но не вярвам, че е истиско, защото не беше много скъпо.
Мазала съм се с него, но не виждам кой знае какъв ефект.
Ришила съм да минавам на Зинерит и скоро ще си го взема. Че вече не знам наистина.
А не ми е оферта да чакам докато родя  #2gunfire Grinning

Взех си чаеното масло+шипка и карите от сайта на Ривана. Определено съм много доволна. Имам база за сравнение само Икаров, предполагам че от зоя.бг има и още по-качествени (или по-скъпи), но аз от Риваната съм много доволна.

# 155
Благодаря ви за отговорите момичета   bouquet когато приключа със сегашните неща с които се клепотя ща пробвам задлъжително шипковото и ще избягвам парафина.
Иначе да ви кажа аз пия чай от коприва доста. Принципно много го харесвам и тонизира и дава енергия и прочиства организма,но още не съм забелязала голям ефект върху кожата.
Пия също всякакви видове чайове и билки.

# 156
Miss Bingley, Dermefface fx7.

Lima, взимам една ампула течен вит. С и я мажа на цялото лице, вечер, след почистване, минимум 1 час преди нощния крем.

# 157
Miss Bingley, Dermefface fx7.

Lima, взимам една ампула течен вит. С и я мажа на цялото лице, вечер, след почистване, минимум 1 час преди нощния крем.
За какъв ефект?
 Blush

# 158
За оптимизиране нивата на вит. С в кожата - срежу бръчки, отпуснатост, петна, белези, пъпки.
Четох колко са полезни серумите с активна съставка вит. С и реших, че така е по-естествен вариант.

# 159
  • отсреща.
Здравейте,пиша ви с молба за помощ,не знаех точно в коя тема да напиша но мисля че съм за тук.
Аз съм на 23г. и до сега не съм имала никакви проблеми с кожата на лицето си,даже и акне в пубертета не съм имала,но преди месец нещо се промени кажата ми рязко.Първо се почна с лишеи около устата и носа за тях дерматолог ми изписа бетазон трио мисля че се казваше което е кортикостероид (да не го объркам само..) разбрах,че било вредно.По предписание се мажех седем дни и като по чудо ми минаха...за малко.Ставам един ден и какво да видя цялото ми лице покрито със ситни пъпчици без връх и покрай тях червенина,после пак съшото лекарство и пак мина.Но само за няколко дни вече за трети път съм изрината и незнам какво да правя дерматолога ми казва че имам много чувствителна кожа но това вече не е нормално,моля помогнете!   bouquet

# 160
Относно лишеите, аз от повече от година на периоди получавам една суха,сърбяща и люпеща се кожа на единия горен клепач и на едното ухо на възглавничката. Когато са се получавали отивам на лекар и бам - крем с кортикостероид, мажа около седмица (то май и не може повече, не знам) и минава, точно след два дена пак така, и отшумява и пак се получава. Последно ми казаха себореен дерматит,на нервна почва и т.н. На своя глава започнах да мажа тези зони с масло от карите и определено има облекчаващ ефект, и най-важното не е вредно със сигурност, ако ще да помага. НО помага засега, че е и полезно  Mr. Green Но тези пъпчици, за които казваш може би да са алергична реакция, изобщо не знам, отиди на друг дерматолог, за второ мнение.

# 161
Какво да ви кажа масово дерматолозите изписват кортикостероиди. Последният, при който ходих ми обясни, че са много вредни и томно както Линда казва имат временен ефект, затова и не се препоръчват. Да, той ми каза, че са много ефикасни, но спреш ли ги пак се започва Simple Smile
Това с пъпките да не алергия, иди на алерголог. Може пък това да е. Така изведвъж да се появат, не вярвам да е точно акне.

# 162
  • отсреща.
Пак съм аз,мисля че не е алергия но в сегашното ми местоживеене няма голям избор от доктори,но знаете ли дали ако се мажа вечер с масло от чаено дърво ще помогне?

# 163
Искам да ви попитам на коя фирма маслото от чаено дърво е качествено и има добри резултати след използване?

# 164
  • отсреща.
Като мажа една седмица с кортикостероида колко трябва да почина?
а за чаеното знам че на "катеко" мисля че така се казваше фирмата е добро.

Общи условия

Активация на акаунт