Има-няма лято, ЯНУАРЧЕТО с усмивки е богато! (53)

• 53 625
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
В нашата градина миналата година откриха бактерии във водата като мине през диспенсера. Забранили са да ги ползват. засега носим шишенца надписани и си пият от тях. като свърши шишенцето го слагат в шкафчето. ние утре също имаме родителска и ще се решава този проблем.
Да ви се оплача, че май много рано се зарадвах на вики. От два дни е с драми сутринта. после е спокойна. Не искала да охди че не я пускали с играчка. Пак буди децата. Днес казах на едната госпожа че ако не е голям проблем нека си влиза с играчка/ другата госпожа направила забелжката на Вики/. Отивам тази вечер да я взема и въпросната със забележката направо през зъби ми казва че не спи и събужда другите, просто си личи че не и е приятно за направената забележка от моя страна. Е какво им пречат играчките???????? колежката ми в училище разрешава на децата в първи клас да носят по една кукла или количка с които си играят през междучасията

# 466
  • София
Бебо, и в нашта не дават играчки, разревавали се другите деца.

Тва с шишетата с вода за мен не е окей, ако не се сменят всеки ден. Диана като пие, й изпадат трохи от устата или каквото там е яла, и отиват в шишето. Ако стои така затворено повече от няколко часа, водата се вмирисва и бактериите са налице. Представям си ако седи седмица. От друга страна, сигурно и с диспенсерите хигиената не е висока. Май най-добре да се купува изворна вода в шишета и да им наливат в чашки след всяко хранене. Ще повдигна и аз въпроса на родителската среща.

# 467
КРаси още не е тръгнала, но доколкото разбирам и при нас е с диспенсери и ще носим всеки месец чашки. На мен обаче чуденката ми е дали я разреждат водата с топла? Понеже когато е включен диспенсера студената си е много студена? Или изобщо не се включват?

# 468
Здравейте Hug
Когато Али ходеше на градина на една от родителските срещи повдигнахме въпроса за диспенсър - катогорично ни беше казано от учителките да забравим за тази идея, защото децата щели да ходят и да се мокрят по цял ден на диспенсъра,вместо да пият вода...... Попитахме не може ли те да им наливат в чашки - нямало кой по цял ден да обслужва 30 деца,всяко от които по различно време му се допивало Tired Директорката даже се измайтапи,че трябвало да назначи още по един човек персонал да пази диспенсъра Simple Smile А и да ви кажа честно като знам че никой не ги почиства,представям си вярно какви бактерии се развъждат там Sick

Еми - аз на Буба на шишето залепих отпред един стикер на Спондж боб, освен че го й надписах с името й за учителките. Тя твърди че пие от нейното си шише и си го познава по картинката Peace Ествествено риск винаги има да грабне някое друго,ама това е положението Crazy

Рали - дръж ни в течение, как са нещата днес при вас?

Hug

# 469
  • София
И при нас са с диспенсъри, купуваме чашки всеки месец. За чистотата дори не ми се мисли...
Но навън вода не им дават, в най-големите жеги Вики се е връщал почти обезводнен. Това си е направо престъпление, може да му прилошее на някое дете... А и като пият вода често трябва да ходят до тоалетна, а като са навън няма кой да ги води... Та проблемите са много и честно казано не виждам светлина в тунела!

Относно играчките, лятото в сборните групи учителките ни поощряваха да носим играчки, сега с началото на учебната година ще видим как ще е!

Та в този ред на мисли, ще носите ли цветя на учителките на 15-ти?

# 470
Добре де, според мен, ако шишето се сменя максимум на 2 дни (не може детето да не го е изпило за 2 дни, просто абсурд, освен ако няма достъп до него, разбира се) е ок. Може и да се почиства и изплаква, даже да поседи с малко чешмяна вода в него, тя е толкова хлорирана и без това, че си е жив дезинфектант. А за диспенсерите според мен може родителите да говорят с някоя фирма и да поемат профилактиката, просто като че ли с тях не виждам друг изход...  newsm78

Ох, защо е толкова сложно не знам! ooooh! Какво значи няма кой да им сипва вода на децата по цял ден, ами ако са жадни какво?!? Оставяме ги жадни ли??? Ако са техните деца или внучета, дали ще ги оставят жадни, а??!?  #2gunfire

Тути, забравих да ти кажа колко е прекрасна Нелката! Направо ангелче!  Hug

# 471
 Значи с тези играчки побеснявам направо . При каката уж не даваха , но за определени деца можеше  и те си носеха всеки ден. Нас като ни видеха че носим играчка уж шеговито ни намекваха колко сме големи , или как се губели и т.н. Няма да забравя албумите от била - едната госпожа лично ме помоли да не го носим защото и го купих един след обяд да я изненадам като отидох да я взема. На следващия ден две от въпросните момиченца на двора с аблумите си разглеждат и разменят стикери. Или за всички или никой.

# 472
След като писахте за проблемите с водата от диспенсърите се отказахме да го предлагаме като вариант. Но и наистина  водата в шишетата трябва да се сменя на макс. 2 дни. Ще видя какво ще се случи довечера на род.среща.

Рал, а къде им стоят шишетата?

Аз предложих на Сами да си носи играчка, ако ще му е по-добре, без изобщо да знам дали е позволено. Но пък той не иска - като го познавам най-вероятно го е страх да не му я вземат другите деца.

Тази нощ пък както си спим и изведнъж чувам Сами надава някакъв страшен вик и плаче и вика "Не искам да ходя там, не искам, мамо, мамо..." Изкарах си акъла направо, ужасно беше. Гушнах го при мен и заспа, но детето си го преживява явно сериозно.

# 473
Емили, като те чета, все повече си мисля, че детето има проблем с някоя учителка или пък лелята. Повдигни въпроса, говори с тях, ако трябва и рязко и им кажи, че ще потърсиш съдействие, ако трябва и от хора над тях, отиди при директорката. не си премълчавай, така не помагаш на детето, напротив, само могат да се стреснат и да се променят нещата, не че ще се промени отношението им към него, ако има такова, но просто ще са по-внимателни към него и няма да си позволяват своеволия. Имам няколко случаи около мен, които мога да кажа че са подобни, в едните нещата се оправиха със смяна на групата, в другия, майката просто започна да носи на учителката на всеки празник по нещо. извинявай, надявам се, не те засягам нещо, но просто се ядосах  Hug

по принцип е препоръчително и във повечето психологическа литература пише, че играчката успокоява детето, особено при спане, защото има деца, които си спят с определена играчка и това именно им помага да се адаптират по-лесно, но за съжаление, някои учители така и не могат да проумеят това. а си мисля че причината донякъде, е че не им се занимава с търсене вечерно време като почнат да си търсят играчките я деца, я родители да настояват, особено ако са повече на брой или пък са по-дребни.

# 474
  • София
И аз да попитам - носи ли се нещо за първия учебен ден в детската градина? Ако да - за колко души, нали персоналът са повече от един.

# 475
адис, в никакъв случай не ме засягаш, мила. Радвам се на всяко споделено мнение, опит, съвет.
Не съм предполагала, че след като се е адаптират в яслата без никакъв проблем, сега ще ни чакат такива проблеми.

Ще изчакаме довечера родителската среща и след това ще видим как ще са нещата.

Дайте заглавие на някаква психологическа литература ?

В нашата градина не е имало нищо за първия ден.

# 476
и аз не съм мислела че като е ходила 2 години на ясла сега ще има сълзи но....... но ме обнадеждава факта че през деня е спокойна и като я видя си играе с другите деца не е самичка някъде. Ние носихме цветя за първия учебен ден - 01.09. Сега си мисля ако другата госпожа е първа смяна да и купим на нея , но май пак ще тази на която вече подарихме. Не съм решила още. Но за мен ако детето тръгва за първи ден е хубаво за го запомни с цвете. Все пак нали ги възпитаваме така

# 477
 Хей бременните мами как сте?

Аз в подготовка с първолак , след това ще правя изследвания и ще го пускам на градина него. В повече са ми вълненията де  Mr. Green

Голямо Hug на всички.

Heart Eyes

# 478
Много обширни теми сте захванали.
Рая също не е ходила на ясла и в понеделник тръгва на детска градина. Аз не съм притеснена по-скоро любопитна. Ходих на родителска среща в ДГ и всичко ми изглеждаше напълно нормално. Имаше даже и две дечица, който ще са в нейната група - ами те мъничета....то вярно, че тя ще е почти с година по-голяма от тях, но ми се видяха като бебешоци.
Вашите деца в 1-ва група ли са?
Иначе, след като почти цяло лято си не съм прекарвала сама с двамата повече от 2-3 дни, тази седмица ми се видя безкрайна. Ще ме уморят, или ако не мен, то бебето. Двамата заедно, без контрол от баба, дядо или баща им, са щури-пощурели. Беснеят, не искат да спят, не искат да се прибират - което всъщност ми е най-големият проблем. Аз мога да изкарам и цял ден навън, ако не ми се пишка през 5 мин., а намирането на тоалетна е все едно да си намериш 20 лв. Embarassed Та общо взето се забавляваме, т.е. те, аз стискам зъби и кълки и си викам, че предстоят още по-забавни времена.

# 479
А Кали има глистиии и няма да тръгва в понеделник на градина. Някой да знае лек?
Чета ви, но нямам време да пиша.
Обичам ви  Hug

Общи условия

Активация на акаунт