Отговори
# 630
Извинявам се за спама -помня ,че се дразнех на брат ми и баща ми като ми повтаряха ,че в Чехия и Испания / където работеха / правят колбасите от месо и ние в България не познаваме вкуса на истинските неща.
 Като бях  в Чехия се уверих  напълно и лично.
  Така и не откривам такива вкусни колбаси в бг / като се вземе в предвид ,че вкуса на чехите не ми е любим с тяхната захар във всичко - но добре се намираха и оттървани от този деликатесен вкус храни Grinning /
 Колбаси не купувам почти никакви -даже и скъпите луканки нещо ми стоят менте пред вкуса който помня от там.

# 631
  • In transit
Аз затова почти спрях да ям колбаси. Купувам основно италиански, именно заради качеството, малко по скъпи идват ( но не винаги), но пък ям месо, не всякакви боклуци. Най-много се радвам като пуснат мортадела някъде. Веднага се зареждам с няколко опаковки. В момента има в Пени и Метро, ако някой иска да пробва. Прави се от 100% свинско месо.  Peace

# 632
Коя е тази мортадела ?! Лидълската е от птиче месо и си е жив талаш / докарана е на вкус поне /.

# 633
  • Варна
Има ли във вашата Била от промоционалната Нутела снежен човек, тази която е в новата брошура? Тук в две от варненските Били няма.

# 634
  • Варна
В момента има в Пени и Метро, ако някой иска да пробва. Прави се от 100% свинско месо.  Peace

Как точно изглежда това нещо в Пени, че ми е наблизо магазина?

# 635
  • In transit
В момента има в Пени и Метро, ако някой иска да пробва. Прави се от 100% свинско месо.  Peace

Коя е тази мортадела ?! Лидълската е от птиче месо и си е жив талаш / докарана е на вкус поне /.
изобщо не говоря за мортадела българско производство, нашата е равносилно да ядеш кренвирши. Тази, която показах е само от хубаво месо.  Peace

# 636
  • софия

изобщо не говоря за мортадела българско производство, нашата е равносилно да ядеш кренвирши. Тази, която показах е само от хубаво месо.  Peace
Има ли натриев нитрит?

# 637
  • In transit
не знам, изхвърлих последната опаковка тази сутрин, но е вероятно да има....то има ли салам БЕЗ натриев нитрит? Нали ще си промени цвета месото веднага.

# 638
Скрит текст:
Цитат
Е 250 се характеризира със следните свойства: разширява кръвоносните съдове, слабително и бронхолитично действия, облекчава спазмите в червата. Натриевият нитрит се използва в лечението на редица заболявания: сърповидно-клетъчна анемия, цианидно отравяне, сърдечен пристъп, исхемична болест на сърцето, мозъчна аневризма и белодробна хипертония при деца. Хранителната добавка е токсична и представлява канцероген. Консумацията на месни и рибни продукти, които са преминали термична обработка с натриев нитрат, може да доведе до появата на ракови образувания. Приемът на голямо количество такива продукти би могло да предизвика рак на червата и белите дробове

Още за: E250 - Натриев нитрит (Sodium nitrite) |
Ами да ви кажа не вярвам че може пък да поемем чак такива големи количества , поне в къщи не консумираме толкова колбаси и веднъж месечно купена тази мортадела и то зависи и какви количества се консумират . /Дъщеря ми реши да не яде месо от лятото ,ние останалите ядем - ама малко и като цяло риск не виждам.
 Пастети и пресни колбаси не купувам -особено пастет - само отлежава в хладилника и в коша / и то говоря за хубави и по -скъпи. Имах кутийка подарък гурме пастет донесен от Испания и него опропастихме мухляса горкото и в коша ,а беше едно миниатюрно кутийче.  Joy  /

# 639
  • София
Има ли във вашата Била от промоционалната Нутела снежен човек, тази която е в новата брошура? Тук в две от варненските Били няма.

В събота-неделя имаше в изобилие, а е сравнително от малките магазини на Била (но това в София)

# 640
Аз си поръчвам шампоани и тампони от Испания да ми носят  Laughing Понеже съм убедена в по- доброто качество на стоките там от тези на същите марки тук.

Голям праз ! Няма що !!! Щото , ако не са испански ..... какво ще стане ? Мислете малко !
То бива , бива втелясване , ама ...............

# 641
  • софия
не знам, изхвърлих последната опаковка тази сутрин, но е вероятно да има....то има ли салам БЕЗ натриев нитрит? Нали ще си промени цвета месото веднага.
Благодаря! Има колбаси без, но не са масово предлаганите.

# 642
  • Mediterraneo
Аз си поръчвам шампоани и тампони от Испания да ми носят  Laughing Понеже съм убедена в по- доброто качество на стоките там от тези на същите марки тук.

Голям праз ! Няма що !!! Щото , ако не са испански ..... какво ще стане ? Мислете малко !
То бива , бива втелясване , ама ...............

Не знам празът ти колко е голям, знам за моя. Има огромна разлика в качеството на шампоаните, поне що се отнася за моята коса. Например, Хед енд Ш. тук е тотално развален, откакто се къпя с донесен от Испания, нямам проблеми с косата и скалпа си. За какво втелясване говорим?! Или ти е нова дума в речника?!
А в крайна сметка няма да е зле да си гледаш твоя хал, а не да се чудиш за какво да се хапеш из форумите. Без да мислиш при това!

# 643
Абсолютно съм на същото мнение като Тарталета .
 Като не си пробвал продукти купени от Б-я и чужбина няма как да направиш разлика .
 Има огромна разлика в качеството - козметика например .
 Боя за коса на Лореал - Феерия закупена в Чехия ,като реших да търся указания на бг - се оказа че тези ,които се продават тук съвсем различни - като съдържание . / При българската липсваше тубичката с балсам или не помня какво беше там и имаше разлика в опаковки и начин на смесване на боите - беше преди 4г и не си спомням добре точно - но помня ясно как се озадачих като си мислех че не би трябвало да има никаква разлика та това е една и съща боя. /
   Има тема за перилни препарати и там може да е убедите ,че и при тях стандарта за "белите " страни е един и за нашегобрата - друг.
  Кой каквото харесва и му е изгодно да купува ,но да не напада хора ,които имат по -завишен критерии за качество.
 Като му харесва с по -ниско такова това си е негово право.
 Моето мнение е , че като равноправни /уж/ членки на този съюз имаме право и на еднакви стандарти в качеството на внасяните продукти.

# 644
  • София
Да, наистина качеството е различно. Но не мога да си представя, че шампоаните, които свършват за нула време ще ги нося от някъде. То и с пастата за зъби е така и с почти всичко друго. Ако е нещо, което служи дълго време, да го носим от хиляди километри, но нещо, което ще свърши за 1-2 седмици и пак ще сме с произведените за "третия свят" ми се вижда ненормално.  Grinning

Впрочем, дъщеря ми донесе Хед енд Шолдърс от Германия (имало някаква голяма промоция ако си купиш 3-4 броя наведнъж) и вече цяла година отлежава. Развалили са го.  Wink Или заради промоцията доставката е била от същото място, където ги правят за Източна Европа.  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт